Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση 26.05: Ανακοίνωση ΕΡΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση 26.05: Κάλεσμα  Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΠΕ για την Πανελλαδική κινητοποίηση στην οποία καλούν οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και την απευθείας μετάδοση από την τάξη.

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση 26.05

 Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς Π.Ε

Ολοι και όλες την Τρίτη 26 Μαΐου στη νέα  πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

24-5-2020

Σε συνέχεια των μεγάλων πανελλαδικών κινητοποιήσεων,  30 Απριλίου, 8 Μαΐου, 13  και 19 Μαΐου, συνεχίζουμε την Τρίτη 26 Μαΐου  με πανελλαδική κινητοποίηση που καλούν οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της Ν.Δ., ενάντια στην τροπολογία και υπουργική απόφαση για τις κάμερες και το Live streaming.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η Κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας, αντί να αποσύρει την τροπολογία για τις κάμερες, με υπουργική απόφαση και καλυπτόμενη από το «δύναται» εισάγει τελικά κάμερες στις τάξεις και την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων.

Το ψήφισε έτσι, ώστε να νομιμοποιήσει την τροπολογία ως πρακτική καταγραφής των τεκταινομένων  στη τάξη  με την ευθύνη μάλιστα των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί στην τάξη και στην  πράξη δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε ζωντανές αναμεταδόσεις από την αίθουσα διδασκαλίας, θα χρησιμοποιήσουν και την απεργία- αποχή που αποφάσισε  η ΔΟΕ και προκήρυξε  η ΑΔΕΔΥ. Δεν θα επιτρέψουν   να εκκρεμεί «εφαρμογή» τέτοιας διάταξης και να εμφανιστεί στα σχολεία  ως «κανονικότητα».

Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς [ΕΡΑ] καταγγέλλουν  τη συγκεκριμένη τροπολογία και την υπουργική απόφαση και θα αγωνιστούν μέχρι αυτή να αποσυρθεί.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, φοβούμενη τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας, ενάντια στην τροπολογία και ενάντια συνολικά στο νομοσχέδιο, προέβη σε κάποιους λεκτικούς ελιγμούς χωρίς ωστόσο να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο, με απώτερο σκοπό να περιορίσει τις αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

Η ΕΡΑ, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι ενώσεις γονέων, το εκπαιδευτικό κίνημα, ζητάμε όλοι τη συνολική του απόσυρση.

«Παιχνίδια» με την απόσυρση κάποιων μόνο διατάξεων και την νομοθέτηση όμως άλλων κρίσιμων που θα δημιουργήσουν αρνητικά τετελεσμένα στην εκπαίδευση και πεδίο για  να προχωρήσουν τα συνολικά νεοφιλελεύθερα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης δεν πρόκειται να δεχτούμε.

Απόσυρση τώρα όλου το νομοσχεδίου!

Και ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο και ενάντια στην  τροπολογία για τις κάμερες, η κυβέρνηση ΝΔ  ανοίγει συνεχώς νέα θέματα με θέσεις  που εναντιώνονται σε κατακτήσεις του εκπαιδευτικού και Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.

Θέλει να αποκλείσει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών μέσω των αιρετών τους από τα συμβούλια επιλογής για τα στελέχη εκπαίδευσης, γυρίζοντας έτσι 94 χρόνια πίσω και ταυτόχρονα φέρνει τον επιθεωρητισμό στην εκπαίδευση, εισάγοντας  αυτή τη φορά «Επόπτη» εκπαίδευσης,   ως συνώνυμο και ως λέξη και ως ουσία του Επιθεωρητή εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, διαρρέει τα σχέδιά της μέσω αγαπημένων της «πρωτοσέλιδων» για την «τύχη» που επιφυλάσσει στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια με την υπαγωγή αυτών στους Δήμους και τους εκπαιδευτικούς να μεταβάλλονται σε δημοτικούς υπαλλήλους.

Δεν «κρύβονται», θέλουν συνολικά αλλοίωση και σπάσιμο  της  ενιαίας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Είναι φανερό ότι επιδιώκουν:

  • Να μειώσουν την υποχρέωση του κράτους για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, ισότιμη για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις.
  • Να εμπλέξουν τους Δήμους στις προσλήψεις, και στην «αξιολόγηση» πρόσληψης και εργασίας των εκπαιδευτικών, ώστε να δουλεύει το πελατειακό τους σύστημα. Ο ένας και ενιαίος πανελλαδικά τρόπος πρόσληψης εκπαιδευτικών δεν τους…εξυπηρετεί. Ούτε η μόνιμη και σταθερή εργασία των εκπαιδευτικών.
  • Οι διεκδικήσεις για αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν παιδεία από καθολικό και κοινό αίτημα να μετατραπεί σε κατά περίπτωση και κατά περιοχή δημοτικό θέμα.
  • Να ξεμπερδεύουν με την πολιτική ευθύνη για την πορεία και τις ανάγκες της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης μια και καλή. Αυτή είναι η «αριστεία» τους!

Για  αυτήν την επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση της Ν.Δ.  η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, η δημοκρατία στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, με το πολυνομοσχέδιο, την ν-τροπολογία των καμερών και «παρακαμερών» στις τάξεις, με τα  νέα σχέδιά τους για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, με την επαναφορά όρων και θεσμών επιθεωρητισμού – «εποπτών», αλλά και για την τύχη που επιφυλάσσουν συνολικά για το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και τους εκπαιδευτικούς στους Δήμους,  ο αγώνας πρέπει ενδυναμώσει με χαρακτηριστικά πανεκπαιδευτικού και κοινωνικού μετώπου.

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση 26.05

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, την κοινωνία, ενάντια σε αυτές τις αποφάσεις και σε αυτά τα σχέδια να συμμετάσχουν δυναμικά στην νέα κινητοποίηση  των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, συλλόγων και ενώσεων γονέων, την Τρίτη 26 Μαΐου 7μμ.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ -Live streaming ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ   Ν.Δ. ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΗΣ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία σε όλους τους δήμους
από την 1η του Σεπτέμβρη

Όλοι και όλες την Τρίτη 26 Μαΐου
στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

Δείτε σχετικά

Δράσεις ΔΟΕ για Πολυνομοσχέδιο και ζωντανή μετάδοση μαθήματος από την τάξη
Κεραμέως για live streaming: Στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών-Δεν μιλήσαμε ποτέ για κάμερες
Ανοίγουν τα σχολεία: Δημοτικά-Νηπιαγωγεία-Μονάδες Ειδικής Αγωγής-Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί
Μέτρα προστασίας μετακίνησης μαθητών | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση