Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πανελλαδικές 2022-Υλη: Ολοκλήρωση εξεταστέας ύλης μαθημάτων που εξετάζονται Πανελλαδικά έως τη λήξη των μαθημάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πανελλαδικές 2022-Υλη: Ολοκλήρωση εξεταστέας ύλης μαθημάτων που εξετάζονται Πανελλαδικά μέχρι τη λήξη των μαθημάτων – Νέο έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εγκύκλιο υπ. αριθμ. 39575/ΓΔ4/6-4-2022 απέστειλε ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ κος Α. Κόπτσης στους Διευθυντές Γενικών Λυκείων και Λυκείων ΕΑΕ με θέμα την παρακολούθηση της ύλης των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου που εξετάζονται και πανελλαδικά.

Η εν λόγω Εγκύκλιος αποτελεί συνέχεια της υπ. αριθμ. πρωτ. 29593/ΓΔ4/16-03-2022 Εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα “Παρακολούθηση της ύλης των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου που εξετάζονται και πανελλαδικά”.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα ύλη των μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές 2022 μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Αναλυτικά όπως επισημαίνεται στο έγγραφο

Α. Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων για την εφαρμογή του με αρ. πρωτ. 29593/ΓΔ4/16-03-2022 εγγράφου, μετά τη Δ΄ φάση της καταχώρισης της διδακτέας – εξεταστέας ύλης και προκειμένου να ολοκληρωθεί η ύλη όλων των μαθημάτων τα οποία εξετάζονται και πανελλαδικά.

Β. Οι Συντονιστές Εκπ/κού Έργου να είναι σε άμεση συνεργασία με τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων και την ολοκλήρωση της ύλης και να ελέγχουν την πορεία της.

Γ. Ισχύει η με αρ. πρωτ. 6250/Δ2/19-01-2022 Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ  για την παρακολούθηση και τον συντονισμό της ύλης των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και της Γ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά στα «Διαδικτυακά Τμήματα»

Δ. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Δείτε το περιεχόμενο της νέας Εγκυκλίου
ΘΕΜΑ: Παρακολούθηση της ύλης των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου που εξετάζονται και πανελλαδικά.

Σχετ.: Η υπό στοιχεία 1614/Υ1/08-01-2020 Απόφαση της Υπουργού και των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β΄ 8)

Μετά τη Δ΄ φάση της καταχώρισης της διδακτέας – εξεταστέας ύλης και προκειμένου να ολοκληρωθεί η ύλη όλων των μαθημάτων τα οποία εξετάζονται και πανελλαδικά, παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων για την εφαρμογή της με αρ. πρωτ. 29593/ΓΔ4/16-03-2022 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι Συντονιστές Εκπ/κού Έργου να είναι σε άμεση συνεργασία με τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων και την ολοκλήρωση της ύλης και να ελέγχουν την πορεία της.

Σημειώνεται ότι για την παρακολούθηση και τον συντονισμό της ύλης των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και της Γ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά στα «Διαδικτυακά Τμήματα» ισχύει η με αρ. πρωτ. 6250/Δ2/19-01-2022 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Τονίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Οι διδάσκοντες/ουσες να ενημερωθούν ενυπόγραφα.

Δείτε σε μορφή pdf την υπ. αριθμ. 39575/ΓΔ4/6-4-2022 Εγκύκλιο

Δείτε σχετικά

Εγγραφο: Ολοκλήρωση εξεταστέας ύλης ΓΕΛ Α και Β τάξεων, μαθημάτων που εξετάζονται στις Προαγωγικές Εξετάσεις 

ΕΠΑΛ και ΕΝΕΕΓΥΛ-Τα Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια 

Μείωση ύλης και μη εφαρμογή Τράπεζας Θεμάτων και ΕΒΕ ζητά η ΟΛΜΕ από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ 

Δείτε επίσης

Εγκύκλιος αποσπάσεων εκπαιδευτικών 2022: Αιτήσεις από 05.04 μέχρι 15.04.2022 

Εγκύκλιος αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς Υπουργείου Παιδείας 2022

Οδηγός: Αδειες μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση