Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πανελλαδικές δράσεις για την Παιδεία από ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ | Στάσεις Εργασίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πανελλαδικές δράσεις για την Παιδεία από ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ-Στάσεις Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ.

Πανελλαδικές δράσεις για την Παιδεία

Tην πραγματοποίηση πανελλαδικών δράσεων για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας που αφορούν εκπαιδευτικούς, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, συναποφάσισαν η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες ΔΟΕΟΛΜΕΟΙΕΛΕ.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν

από τις περιφέρειες της Κρήτης και της Ηπείρου και για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

______________

Δείτε αναλυτικά την Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Πανελλαδική δράση για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ, ύστερα από την κοινή σύσκεψη που είχαν στις 31/01/2022, συναποφάσισαν την πραγματοποίηση πανελλαδικών δράσεων για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας που αφορούν όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, όπως:

  • Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία,
  • Μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία-Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα,
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά,
  • Αυξήσεις στους μισθούς,
  • Παιδαγωγική ελευθερία και Δημοκρατία στα σχολεία-κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια,
  • Τηλεκπαίδευση.
Οι δράσεις θα γίνουν στην περιφέρεια και στην Αθήνα

με τη συμμετοχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, της ΟΙΕΛΕ, των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των τοπικών συλλόγων των εκπαιδευτικών.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τις περιφέρειες της Κρήτης και της Ηπείρου και συγκεκριμένα:
1. Για την Περιφέρεια της Κρήτης

την Πέμπτη, 10 του Φλεβάρη του 2022. Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, ώρα 13:00 και πορεία προς την Περιφέρεια Κρήτης.

Την παραμονή Τετάρτη, 9 του Φλεβάρη του 2022, θα γίνουν επισκέψεις στους εργασιακούς χώρους, συνέντευξη τύπου και συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών.

2. Για την Περιφέρεια της Ηπείρου

την Τετάρτη, 16 του Φλεβάρη του 2022. Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (απέναντι από την Περιφέρεια), ώρα 13:00 και πορεία.

Την παραμονή Τρίτη, 15 του Φλεβάρη του 2022 θα γίνουν επισκέψεις στους εργασιακούς χώρους, συνέντευξη τύπου και συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών.

Για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι

να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ως εξής:

Για την περιφέρεια της Κρήτης (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι) την Πέμπτη, 10 του Φλεβάρη του 2022, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και

Για την περιφέρεια Ηπείρου (Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία) την Τετάρτη 16 του Φλεβάρη του 2022, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Για τη στήριξη των κινητοποιήσεων θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις από τις Ομοσπονδίες και περαιτέρω εξειδίκευση του διεκδικητικού πλαισίου.

Για τις δράσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση