Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο: Δράσεις από την Τρίτη 4 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025 – Εγγραφο.
Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο, από την Τρίτη 4 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών) σε δράσεις-συζητήσεις-εκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, κ.α.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.
Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΤΜΗΜΑΤΑ Β΄ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β’ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β΄ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΤΜΗΜΑ Β΄
Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. – Πόλη : 151 80 – Μαρούσι Ιστοσελίδα : www.minedu.gov.gr email : spoudonde@minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Αγγέλου Ε. (Π.Ε.) Βάρλα Ά. (Δ.Ε.) Λυμπεροπούλου Φ. (Ε.Α.Ε.) Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.) Λελεντζή Β. (Δ.Υ.Π.Ε.Α.) Χριστοδούλου Μ.. (Δ.Ε.) Τηλέφωνο : 210 344 2899 (Π.Ε.) 210 344 3272 (Δ.Ε.) 210 344 2933 (Ε.Α.Ε.) 210 344 2212 (Ε.Ε.) 210 344 3275 (Δ.Υ.Π.Ε.Α.) 210 344 2242 (Δ.Ε.)
Προς: 1. Περ/κές Δ/νσεις Εκπ/σης της χώρας 2. Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας 3. Υπευθύνους Αγωγής Υγείας & Σχολικών Δραστηριοτήτων (μέσω των Δ/νσεων) 4. Σχολικές μονάδες Π.Ε. και Δ.Ε. (μέσω των οικείων Δ/νσεων) 5. Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων info@sivitanidios.edu,gr (μέσω των Δ/νσεων Π.Ε. και Δ.Ε.) Ν. Αττικής)
Μαρούσι, 26-02-2025
Αρ. Πρωτ. : Φ1/22483/ΓΔ4
ΘΕΜΑ : Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο, από την Τρίτη 4 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών) σε δράσεις-συζητήσειςεκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, κ.α.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.
Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ
Δείτε επίσης
Αθλητικές Επισκέψεις στα Γυμναστήρια αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας «ο Ι. Φωκιανός» και ΔΠΠΓΚ
Συνεδρίασε η Ειδική Επιτροπή για τον Αυτισμό υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – Τι συζητήθηκε
Πιερρακάκης για ξυλοδαρμό μαθητή στο Ωραιόκαστρο: Εχει σταλεί Ψυχολόγος και Κοιν. Λειτουργός | Video
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/panellinia-scholiki-imera-kata-tis-vias-sto-scholeio-draseis-apo-tin-triti-4-eos-kai-dyetera-10-3-2025/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.