Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Σύγχρονη Ναυτιλιακή Εκπαίδευση στην κοιτίδα της Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Σύγχρονη Ναυτιλιακή Εκπαίδευση στην κοιτίδα της Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας-Ενημερωτικό σημείωμα.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Σύγχρονη Ναυτιλιακή Εκπαίδευση

Eπισυνάπτεται ενημερωτικό σημείωμα του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφορικά με το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, με αφορμή τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021.

Αναλυτικά
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Σύγχρονη Ναυτιλιακή Εκπαίδευση στην κοιτίδα της Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας

Ξεκινήστε μια δυναμική καριέρα στη ναυτιλία, επιλέγοντας το Τμήμα Ναυτιλίας και Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
(κωδικός Τμήματος στο Μηχανογραφικό – 180).

Η Ελλάδα είναι ένα από τα ισχυρότερα και πιο σημαντικά ναυτιλιακά κράτη του κόσμου,

ειδικότερα δε ο ελληνόκτητος στόλος κατέχει κυρίαρχη θέση παγκοσμίως. Επιπλέον, η εμπορική ναυτιλία αποτελεί κεντρικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας, προσφέροντας σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, με εξαιρετικές προοπτικές εξέλιξης.

Το Τμήμα Ναυτιλίας, με έδρα τη Χίο,

ιδρύθηκε το 1998 και παρέχει ένα σύγχρονο και καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών εστιάζοντας στα πεδία της Ναυτιλίας, των Μεταφορών, του Διεθνούς Εμπορίου και της Επιχειρηματικότητας.

Από το 1998 μέχρι σήμερα, οι απόφοιτοι του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό διεθνές δίκτυο, καταλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης σε ναυτιλιακές εταιρείες και οργανισμούς, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και θεσμικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καινοτόμο Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος περιλαμβάνει μαθήματα στην οικονομία, την οργάνωση, τη διοίκηση και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, εξειδικευμένα μαθήματα δικαίου, εφαρμοσμένων οικονομικών στις μεταφορές, το εμπόριο και τη ναυτιλία, αλλά και προχωρημένα μαθήματα στη διοίκηση ναυτιλιακών και μεταφορικών επιχειρήσεων, διαχείρισης του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της υποδομής δικτύων συνδυασμένων μεταφορών, ψηφιακών τεχνολογιών και διοίκησης καινοτομίας.

Η πρακτική άσκηση

αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα του προγράμματος Σπουδών του Τμήματος, καθώς μέσω αυτής επιτυγχάνεται η άμεση σύνδεση των φοιτητών και φοιτητριών με την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα του Τμήματος, το 43% των φοιτητών και φοιτητηριών που συμμετείχε σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, συνέχισε να εργάζεται στην εταιρεία όπου ολοκλήρωσε την πρακτική του.

Σχετικά με τη Χίο

 Η Χίος, με την εξέχουσα ναυτική της παράδοση και τον οικονομικό και γεωπολιτικό χαρακτήρα της περιφέρειας του Βόρειου Αιγαίου, αποτελεί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τόπο σπουδών, συνδυάζοντας την ζωή σε μια πραγματική κοιτίδα ναυτοσύνης, τις ουσιαστικές και καθημερινές σχέσεις καθηγητών και καθηγητριών με φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος, την δημιουργική φοιτητική ζωή, αλλά και την ενασχόληση με ποικίλες φοιτητικές δραστηριότητες πολιτιστικής, καλλιτεχνικής ή αθλητικής έκφρασης.

Μάθετε περισσότερα για το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στην ιστοσελίδα stt.aegean.gr.

Δείτε επίσης

Στατιστικά πανελλαδικών 2021: Βαθμοί για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Χαρά Κεφαλίδου-Δήλωση για Δημήτρη Καρακώστα που αρίστευσε στις Πανελλαδικές
Το “δώρο” του Δημήτρη στους γονείς του που πέθαναν από κορονοϊό, τα 18.685 μόρια στις Πανελλαδικές
 ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν προσήλθαν στο διάλογο για το νομοσχέδιο σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ
Αποτελέσματα Πανελλαδικών-sms: 8 στους 10 υποψηφίους έλαβαν τη βαθμολογία τους στο κινητό τους
Αλλαγές στο νομοσχέδιο: Αλφαβητικά η κατανομή μαθητών στα τμήματα-Διεκδίκηση θέσεων από εκπ/κούς δημοσίου

Πριν φύγετε

Αιτήσεις ΠΕΣΥΠ-ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ 2021-22: Από Δευτέρα 12.07 έως Τετάρτη 25.08.2021
Διορισμοί στη γενική: Τα βήματα που απομένουν-Ανάλυση χρονοδιαγράμματος-Τι έγινε στην περίπτωση της 3ΕΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση