Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου γνωστοποιεί τη χορήγηση τεσσάρων Προγραμμάτων για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές για φοίτηση τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Στην ίδια προκήρυξη με τις θέσεις για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει και την χορήγηση τεσσάρων προγραμμάτων υποτροφιών ως εξής:

1. Υποτροφίες «Ευαγόρας και Πράξανδρος» σε Νεοεισερχόμενους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές (επιπέδου Διδακτορικού και Μάστερ)

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ) χορηγεί πλήρεις και μερικές υποτροφίες σε νέους Διδακτορικούς φοιτητές ενώ σε νέους φοιτητές επιπέδου Μάστερ χορηγεί μόνο μερικές υποτροφίες. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε νεοεισερχόμενους φοιτητές μόνο και έχουν ως στόχο την προσέλκυση υψηλού επιπέδου φοιτητών και την οικονομική στήριξη των φοιτητών του Ιδρύματος.

Οι υποτροφίες χορηγούνται με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση των φοιτητών και κατατάσσονται σε δύο είδη: πλήρεις (δίδακτρα συν ετήσιο επίδομα ύψους €8.000) και μερικές (πλήρης κάλυψη διδάκτρων).

Οι υποψήφιοι για υποτροφία θα πρέπει να το δηλώσουν στο Βήμα 11 της ηλεκτρονικής αίτησης. Περισσότερες πληροφορίες για τις υποτροφίες στους συνδέσμους:

Μπορείτε να βρείτε εδώ πληροφορίες για το Πρόγραμμα Υποτροφιών “ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ” σε Νεοεισερχόμενους Φοιτητές Μάστερ.

Μπορείτε να βρείτε εδώ πληροφορίες για το Πρόγραμμα Υποτροφιών “ΕΥΑΓΟΡΑΣ” σε Νεοεισερχόμενους Διδακτορικούς Φοιτητές.

2. Υποτροφίες για σπουδές σε μεταπτυχιακά προγράμματα σε Κύπριους της Διασποράς

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει (25) υποτροφίες για νεοεισερχόμενους φοιτητές Μάστερ σε Κύπριους της Διασποράς. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι Κύπριοι της Διασποράς και να έχουν τη μόνιμη διαμονή τους σε χώρα του εξωτερικού για συνεχή περίοδο δέκα (10) τουλάχιστον ετών προτού υποβάλουν την αίτησή τους για χορήγηση υποτροφίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

3. Υποτροφίες για το Προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας ή/και της Εθνικής Φρουράς

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει τέσσερις (4) υποτροφίες για το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου ή/και της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου. Προϋπόθεση για την παραχώρηση της υποτροφίας είναι η εξασφάλιση θέσης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι υποτροφίες αφορούν μόνο τους νεοεισερχόμενους φοιτητές/τριες για εισδοχή από Σεπτέμβριο 2020. Η κάθε υποτροφία θα καλύπτει το δεύτερο 50% των διδάκτρων (αφού πρώτα οι υποψήφιοι καταβάλουν το πρώτο 50%).

4. Υποτροφία σε Σύριους πρόσφυγες

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει μία (1) υποτροφία σε Σύριους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους και επιθυμούν να τις συνεχίσουν στη χώρα που τους παραχώρησε άσυλο.
Προϋπόθεση για την παραχώρηση της υποτροφίας είναι η εξασφάλιση θέσης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου για φοίτηση το Σεπτέμβριο του 2020. Η υποτροφία καλύπτει πλήρη δίδακτρα και διαμονή.

Γενικές Πληροφορίες

Πληροφορίες δίδονται από τις Γραμματείες των Τμημάτων καθημερινά, Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 8.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.

Δείτε επίσης

Ιδρυμα Σύλβιας Ιωάννου: Χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές

Ιδρυμα Λίλιαν Βουδούρη: Χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές

Προκήρυξη θέσεων υποψηφίων διδακτόρων: Στο Τμήμα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ 

Υποτροφίες Ιδρύματος Ωνάση για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Δείτε ακόμη

10 υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών προδιδακτορικού επιπέδου: Από τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ 

Χορήγηση 10 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στα παιδαγωγικά από το ΙΚΥ

Υποτροφίες διδακτορικών ΙΚΥ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος 

Προκήρυξη μίας υποτροφίας για προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα: Από το ΙΚΥ

Share.

About Author

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Leave A Reply