Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Συνέδριο για την επιμόρφωση των προσφύγων και μεταναστών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 13 – 14 Φεβρουαρίου 2020, ενώ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2019 οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να έχουν αποστείλει περίληψη των ιδεών τους σχετικά με την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και μεταναστών.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Leone Moressa (FLM), διοργανώνει το εν λόγω Συνέδριο με τίτλο «Inclusion of Migrants and Refugees through Education»  στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Science4Refugees in Aegean Archipelago (SCIREA)».

Ημερομηνία

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα το διήμερο 13 – 14 Φεβρουαρίου 2020, ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη (Λόφος Πανεπιστημίου, Μυτιλήνη, Λέσβος).

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 το Συνέδριο θα ξεκινήσει στις 09:00, ενώ την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:00.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους ενδιαφερόμενους.

Βασικές Θεματολογίες

Οι δύο βασικές θεματολογίες του Συνεδρίου είναι οι ακόλουθες:

α) η επιμόρφωση των επιστημόνων προσφύγων: H επιμόρφωση που παρέχεται δηλαδή στους μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που συνέχισαν τις σπουδές τους πέρα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (σε Κολέγια ή Πανεπιστήμια), και η προσπάθεια επανένταξής τους στον ακαδημαϊκό χώρο και την αγορά εργασίας της Ευρώπης.

β) η επίσημη (formal) και η ανεπίσημη (non-formal) εκπαίδευση των προσφύγων: Η επίσημη εκπαίδευση παρέχεται στους πρόσφυγες και μετανάστες μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, ενώ η ανεπίσημη αφορά όσους αδυνατούν ή είναι απρόθυμοι να έχουν πρόσβαση στην επίσημη εκπαίδευση.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Συνέδριο και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους όσον αφορά στην εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων, παρακαλούνται να υποβάλουν τις περιλήψεις των εισηγήσεών τους στο e-mail scirea-con@aegean.gr μέχρι την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε εδώ την ιστοσελίδα του προγράμματος.

_______________________

Δείτε επίσης

Συνέδριο για τα ΕΠΑΛ: Παράταση ημερομηνίας δηλώσεων συμμετοχής έως 15-11-2019 
Πανελλήνιο Συνέδριο στην Ειδική Εκπαίδευση με Κριτές: 23-25 Απριλίου, Αγρίνιο 
Συνέδριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής: Παρασκευή 29/11/2019 – Γαλλικό Ινστιτούτο 
Συνέδριο για την ένταξη στην εκπαίδευση: 22 και 23/11/2019 στο ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας

_______________________

Δείτε ακόμη

Στην καρδιά του Αυτισμού: Ιδρυμα Ωνάση-Από Νοέμβριο 2019 έως Μάϊο 2020
Σεμινάριο Ενωσης Διευθυντών: Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019
Europe Beyond Access: Εργαστήριο Ανάπτυξης Κοινού – Kαλλιτέχνες με αναπηρία 
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο ΕΚΠΑ: «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση