Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός JA Enterprise Challenge 2020: Στην Ελλάδα και στο DR-IV το βραβείο Ψηφιακής Καινοτομίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός JA Enterprise Challenge 2020: Κέρδισε το βραβείο Ψηφιακής Καινοτομίας 2020 – Avanade Digital Innovation Award 2020, η Ελλάδα με την ομάδα Dr. Iv.

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός JA Enterprise Challenge 2020

Τo Βραβείο Ψηφιακής Καινοτομίας 2020 – Avanade Digital Innovation Award 2020, στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του JA Europe Enterprise Challenge 2020, κέρδισε η Ελλάδα με την Ομάδα Dr. Iv, του Ιωάννη Βούγια, Αντώνη Φάρου και Χριστιάννας Γεωργούλη.

Η ελληνική ομάδα “Dr.IV” από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Διαδικτυακό Eθνικό Τελικό “JA Start Up2020” στις 26 Μαϊου και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 17o “JA Europe Enterprise Challenge 2020”.
Για πρώτη φορά η Ελλάδα κερδίζει διάκριση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά κερδίζει βραβείο η χώρα μας σ αυτόν τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Τι είναι το JA Start Up

To “JA Start Up” είναι ένα Ευρωπαϊκό πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, του Junior Achievement Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 500 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 17.000 φοιτητών.

Τι είναι το Dr. Iv

Το Dr. Iv, της Ομάδας του Ιωάννη Βούγια, Αντώνη Φάρου και Χριστιάννας Γεωργούλη, που εκπροσώπησε τη χώρα μας και κατέκτησε το Βραβείο Ψηφιακής Καινοτομίας 2020, είναι ένα σύστημα που παρακολουθεί την ενδοφλέβια έγχυση σε νοσοκομεία & κλινικές χρησιμοποιώντας τεχνολογία IoT και εφαρμογή για κινητά.

Αυτό το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από νοσοκομεία που δεν έχουν προσωπικό, προκειμένου να μειωθούν τα ενδεχόμενα σφάλματα που απειλούν τη ζωή που συμβαίνουν από τις υπάρχουσες υποδομές.

Διαγωνισμός υπό την αιγίδα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Τον virtual & live Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό JA Europe Enterprise Challenge 2020, φιλοξένησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Junior Achievement Greece και συμμετείχαν φοιτητικές start-ups από 18 χώρες, πραγματοποιήθηκε δε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι απονομές
  • Την απονομή του 1ου βραβείου, το οποίο κέρδισε η Ομάδα της Κύπρου Aid4All, ανακοίνωσε η κα Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Η Aid4all προσπαθεί να βρει λύσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Προσφέρει ένα προϊόν που στοχεύει στην αποζημίωση της απώλειας ακοής με την αίσθηση της αφής.

  • Το 2ο βραβείο ανακοίνωσε ο κος Ακης Σκέρτσος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και πήγε στην ομάδα MIZED από την Πορτογαλία.
  • Οι Stiles από τη Μάλτα κέρδισαν το 3ο βραβείο, το οποίο ανακοίνωσε ο κος Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επίσης
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ομάδα PureWorld κατέκτησαν το βραβείο Customer Focus το οποίο ανακοίνωσε η MetLife.
  • Το Βέλγιο με την ομάδα “Shampop′′ κέρδισε το βραβείο Sustainability Solutions Award 2020, το οποίο απονεμήθηκε από τη Citi.
  • Η ομάδα WHISP από τη Βουλγαρία είναι ο νικητής του JA Tech για το Future Award 2020.
Βραβείο κοινού

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη απένειμε το βραβείο κοινού στην ομάδα της Κύπρου.

Δείτε σχετικά

JA Start Up 2020: H “DR.IV” νικήτρια ομάδα-Εκπροσωπεί τη χώρα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό “JA Europe Enterprise Challenge 2020”

Δείτε επίσης

Λεξικό Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας και 4 ηλεκτρονικά λεξικά του ΚΠΓ | Ελεύθερη πρόσβαση
Δέκα θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Χορήγηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας από Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση