Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός “JA Europe Enterprise Challenge 2020”- 24 έως 26.06.2020 – Η Ελληνική συμμετοχή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός “JA Europe Enterprise Challenge 2020”- 24 έως 26.06.2020-Ενα Ευρωπαϊκό πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 500 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 17.000 φοιτητών.

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός “JA Europe Enterprise Challenge 2020”

Για πρώτη φορά ο κορυφαίος Πανευρωπαϊκός Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Εurope “JA Europe Enterprise Challenge2020” φιλοξενείται στην Ελλάδα στις 24-26 Ιουνίου 2020, από το Junior Achievement Greece.

Τι είναι το “JA Start Up”

To “JA Start Up” είναι ένα Ευρωπαϊκό πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 500 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 17.000 φοιτητών.

Διαγωνισμός διαδικτυακά

Λόγω κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, με τις ομάδες και τους κριτές να επικοινωνούν μέσω συνδέσεων.

Η τελετή των βραβεύσεων θα είναι Virtual & Live, όπως και οι Εθνικοί Διαγωνισμοί με τους προσκεκλημένους και τις νικήτριες ομάδες σε συνδέσεις.

Θα ξεκινήσει στις 15:00 και στις 17:00 θα ανακοινωθεί ο νικητής του πρώτου βραβείου.

Θα μεταδίδεται LIVE στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο στα αγγλικά στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.jaenterprisechallenge.org , στο www.jagreece.com (με ελληνική μετάφραση) στα social media του JA Greece και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr.

Το μήνυμα

Το μήνυμα του διαγωνισμού  προς τους νέους της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου είναι: “Start Up and Thrive” – “Ξεκίνησε τη δική σου Start Up και θριάμβευσε”.

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Φοιτητικός Διαγωνισμός JA Europe Enterprise Challenge 2020 θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Απονομή 1ου βραβείου από Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως

Το πρώτο βραβείο θα απονείμει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως θα συμμετάσχει στην Τελετή Απονομής των JA Europe Enterprise Challenge 2020 για να ανακοινώσει τους νικητές της 1ης Απονομής την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Ανακοίνωση νικητών από τον Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ανακοινώσει τους νικητές του 3 D Award στο JA Europe Enterprise Challenge 2020.

Ανακοίνωση Βραβείου Public Choice από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη

Η Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, θα ανακοινώσει το Βραβείο Public Choice.

Ομιλήτρια η Ευρωπαία Επίτροπος Mariya Gabriel

Η Ευρωπαία Επίτροπος Mariya Gabriel, η οποία είναι υπεύθυνη για σημαντικά προγράμματα της ΕΕ και είναι μία από τις 50 πιο σημαντικές γυναίκες στην Ευρώπη στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, θα είναι ομιλήτρια στην Τελετή Απονομής Βραβείων της JA Europe Enterprise Challenge 2020.

Συμμετέχουν 18 φοιτητικές ομάδες από
 • την Ελλάδα,
 • την Κύπρο,
 • τη Μ. Βρετανία,
 • τη Γαλλία,
 • την Ισπανία,
 • την Πορτογαλία,
 • το Βέλγιο,
 • τη Φινλανδία,
 • τη Νορβηγία,
 • τη Δανία,
 • την Ολλανδία,
 • τη Μάλτα,
 • την Εσθονία,
 • τη Βουλγαρία,
 • τη Λιθουανία,
 • τη Ρουμανία και
 • το Λουξεμβούργο
Εθνικοί διαγωνισμοί σε κάθε χώρα

Οι ομάδες που διαγωνίζονται, είναι εκείνες που κέρδισαν το πρώτο βραβείο στους Εθνικούς Διαγωνισμούς “JA Start Up 2020” της κάθε χώρας.

Η ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό

Η ελληνική ομάδα που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διαδικτυακό Eθνικό Τελικό “JA Start Up2020” στις 26 Μαϊου και εκπροσωπεί την Ελλάδα στον 17o “JA Europe Enterprise Challenge 2020” είναι η “Dr.IV” από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Dr.IV είναι ένα ευφυές ευέλικτο και αυτόματο σύστημα διαχείρισης ορών σε μονάδες υγείας, όπως νοσοκομεία και κλινικές, με τη χρήση τεχνολογίας Internet of Things και μίας Mobile εφαρμογής.

Οραμα της Dr. IV είναι να προσφέρει ένα σύστημα το οποίο βοηθάει σε θέματα διαχείρισης χρόνου τις μονάδες που έχουν έλλειψη προσωπικού (κυρίως νοσοκόμους), που μάχονται για την υγεία μας καθημερινά, ειδικά στην περίοδο του COVID-19, και μειώνει σημαντικά τις επιπλοκές που προκύπτουν από σφάλματα ορών.

Τα μέλη της ομάδας “Dr.IV” είναι ο Ιωάννης Βούγιας, η Χριστιάννα Γεωργούλη και ο Αντώνης Φάρος.

Στον Εθνικό Διαγωνισμό το 1ο Βραβείο απένειμε στην ομάδα ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στις 26 Ιουνίου η VIRTUAL τελετή των βραβεύσεων – LIVE στις 15:00 ώρα Ελλάδος

Στόχος

Σύμφωνα με την JA Greece στόχος είναι το ταλέντο της νέας γενιάς της Ελλάδας και της Ευρώπης και να αναδείξει σε κορυφαία προτεραιότητα τη μαθητική και νεανική επιχειρηματικότητα, καθώς αποτελεί τον πιο σημαντικό μοχλό δύναμης και αυτοπεποίθησης για τους νέους ανθρώπους.

Τα κριτήρια αξιολόγησης

Τα κριτήρια με βάση τα οποία οι κριτές θα αξιολογήσουν τις 18 συμμετέχουσες ομάδες των Ευρωπαϊκών Τελικών του JA Europe Enterprise Challenge 2020.

Δείτε σχετικά

JA Start Up 2020: H “DR.IV” νικήτρια ομάδα-Εκπροσωπεί τη χώρα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό “JA Europe Enterprise Challenge 2020”

Δείτε επίσης

Μία θέση υποψήφιου διδάκτορα στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση