Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παπαευαγγέλου-σχολεία: “Eχουμε αρχίσει τις συζητήσεις-Θα ξανασυζητήσουμε την άλλη εβδομάδα, είναι νωρίς ακόμα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παπαευαγγέλου-σχολεία: Eχουμε αρχίσει τις συζητήσεις-Θα ξανασυζητήσουμε την άλλη εβδομάδα, είναι νωρίς ακόμα-Δεν έχουμε πει για παράταση των σχολικών διακοπών.

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν θα βοηθήσει ενδεχόμενη παράταση των σχολικών διακοπών την προσπάθεια αναχαίτισης την μετάλλαξης Ομικρον του κορονοϊού και για το αν θα χρειασθεί να φορούν μάσκες αυξημένης προστασίας οι μαθητές όταν επιστρέψουν στα σχολεία, απάντησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Δείτε την ερώτηση και την απάντηση
Δημοσιογράφος

Αναφορικά με τα σχολεία, πιστεύετε ότι η παράταση των σχολικών διακοπών θα βοηθήσει; Και όταν τα παιδιά με το καλό επιστρέψουν στις τάξεις τι μάσκες θα φορούν, αυξημένης προστασίας, διπλές, ΚΝ95; Αν υπάρχουν σκέψεις για αυτά.

Βάνα Παπαευαγγέλου

Oσον αφορά τώρα στα σχολεία και αν θα βάλουμε ΚΝ95 δεν το έχουμε συζητήσει. Δεν το έχω δει και πουθενά να γίνεται αυτό.

Να πούμε ότι γενικά, επειδή έχουμε αρχίσει τις συζητήσεις για τα σχολεία, δεν έχουμε πει για παράταση των σχολικών διακοπών.

Είναι και λίγο νωρίς ακόμα. Θα τα ξανασυζητήσουμε την άλλη εβδομάδα.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι γενικά τα κρούσματα στα σχολεία πήγαν πάρα πολύ καλά, επί «Δέλτα», έτσι; Πριν αρχίσει η «Όμικρον».

Είχαμε πολύ καλό έλεγχο της πανδημίας στα σχολεία.

Είδαμε ότι ενώ στην κορύφωση του προηγούμενου πανδημικού κύματος, στα μέσα Νοεμβρίου, είχαμε 11.000 παιδιά την εβδομάδα, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία είχαμε κοντά 9.000 ή 8.500, δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο. Είχε μειωθεί, δηλαδή, το φορτίο στα σχολεία.

Έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα από τον εμβολιασμό των εφήβων και ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη, είδαμε σημαντική μείωση των αριθμών σε έφηβους του Λυκείου, των κρουσμάτων στα Λύκεια.

Και ήδη, από το εξωτερικό αρχίζει να ψιθυρίζεται ότι και ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών έχει μειώσει τα κρούσματα στις αντίστοιχες ηλικίες.

Αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα

και καλώ όλους τους γονείς που ήδη μας εξέπληξαν, γιατί πραγματικά υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα εμβόλια, να φέρουν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να συνεχίσουν την σχολική τους ζωή που τόσο χρειάζονται.

Και θα επανεξετάσουμε την άλλη βδομάδα πάλι την πορεία για να αποφασίσουμε. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στα σχολεία γιατί είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.

Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι

όσο τα σχολεία ήταν ανοιχτά υπήρχε ένα αυστηρό πλαίσιο, το οποίο περιελάμβανε δυο φορές την εβδομάδα self test, παραπάνω τεστ όταν υπήρχε ένα κρούσμα στο σχολείο, χρήση μάσκας.

Τα παιδιά ήταν πολύ πιο καλά περιορισμένα και προστατευμένα,

να πω την αλήθεια, έναντι του κορονοϊού, ενώ τώρα είναι βέβαια πολύ πιο δύσκολο να τους πεις να φορέσουν την μάσκα, τώρα που είναι σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Δεν γίνεται και το τεστ και γι’ αυτό πρέπει οι γονείς να κάνουνε τεστ στα μικρά παιδιά όταν είναι να πάνε σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Να μην το ξεχνάμε αυτό.

Δείτε επίσης
Κορονοϊός-Οδηγίες Υπουργείου Υγείας για τις γιορτές και τη χειμερινή περίοδο
Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές εντός και εκτός της Επικράτειας | Απόφαση
Μαγιορκίνης-σχολεία: Σε ράφι μακριά από μας η Τηλεκπαίδευση-Στα 10 με 12.000 κρούσματα η Ομικρον

Τηλεργασία στο Δημόσιο: Πως θα οργανωθεί-Σε διαβούλευση το έργο “Εισαγωγή του Μοντέλου της Τηλεργασίας στο Δημόσιο”

Πριν φύγετε

Κορονοϊός-σχολεία: Στοιχεία για κρούσματα και τμήματα που έκλεισαν από 13 Σεπτεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2021

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση