Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παπαευαγγέλου: Αλλάζει ο τρόπος καταγραφής κρουσμάτων στα σχολεία-Πότε οι μαθητές θα κάνουν self test

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παπαευαγγέλου: Αλλάζει ο τρόπος καταγραφής κρουσμάτων στα σχολεία-Πότε οι μαθητές θα κάνουν self test-Τι θα γίνει με τις μάσκες.

Αλλάζει ο τρόπος καταγραφής κρουσμάτων στα σχολεία

Δεν θα επιστρέψουν με την υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) οι μαθητές στα σχολεία μετά τις εορτές του Πάσχα δήλωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κα Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την κα Παπαευαγγέλου τα self test (τα οποία θα διατίθενται δωρεάν) θα πραγματοποιούνται στοχευμένα μόνο σε όσους μαθητές παρουσιάζουν συμπτώματα. “Όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υπάρχει πια έλεγχος με self test, παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα” δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως “Η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει. Όταν υπάρχει ένα παιδί με κορονοϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων”.

Επίσης θα συνεχισθεί η χρήση της μάσκας αλλά και ο καλός αερισμός των αιθουσών του σχολείου.

Για τους γονείς ανέφερε πως αν τα παιδιά εμφανίζουν ίωση θα πρέπει να τα κρατούν στο σπίτι και να ενημερώνουν τον γιατρό τους. Το παιδί θα επιστρέφει σχολείο μετά από 24 ώρες μετά την υποχώρηση του πυρετού.

Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε επίσης πως αυτή τη στιγμή η πανδημία υποκλιμακώνεται, καθώς για πρώτη φορά ο μέσος κυλιόμενος όρος έπεσε κάτω από τις 10.000, νούμερο που είχαμε να το δούμε από το 2021 και αναφορικά με την έξαρση του πανδημικού κύματος τον Φεβρουάριο ανέφερε πως καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά τα κρούσματα στις ηλικίες από 4 έως 18 ετών και λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία το ποσοστό των παιδιών στο σύνολο των κρουσμάτων ήταν στο 20% από το 33% στο απόγειο της πανδημίας.

Δείτε επίσης

Αλ. Κόπτσης: Πως θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία μετά το Πάσχα-Νωρίτερα από ποτέ οι Πανελλαδικές

Κορονοϊός-μέτρα έως 1 Μαΐου 2022: Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας-ΑΕΙ-ΙΕΚ-ΚΔΑΠ-Εστίαση-Λιανεμπόριο 

Εξετάσεις Ελληνικής PISA: Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 θα διεξαχθούν σε εθνικό επίπεδο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση