Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παραιτήσεις Εκπαιδευτικών: 705 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παραιτήθηκαν φέτος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παραιτήσεις Εκπαιδευτικών: Με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. που υποβλήθηκαν φέτος είναι 705, όπως μας ενημερώνει ο Αιρετός ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης.

Παραιτήσεις Εκπαιδευτικών: 705 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παραιτήθηκαν φέτος

Του Αιρετού  ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη

Με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. που υποβλήθηκαν φέτος είναι 705.

Αναλυτικά οι παραιτήσεις για το 2019 έχουν ως εξής:

Αν και φέτος υποβλήθηκαν περισσότερες αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές (2016 – 419, 2017 – 236, 2018 – 387) εντούτοις υπολείπονται σε σύγκριση με την πενταετία 2010 – 2014 όπου ο Μ.Ο. αποχωρήσεων κατ’ έτος ήταν 2.207.

Οι ελάχιστες παραιτήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών με Μ.Ο. 436 κατ’ έτος είναι απόρροια του αντιασφαλιστικού νόμου «Κατρούγκαλου». Ενός νόμου  που ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει όρθιο από προηγούμενες ρυθμίσεις, αφού μείωσε το εφάπαξ, τις βασικές και επικουρικές συντάξεις, αύξησε δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ταυτόχρονα κατηγοριοποίησε τους συνταξιούχους.

Δυστυχώς συντελέστηκε ένα έγκλημα σε βάρος του μόχθου όλων των εκπαιδευτικών.

Οι ελάχιστες παραιτήσεις εκτός των άλλων έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) αλλά και στους διορισμούς.

Θυμίζω τα προεκλογικά ψέματα Τσίπρα ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις αλλά και τα τωρινά, ότι δεν μειώθηκαν. Ζουν με το ψέμα, κυβερνούν με το ψέμα.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι υποχρεωμένο να αγωνιστεί για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και τη θεσμοθέτηση ενός νέου νόμου που θα στηρίζεται σε αρχές και θα δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να ζουν με αξιοπρέπεια.

Δείτε:

Οδηγίες για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από το 2020-2021

Διορισμός Νηπιαγωγών (ΠΕ 60) επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008

ΟΛΜΕ για ΠΕ71 και ΠΕ78: Δεν είναι αποδεκτό να διδάσκονται γνωστικά αντικείμενα των ΠΕ78 από μη σχετική και συναφή προς σ’ αυτά ειδικότητα και κλάδο εκπ/κών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση