Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παραίτηση από τη θέση αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής | Ανακοίνωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παραίτηση από τη θέση αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής: Ανακοίνωση των Αγγελου Πούλου και Γιάννη Ρούπα – Καλούν τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ, που διορίστηκαν πρόσφατα, χωρίς καν να έχουν κάνει αίτηση, να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Παραίτηση από τη θέση αιρετού

Άγγελος Πούλος

E-mail: poulos.agg@gmail.comhttps://www.facebook.com/poulos.agg

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: groyp@sch.grhttps://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

24-02-2021

 ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το σύνολο, σχεδόν, του Κλάδου απείχε από τις εκλογές-παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που οργάνωσε και πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας, φαλκιδεύοντας στην ουσία το δικαίωμα της δημοκρατικής εκπροσώπησης όλων μας.

Επιλέγει

να προσπαθήσει να προχωρήσει τις αντιδραστικές και αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, των μαθητών και των εκπαιδευτικών με «δοτούς» ψευτοαιρετούς, οι οποίοι αν αποδεχτούν αυτόν τον ρόλο θα αποτελούν όνειδος για τους εαυτούς τους και η πράξη τους θα συνιστά τη μεγαλύτερη προδοσία για έναν καταξιωμένο θεσμό  που έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες και τον οποίο καμία κυβέρνηση δε σκέφτηκε ποτέ να καταργήσει.

Αυτά που βιώνουμε με την κυβέρνηση είναι πρωτοφανή και αποτελούν θεσμική εκτροπή στα όρια της λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών.

‘Εχουμε μπροστά μας αγώνα, ώστε με σύνθεση, ενότητα και αποφασιστικότητα να αποτρέψουμε συλλογικά τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται.

Αυτή την περίοδο ξεκινάει η μάχη της επιχειρούμενης αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης,

μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποχωρήσει ακόμη περισσότερο από τη δημόσια εκπαίδευση, να κατηγοριοποιήσει σχολεία και εκπαιδευτικούς και να φορτώσει στις πλάτες τους  και στις πλάτες των γονέων την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων.

Τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας δε θα περάσουν, ο Κλάδος συνολικά και όλοι μαζί θα ανατρέψουμε τις πολιτικές αυτές προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης, των μαθητών και των Συναδέλφων.

Πιστοί σε όσα έχουμε διακηρύξει

και σύμφωνα με το κάλεσμα της Ομοσπονδίας αλλά και την εντολή της αποχής στις εκλογές από τους Συναδέλφους, καταθέτουμε την παραίτησή μας από τη θέση του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και καλούμε τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ που διορίστηκαν πρόσφατα, χωρίς καν να έχουν κάνει αίτηση, να κάνουν ακριβώς το ίδιο. 

Είναι ανήκουστο να διορίζονται μέλη του ΠΥΣΠΕ χωρίς υποβολή αίτησής τους.

Η ενέργεια του Περιφερειακού Δ/ντή εκπαίδευσης είναι επιεικώς απαράδεκτη και στερείται δεοντολογικής και θεσμικής νομιμοποίησης.

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας υπήρξαμε εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των Συναδέλφων και μόνο έτσι αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας, να σας ενημερώνουμε και να είμαστε χρήσιμοι όσο μπορούμε.

Απευθύνουμε κάλεσμα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  ενάντια στην κυβερνητική επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση και οι λειτουργοί της.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Δείτε σχετικά

ΔΟΕ-αιρετοί: Δε θα υπάρξει νομιμοποίηση της λειτουργίας “ψευτο-υπηρεσιακών” Συμβουλίων
Σύλλογος Δελμούζος-αιρετοί: Να υποβάλλουν παραιτήσεις τα διορισμένα μέλη ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής
Αποκατάσταση του θεσμού των Αιρετών Τώρα!: Ανακοίνωση του Νίκου Φασφαλή
ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεσσηνίας: Παραιτούνται οι αιρετοί-Καλεί το ΥΠΑΙΘ να ορίσει τους εκλεγμένους του 2018
Δεν θα παραιτηθούν οι “εκλεγμένοι αιρετοί” ενημέρωσε η ΔΑΚΕ Κορινθίας: Κοινή ανακοίνωση Α’ & Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
ΔΑΚΕ Καθηγητών-Συμβούλια: Υποβολή παραιτήσεων εκλεγμένων-Να τοποθετηθούν οι αιρετοί της τελευταίας διετίας

Πριν φύγετε

Διεκδίκηση μονιμοποίησης αναπληρωτών: Παρατηρήσεις επί της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση