Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παραίτηση “εκλεγμένων” αιρετών της ΔΑΚΕ /Π.Ε. Φθιώτιδας στην 1η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παραίτηση “εκλεγμένων” αιρετών της ΔΑΚΕ /Π.Ε. Φθιώτιδας τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στην πρώτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Φθιώτιδας.

Παραίτηση “εκλεγμένων” αιρετών
Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο                               20.02.2021
 Παραίτηση «εκλεγμένων» αιρετών από το ΠΥΣΠΕ Φθιώτιδας

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 15-2-2021 το ΠΥΣΠΕ Φθιώτιδας που πρόεκυψε μετά από τις «εκλογές» της 7ης Νοεμβρίου 2020. «Εκλογές» που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε δυσμενείς υγειονομικές συνθήκες, που δεν επέτρεπαν την άμεση επικοινωνία των υποψηφίων με τους συναδέλφους για ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων αλλά και απολογισμό και κριτική των πεπραγμένων των αιρετών της προηγούμενης διετίας.

Επιπλέον

στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και στην φαύλη εκλογική διαδικασία, που έστησε χρήζοντας «με το ζόρι» υποψήφιους αιρετούς, έδωσε  ηχηρή απάντηση ο Κλάδος  με τη μαζική του αποχή η οποία προσέγγισε το 95%.

Μια απάντηση

που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αγνόησε προκλητικά  φανερώνοντας τον τελικό σκοπό της,  οποίος δεν είναι άλλος από την κατάργηση του θεσμού του Αιρετού αλλά και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης που αποτελεί  το τελευταίο «ανάχωμα» στα όσα δυσοίωνα σχεδιάζονται για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Σε ότι μας αφορά από την πρώτη στιγμή,

όπως κάνουμε πάντα ακόμα και όταν διαφωνούμε, ακολουθήσαμε τις αποφάσεις της ΔΟΕ αποσύροντας αρχικά τις υποψηφιότητές μας και θέτοντας, αμέσως μετά τις «εκλογές» στη διάθεση των συλλόγων μας  και της ΔΟΕ, τις παραιτήσεις μας.

Τη Δευτέρα 22-2-2021

έχουμε κληθεί στην πρώτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Φθιώτιδας της διετίας 2021-22, που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι τέσσερις «εκλεγμένοι» αιρετοί της ΔΑΚΕ /Π.Ε. Φθιώτιδας,

πιστοί στις αρχές μας και τις αποφάσεις του Κλάδου, την ίδια ημέρα, θα καταθέσουμε επίσημα τις  παραιτήσεις  μας, καθώς η βούληση των συναδέλφων, όπως εκφράστηκε με τη μαζική αποχή τους, δεν αφήνει κανένα περιθώριο νομιμοποίησης των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου.

Συνεχίζουμε ωστόσο, από όποια θέση και αν βρεθούμε τον αγώνα για την προάσπιση του θεσμού των αιρετών, του δημόσιου σχολείου και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή,

την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, να μη προχωρήσει στην αντικατάσταση των εκπροσώπων των εργαζομένων με διορισμένους «εκπροσώπους», γεγονός που παραπέμπει σε άλλες εποχές, αλλά να δώσει δημοκρατική λύση στο αδιέξοδο παρατείνοντας τη θητεία των αιρετών της προηγούμενης διετίας και προκηρύσσοντας εκ νέου εκλογές, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Τέλος,

καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στα υπηρεσιακά συμβούλια είτε ως διορισμένα μέλη είτε ως «δοτοί» αιρετοί.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Γκορτσαλής Χρήστος

Κυρμανίδης Ηλίας

Αλεξίου Αθανασία (Σούλα)

Ρούσκας Παναγιώτης

Δείτε σχετικά

Ο θεσμός του αιρετού σε αποδρομή: Να αναληφθούν πρωτοβουλίες αποκατάστασης της δημοκρατικής νομιμότητας
Σύλλογος Δελμούζος-αιρετοί: Να υποβάλλουν παραιτήσεις τα διορισμένα μέλη ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής
Αποκατάσταση του θεσμού των Αιρετών Τώρα!: Ανακοίνωση του Νίκου Φασφαλή
ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεσσηνίας: Παραιτούνται οι αιρετοί-Καλεί το ΥΠΑΙΘ να ορίσει τους εκλεγμένους του 2018
Δεν θα παραιτηθούν οι “εκλεγμένοι αιρετοί” ενημέρωσε η ΔΑΚΕ Κορινθίας: Κοινή ανακοίνωση Α’ & Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
ΔΑΚΕ Καθηγητών-Συμβούλια: Υποβολή παραιτήσεων εκλεγμένων-Να τοποθετηθούν οι αιρετοί της τελευταίας διετίας

Πριν φύγετε

Διεκδίκηση μονιμοποίησης αναπληρωτών: Παρατηρήσεις επί της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση