Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παραιτήθηκε η Αθηνά Λινού από Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως ανακοίνωσε η ίδια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παραιτήθηκε η Αθηνά Λινού από Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Η παραίτηση είχε υποβληθεί εδώ και 3 εβδομάδες – Τι δήλωσε στην δημοσιογράφο Κάτιας Μακρή και στον Realfm 97,8.

Παραιτήθηκε η Αθηνά Λινού

Παραιτήθηκε από Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – εδώ και 3 εβδομάδες – η κα Αθηνά Λινού, ιατρός, καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Βουλευτής Β’ Αθηνών, σύμφωνα με όσα η ίδια είπε σήμερα στην εκπομπή της δημοσιογράφου Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8.

Χαρακτηριστικά είπε:

“Να επισημάνω ότι δεν είμαι πλέον Τομεάρχης Παιδείας, συνεχίζω βέβαια να ασχολούμαι με τα θέματα παιδείας και με πολλά άλλα, αλλά έχω παραιτηθεί από Τομεάρχης. Παραιτήθηκα πριν από παραπάνω από 3 εβδομάδες”.

Για το αν υπήρχε κάποιος λόγος για να παραιτηθεί η κα Λινού είπε πως “Δεν υπήρξε κάποιος λόγος, απλά θέλω να ασχοληθώ με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και χρονικά δεν έβγαινε”.

Οταν δε ρωτήθηκε αν η παραίτηση σχετίζεται με την θέση της για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια απάντησε πως δεν πρέπει να συσχετιστεί κάτι τέτοιο.

Την κα Αθηνά Λινού είχε ορίσει Τομεάρχη Παιδείας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκη, ενώ την Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης κα Ράνια Θρασκιά έχει ορίσει Αναπληρώτρια Τομέαρχη Παιδείας. Την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν ο κος Νίκος Φίλης και Αναπληρώτρια Τομέαρχης Παιδείας η κα Μερόπη Τζούφη.

_______________________________

Ποια είναι η Αθηνά Λινού

Η Αθηνά Λινού είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, ενώ κατέχει Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών και Υφηγεσία στον τομέα της Επιδημιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2004 είναι Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και διετέλεσε Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής απο το 2014 έως το 2017. Το 1990 ίδρυσε το Ινστιτούτο Prolepsis, το οποίο σχεδιάζει και υλοποιεί ερευνητικά και εφαρμοσμένα προγράμματα προληπτικής ιατρικής και Δημόσιας Υγείας. Με το Ινστιτούτο Prolepsis έχει αναπτύξει έντονη ανθρωπιστική δράση με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία και την προαγωγή της υγείας και ευημερίας ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Δείτε επίσης

Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας: Τι αλλάζει με το άρθρο 115 του νόμου 5079/2023  

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία 

Συνταξιοδοτικός οδηγός 2024 για εκπαιδευτικούς: Πίνακες-Υπολογισμός σύνταξης-Πλασματικά χρόνια

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση