Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παράνομη η Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ για την ελληνική PISA λέει το Υπ. Παιδείας-Τι απαντά η ΔΟΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παράνομη η Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ για την ελληνική PISA λέει το Υπ. Παιδείας-Τι απαντά η ΔΟΕ – Εγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Παράνομη η Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ κατά το ΥΠΑΙΘΑ – Τι λέει η ΔΟΕ

Δεν είναι νόμιμη η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην ανακοινωθείσα μόνο με καταχώριση στον Τύπο την 21.05.2024, τετράωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ, που καλύπτει τις ώρες διεξαγωγής των Εθνικών εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα της Τετάρτης 22.05.2024 για τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών στην ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού και στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου (Ελληνική Pisa), σύμφωνα με έγγραφο του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ κου Ι. Κατσαρού (υπ. αριθ. πρωτ.52528/Ε3/21-5-2024), το οποίο απεστάλη στους Δ/ντές και τους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων της χώρας – Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ

Στο ίδιο έγγραφο και προς ενημέρωση των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και των εκπαιδευτικών, κοινοποιείται η υπ’ αρ. 461/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία αναγνωρίσθηκε και κρίθηκε ως παράνομη η κηρυχθείσα με τις από 13.05.2024 και 17.05.2024, αντίστοιχα, αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, Στάση Εργασίας για την 22η Μαΐου 2024, που καλύπτει τις ώρες διεξαγωγής των Εθνικών εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα για τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών στην ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού και στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου.

Η απόφαση απαγορεύει στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ την πραγματοποίηση της ως άνω απεργίας – αποχής και κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή.

Απαντά η ΔΟΕ

Μετά όλα αυτά, με απόφαση – ανακοίνωση του ΔΣ, η ΔΟΕ απαντά στην ανακοίνωση του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ σχετικά με τη συμμετοχή στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την αποτροπή πραγματοποίησης των εξετάσεων τύπου PISA, τονίζοντας ότι είναι παραπλανητική και εκτός πλαισίου αρμοδιότητάς του η απόπειρα του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ να “εξαφανίσει” τη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ της ΔΟΕ τονίζει ότι η στάση εργασίας που κήρυξε σήμερα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το πρώτο 4ωρο του πρωινού προγράμματος των σχολικών μονάδων, στις 22 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων PISA, δεν έχει προσβληθεί και φυσικά δεν έχει κριθεί δικαστικά, δεν μπορεί, επομένως, να κριθεί ως μη νόμιμη από τον, παντελώς αναρμόδιο για κάτι τέτοιο Γενικό Γραμματέα και οι εκπαιδευτικοί τυγχάνουν της κάλυψης της τριτοβάθμιας οργάνωσης (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) για τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν.

Καλεί δε τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας αποτρέποντας την πραγματοποίηση των εξετάσεων που εντάσσονται στη λογική της κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης που διαπνέει τον ν.4823/21, αναφέροντας ότι “ξεπεράστηκε κάθε όριο χρηστής διοίκησης, με τον Γενικό Γραμματέα να προχωρά σε αντιποίηση της ιδιότητας του δικαστή, με την πολιτική ηγεσία του  ΥΠΑΙΘΑ, ανήμπορη να αποτρέψει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην πραγματοποίηση των διαγνωστικών εξετάσεων «τύπου PISA» να στέλνει μέσα στη νύχτα στις σχολικές μονάδες ένα απαράδεκτο έγγραφο δίχως καμία νομική ισχύ όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αποφαίνεται (αφού δεν πρόλαβε να προσβάλει την απόφαση της ΑΔΕΔΥ δικαστικά) ότι η στάση «δεν είναι νόμιμη…γιατί ανακοινώθηκε μόνο στον Τύπο»”.

Δείτε σχετικά

Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ για την ελληνική PISA την Τετάρτη 22.05.2024

Παράνομη η απεργία για την ελληνική PISA με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 

Οδηγίες για εξετάσεις ελληνικής PISA προς Διευθυντές σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας 

Εξετάσεις ελληνικής PISA 2024: Τα 330 Δημοτικά και τα 330 Γυμνάσια που θα συμμετάσχουν 

Η Επιτροπή Εξετάσεων Ελληνικής PISA | Απόφαση 

Εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα μαθητών 2023-24 ΣΤ’ τάξης Δημοτικών και Γ’ τάξης Γυμνασίων – Ελληνική PISA 

Ερώτηση για την Ελληνική Pisa κατέθεσε στη Βουλή ο Στέφανος Παραστατίδης 

Δείτε επίσης

Στάσεις εργασίας καθημερινά μίας ώρας για την αποτροπή υλοποίησης της αξιολόγησης κήρυξε η ΔΟΕ 

Πρόσκληση απόσπασης στο ψηφιακό φροντιστήριο 88 εκπαιδευτικών: Αιτήσεις από 27.05 έως 10.06.2024

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση