Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για την Ελληνική Pisa από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών – Τι έγραψε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-Στάση Εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως.
Συγκεκριμένα η Υπουργός έγραψε:
“Παράνομη και καταχρηστική έκρινε και πάλι τη νέα, προκηρυχθείσα απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο οι εξετάσεις «Ελληνική PISA», για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που δίνει περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας”.
Είχε κατατεθεί αγωγή στο Πρωτοδικείο
Η Υπουργός είχε καταθέσει νέα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας να αναγνωριστεί και πάλι ως παράνομη και καταχρηστική η εκ νέου κηρυχθείσα απεργία – αποχή από τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης δημοτικών σχολείων και της Γ’ Τάξης των γυμνασίων σε θέματα ευρύτερων, γενικών γνώσεων των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών – «Ελληνικής PISA».
Στάση Εργασίας από την ΑΔΕΔΥ
Παρόλα αυτά, πριν λίγο, στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 τις τέσσερις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου μαθημάτων, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η Υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσέφυγε για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.
Δείτε την Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναλυτικά εδώ
Δείτε σχετικά
Νέα αγωγή Κεραμέως για απεργία-αποχή ΔΟΕ-ΟΛΜΕ από τις εξετάσεις της Ελληνικής PISA
ΟΛΜΕ-Εξετάσεις ελληνικής pisa: Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας στις 10 Μαΐου 2023
ΔΟΕ-ελληνική PISA: Πανελλαδική 4ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για ακύρωση των εξετάσεων
Οδηγίες εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα έτους 2023-Ελληνική PISA | Εγγραφο
Εξετάσεις Ελληνικής Pisa 2023: Τετάρτη 10.05 με συμμετοχή 300 Δημοτικών και 300 Γυμνασίων | Απόφαση
Δείτε επίσης
Αιτήσεις για μακροχρόνιες άδειες εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ έως την 31η Μαΐου 2023
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/paranomi-kai-katachristiki-h-apergia-gia-tin-elliniki-pisa-apo-to-prwtodikeio-apergia-twra-apo-thn-adedy/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.