Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της Τετάρτης έως τις 10 πμ-Απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της Τετάρτης 16.06 έως τις 10 πμ, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ, στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε την αυριανή – 16 Ιουνίου 2021 – απεργία της ΑΔΕΔΥ παράνομη και καταχρηστική μέχρι τις 10 το πρωί, αναφορικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς και τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Νωρίτερα,
κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία την 16η Ιουνίου 2021, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών εξετάσεων, κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως
“Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων”.
Επίσης

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Τέλος το ΔΣ της ΟΛΜΕ,
δηλώνοντας εμπράκτως για μία ακόμα φορά τη στήριξή του στον δύσκολο αγώνα που δίνουν οι μαθητές/τριες, καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της 16ης Ιουνίου και στην απεργιακή συγκέντρωση (11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος) όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, εκτός από όσους και όσες εμπλέκονται στις διαδικασίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δείτε σχετικά

Αγωγή για την απεργία της Τετάρτης 16.06.2021 κατέθεσε η Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως για τις Πανελλαδικές
ΑΔΕΔΥ: Εξαίρεση εκπαιδευτικών-υπαλλήλων Υπ. Παιδείας από την απεργία της 16ης Ιουνίου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση