Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παράσταση διαμαρτυρίας ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς-ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Φθιώτιδας στην ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας για την αξιολόγηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παράσταση διαμαρτυρίας ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς-ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Φθιώτιδας στην ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας για την αξιολόγηση, την Τρίτη 2 Απριλίου 2024.

Παράσταση διαμαρτυρίας ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς-ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

Τη συμμετοχή του στην Παράσταση Διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στην ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας την Τρίτη 2 Απριλίου και ώρα 13:30, από κοινού με τον ΣΕΠΕ Φθιώτιδας και την ΕΛΜΕ Φθιώτιδας με βασικό αίτημα την άμεση απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών-αντιεπιστημονικών νόμων της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Π. Μπακογιάννη 2, Τ.Κ 35100, Λαμία, Email: seepeastella@yahoo.gr

Ιδρυτικό μέλος της Παν. Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπ/κού Προσ/κού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Λαμία, 28/03/2024

Αρ. Πρωτ.: 325

Προς

 • Τα Μέλη του Συλλόγου

Κοινοποίηση

 • ΠΟΣΕΕΠΕΑ
 • ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας
 • Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς
 • ΚΕΔΑΣΥ Στερεάς Ελλάδας

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 4692/20 ΚΑΙ 4823/21»

             Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ  ανακοινώνει στα μέλη του ότι την ερχόμενη Τρίτη 2 Απριλίου και ώρα 13:30, από κοινού με τον ΣΕΠΕ Φθιώτιδας και την ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, θα συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στην ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας  (Αρκαδίου 8, στην πόλη της Λαμίας), με βασικό αίτημά μας την άμεση απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών-αντιεπιστημονικών νόμων της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ καθώς και της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ αδυνατώντας  να πείσει την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα για τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του και μπροστά στη μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης καταφεύγει συνεχώς σε αυταρχικές τακτικές. Συνεχίζει τις διώξεις των εκπαιδευτικών, προσφεύγει στα δικαστήρια ενάντια σε κάθε απεργία που μπλοκάρει τα σχέδιά του και τώρα απειλεί με ποινές-κυρώσεις. Είναι προφανές ότι το ΥΠΑΙΘΑ βρίσκεται σε πανικό, επειδή σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αρνείται να υποταχθεί.

Καλούμε τα μέλη μας με αγωνιστικότητα και ενότητα να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Στερεάς, ώστε να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην με κάθε τρόπο και μέσο επιβολή της αντιεκπαιδευτικής και αντιεπιστημονικής αξιολόγησης.

Διεκδικούμε:

 • Σύσταση νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών συναδέρφων μας, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις σχολικές μονάδες και στα ΚΕΔΑΣΥ.
 • Σταθερά κριτήρια προσλήψεων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, με βάση το βασικό πτυχίο και την συνολική τους εκπαιδευτική προϋπηρεσία.
 • Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
 • 20% αυξήσεις στους μισθούς μας με δώρο Χριστουγέννων – Πάσχα, επιστροφή των κλεμμένων ΜΚ 2016-2017, ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τους μισθούς μας.
 • Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων (άδειες, εργασιακά, συνδικαλιστικά, προστασία μητρότητας).
 • Άμεση έκδοση διαπιστωτικών πράξεων των νεοδιόριστων συναδέρφων μας με το πέρας της 2ετίας.
 • Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ που εργάζονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους με έκπτωση στις μετακινήσεις τους και επίδομα στέγασης.
 • Γενναία χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη αναγκών και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ.

 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ενότητα και συσπείρωση!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος        Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε επίσης

Νομική ενημέρωση για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, από τη ΔΟΕ 

Συνεχίζει τις 3ωρες στάσεις εργασίας η ΔΟΕ για την ατομική παρατήρηση διδασκαλίας-Νέες δράσεις κατά της αξιολόγησης 

Εγγραφο για την αξιολόγηση από το Υπ. Παιδείας με τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου και με παράθεση κυρώσεων 

Διορισμοί και μονιμοποιήσεις: Στοιχεία διορισμένων εκπ/κών και ΕΕΠ-ΕΒΠ-4 χρόνια χωρίς διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση