Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τα ειδικά σχολεία: Πραγματοποιήθηκε σήμερα 9.12

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τα ειδικά σχολεία: Πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε η Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στις 14:30, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ζήτησαν να κλείσουν οι ΣΜΕΑΕ νωρίτερα για τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος μέχρι τις 8 Γενάρη, ώστε να ληφθούν μέτρα για να επιστρέψουν όλοι το νέο έτος με ασφάλεια.

Μέλη του Συλλόγου συμπαραστάθηκαν, από την στιγμή που δεν μπόρεσαν να παραστούν δια ζώσης λόγω των έκτακτων μέτρων της περιόδου πανδημίας, τοποθετώντας πανό η πλακάτ έξω από τα σχολεία τους.

Τέλος ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Υπαίθρου Νομού Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης αναφορικά με την Παράσταση Διαμαρτυρίας και τα αιτήματα που τέθηκαν .

Δείτε το Ψήφισμα Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Υπαίθρου Ν. Θεσσαλονίκης
Ακολουθούν τα αιτήματα που ετέθησαν
  • Επαναλαμβανόμενα εβδομαδιαία δωρεάν τεστ στο προσωπικό και στους μαθητές των ΣΜΕΑΕ με την συγκατάθεση των γονέων τους.
  • Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία και στα ΚΕΣΥ όπου υπάρχει κρούσμα, για ιχνηλατήσεις.
  • Εξασφάλιση κατάλληλης κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής για τη στέγαση των ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ της Περιφερειακής μας Διεύθυνσης.
  • Μείωση μαθητών ανά τμήμα στα Ειδικά σχολεία. Είναι απαράδεκτο να λειτουργούν τμήματα με περισσότερα από 5 παιδιά με σοβαρές παθήσεις και σε χώρους πολύ λίγων τετραγωνικών. Κατάργηση του κατώτατου αριθμού μαθητών (4) στα τμήματα των Ειδικών Σχολείων. Ο αριθμός να ορίζεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Εξασφάλιση όλου του αναγκαίου προσωπικού σε ΚΕΣΥ, ΣΜΕΑΕ, ΕΔΕΑΥ.
  • Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας και στελέχωσή της με τον απαραίτητο αριθμό γιατρών ώστε να καλύπτουν όλα τα σχολεία (Γενικά και Ειδικά).  Η Σχολιατρική Υπηρεσία θα λύσει όλα τα ζητήματα αντιμετώπισης επιδημιών στα σχολεία και της άμεσης υγειονομικής παρέμβασης για να μην υπάρχει εξάπλωση.
  • Τοποθέτηση σε όλα τα σχολεία σχολικών νοσηλευτών.
  • Άδειες στους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει η υπουργική απόφαση
  • Εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας σε ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ.

Δείτε ακόμη

1ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα Διδασκόντων, ΕΕΠ, ΕΒΠ για άμεση αναστολή λειτουργίας του σχολείου
Εργαζόμενοι ειδικών σχολείων Θεσσαλονίκης: Αμεση αναστολή λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ
ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίου Δημητρίου: Ψήφισμα εκπαιδευτικών για ασφαλή ειδικά σχολεία
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ Ειδικών σχολείων του Αιγάλεω για τη μη λήψη επιπλέον μέτρων
Επισφαλείς συνθήκες εργασίας: Επιστολή Συλλόγου Διδασκόντων ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση