Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παράταση θητείας αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του δημοσίου: Αίτημα της ΑΔΕΔΥ προς τον Υπ. Εσωτερικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παράταση θητείας αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του δημοσίου: Αίτημα της ΑΔΕΔΥ προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Παράταση θητείας αιρετών

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ αναφορικά με το αίτημά της προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την παράταση της θητείας των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του δημοσίου.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί,

για μια ακόμη φορά, όπως επισημαίνει, τον Υπουργό Εσωτερικών να παρατείνει άμεσα την θητεία των Αιρετών μελών των Υπηρεσιακών  Συμβουλίων, όπως έκανε και με τη θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων.

Τονίζει δε

πως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης της βούλησης των εργαζομένων με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

__________________

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ
Παράταση της θητείας των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια του δημοσίου

Η κυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε   να παρατείνει την θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων έως το τέλους του χρόνου (31/12/2020), προκειμένου, εύλογα, να μην τεθούν σε διακινδύνευση οι υγειονομικοί κανόνες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Και ενώ επιδείχθηκε

ιδιαίτερη σπουδή για τα συλλογικά όργανα, δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο για τις εκλογές των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, μια οιονεί συνδικαλιστική διαδικασία.

Αποτέλεσμα ήταν

η αδικαιολόγητη επιμονή της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως στην πραγματοποίησή τους και ο ακραίος αυταρχισμός να επιβάλει, παρά την καθολική διαφωνία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών(ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) την ηλεκτρονική ψηφοφορία, χωρίς κανένα τεκμήριο εγκυρότητας της εκλογικής διαδικασίας,  ενώ είχε ψηφιστεί με τροπολογία η δυνατότητα αναβολής τους επι οκτάμηνο.

Έφτασε μάλιστα

στην πρωτοφανή κωμικοτραγική ενέργεια να απαγορεύσει την αποχή από την διαδικασία, όχι μόνο των εκλογέων, αλλά και των παρατάξεων που στο σύνολό τους αποφάσισαν, ως ύστατη πράξη δημοκρατικής ευθύνης, να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Παράλληλα, 

και στο υπόλοιπο Δημόσιο (πχ στους ΟΤΑ οι εκλογές διεξάγονται αρχές του Δεκέμβρη του 2020) συνεχίζονται ή προγραμματίζονται  διαδικασίες για την εκλογή Αιρετών, σε συνθήκες που αναγκαστικά παραβιάζουν τους κανόνες φυσικής αποστασιοποίησης , σε ακατάλληλους χώρους με μεγάλους αριθμούς ψηφοφόρων.

Οι παραπάνω συνθήκες,

θέτουν σε διακινδύνευση την υγεία των συμμετεχόντων, και ταυτόχρονα, για τους ίδιους λόγους, αποθαρρύνουν πολλούς εργαζόμενους από το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Επισημαίνουμε

ότι όλα αυτά τα θέματα είχαν τεθεί στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, στις 13/10/2020, κατά τη συνάντηση που είχε η ΑΔΕΔΥ μαζί του. Είχε ζητηθεί, δε, μετ’ επιτάσεως, η παράταση της θητείας των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

 Τότε

η κ. Χαραλαμπογιάννη, Γ.Γ. του Υπουργείο Εσωτερικών, μας είχε ενημερώσει ότι έχει τεθεί σχετικό ερώτημα στον ΕΟΔΥ και θα μας απαντήσει. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Ύστερα από τα παραπάνω,

η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ καλεί, για μια ακόμα φορά, τον Υπουργό Εσωτερικών να παρατείνει άμεσα την θητεία των Αιρετών μελών των Υπηρεσιακών  Συμβουλίων, όπως έκανε και με τη θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων.

Δεν πρόκειται, προφανώς, να γίνει αποδεκτή, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης της βούλησης των εργαζομένων με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δείτε επίσης

Απόφαση για εφορευτικές: Νόμιμες και με 2 μέλη-αντικαταστάσεις παραιτηθέντων-πρόβλεψη επαναληπτικών εκλογών.
Διάταξη για ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών: Αρθρο 288 του νόμου 4738/2020 | ΦΕΚ
Ψηφιακή Κάλπη ZEUS: Πρόσκληση επιμόρφωσης στα διορισμένα μέλη των εφορευτικών επιτροπών
Αίτημα συνάντησης ΟΛΜΕ με πολιτικά κόμματα για τις εκλογές αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Π.Χ εκπ/κών παρατάξεων για την ηλεκτρονική ψηφοφορία
Εξώδικο για ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογών αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση