Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας σχολείων έως 10 Μαΐου: Αποφασίσθηκε από την αρμόδια επιτροπή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας σχολείων έως 10 Μαΐου: Αποφασίσθηκε σήμερα μετά από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του ΕΟΔΥ και η Απόφαση θα ανακοινωθεί σύντομα.

Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας σχολείων έως 10 Μαΐου

Μετά από σύσκεψη των αρμοδίων της Επιτροπής του ΕΟΔΥ, αποφασίσθηκε νέα παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών Δομών δημοσίων και ιδιωτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και για μετά το Πάσχα και έως τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους έναντι του κορονοϊού.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

___________________

Λίγο πριν σήμερα Παρασκευή 10/4/2020, στην εκπομπή “Επι-κοινωνία” της ΕΡΤ1 και στην Μάριον Μιχελιδάκη, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Βασίλης Διγαλάκης αναφέρθηκε

Στη Διεξαγωγή Πανελλαδικών

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν και κατά πόσον ισχύουν τα όσα γράφονται περί διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οπως

(με αριθμό μαθητών ανά αίθουσα 7 – 8 μαθητών ανά τάξη, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, μεγαλύτερο αριθμό εξεταστικών κέντρων και επιτηρητών κ.α.)

και αν υπάρχει κίνδυνος να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο,
ο κος Υφυπουργός απάντησε πως:
  • Η επιδίωξη του ΥΠΑΙΘ είναι η διεξαγωγή των πανελλαδικών Εξετάσεων να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατό κοντύτερα στην καθιερωμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους.
  • Ολα αυτά θα εξαρτηθούν από τη γνώμη των ειδικών αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού.
  • Κατά την προσωπική μου άποψη οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν θα διεξαχθούν τον μήνα Σεπτέμβριο.

Εδώ επισημαίνουμε πως στην ΕΡΤ την Πέμπτη 9/4/2020 το βράδυ, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων , είχε δηλώσει πως επιθυμία του ΥΠΑΙΘ είναι “οι Πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου”.

Δείτε τη συνέχεια εδώ

Δείτε επίσης

Υλη πανελλαδικών εξετάσεων 2020: Αναπροσαρμογή λόγω κορονοϊού-Διάψευση φημών από ΥΠΑΙΘ
Υλοποίηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Κάλυψη και θεμάτων πέραν των επαναλήψεων, όμως δεν θα αποτελούν διδακτέα ύλη
Προαιρετικά εξ αποστάσεως έως και Μεγάλη Τρίτη 14/4/2020 | Ενημέρωση ΥΠΑΙΘ
Διευκρινίσεις αναγκών σε λάπτοπ και τάμπλετ: Νέο έγγραφο
Υποβολή αναγκών σε λάπτοπ-τάμπλετ: Εγγραφο του Υπουργείου Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Βαγγελης Φούκας σε

    Καλησπερα σας κ.Βουγια. Υπαρχει καποια ενημερωση για τους οριστικους της 3ΕΑ; Ειμαστε σχεδον 5 μηνες στην αναμονη.

Γράψτε μία απάντηση