Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παράταση lockdown έως 14 Δεκεμβρίου-Ανακοινώσεις Πρωθυπουργού για τον Οδικό Χάρτη την επόμενη εβδομάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παράταση lockdown έως 14 Δεκεμβρίου-Ανακοινώσεις για τον Οδικό Χάρτη από Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα – Ανακοινώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Παράταση lockdown έως 14 Δεκεμβρίου

Κατά τη σημερινή – Πέμπτη 3.12.2020 – ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ανακοινώθηκε η παράταση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού έως την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.

Ο κος Πέτσας ανέφερε πως

για την απόφαση αυτή ελήφθησαν υπόψη τα έως σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού, καθότι αυτή την στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων αλλά με αργούς ρυθμούς και έτσι το σταδιακό άνοιγμα απομακρύνεται χρονικά.

Τα μόνα καταστήματα λιανικού εμπορίου

τα οποία θα ανοίξουν με λεπτομέρειες οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς θα είναι αυτά που πωλούν εποχικά προϊόντα.

Επίσης,

ο Kυβερνητικός Eκπρόσωπος είπε πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη σήμερα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στα εγκαίνια του νέου ανελκυστήρα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Αναφορικά με τα εμβόλια

ο κος Πέτσας δήλωσε πως ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν και εθελοντικός και  δημιουργούνται 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Ερώτηση για την Απόφαση ΣτΕ για εμβολιασμούς παιδιών

Σε ερώτηση για την Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) πως είναι συνταγματική η διαγραφή παιδιών από Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία, σε περίπτωση κατά την οποία οι γονείς αρνούνται να προβούν σε εμβολιασμό τους, ανέφερε πως αυτό είναι ενισχυτικό της άποψης για καθολικό εμβολιασμό χωρίς κινδύνους και προσκόμματα.

Πάντως συμπλήρωσε πως ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό θα είναι εθελοντικός.

Ερώτηση για τα σχολεία

Σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία απάντησε πως δεν θα μπει σε επιμέρους λεπτομέρειες, οι οποίες θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα

Ερώτηση για το πότε θα κάνει ανακοινώσεις ο Πρωθυπουργός

Σε ερώτηση δημοσιογράφου πότε θα ανακοινωθεί ο λεγόμενος “Οδικός Χάρτης”, το σχέδιο της Κυβέρνησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε πως “Θα παρακολουθήσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα την επόμενη εβδομάδα και θα υπάρξουν ανακοινώσεις πιθανά από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός-μέτρα: Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τα σχολεία
Χαράλαμπος Γώγος: Πιθανό άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων και Δημοτικών μετά τις εορτές
Σχολεία: Δηλώσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσουν Κεραμέως-Σύψα-Παγώνη-Ζέρβα

Δείτε επίσης

Πριν φύγετε

Διαγραφή παιδιών από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία σε περίπτωση άρνησης εμβολιασμού: Συνταγματική κατά το ΣτΕ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση