Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα: Στην Ερεικούσσα, στη Νάξο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα: Στην Ερεικούσσα, στη Νάξο, Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα – Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός της εθνικής επετείου. 

Παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται αυτή την ώρα σε όλη τη χώρα.

Στην Ερεικούσσα ή Ερείκουσα, ένα από τα τρία Διαπόντια νησιά βορείως της Κέρκυρας, φέτος παρέλασαν 4 μαθητές, ( οι 2 στο Νηπιαγωγείο), από 2 πέρσι, γεγονός που χαροποίησε πολύ τους κατοίκους του νησιού. Την παρέλαση παρακολούθησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Αγγελος Συρίγος.

Στο χωριό Απόλλωνας Νάξου, στην παρέλαση συμμετείχε καταχειροκροτούμενη η μία και μοναδική μαθήτρια της έκτης Δημοτικού, συνοδευόμενη από τον δάσκαλό της, το μοναδικό παιδί του σχολείου.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιείται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πάνω από το χώρο της παρέλασης θα πετάξουν αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (μεταξύ άλλων μαχητικά F-16 και F-4), καθώς και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (Apache, Chinook, Kiowa Warrior κά), του Πολεμικού Ναυτικού (Sikorsky S-70) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εχθές, μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Θεσσαλονίκης παρέλασαν το πρωί στην οδό Τσιμισκή, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην Αθήνα, πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα και παρακολουθεί από κοντά τη μαθητική παρέλαση, η οποία άρχισε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Αθηναίων, παρουσία και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως.

Την παρέλαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Κώστας Μπακογιάννης.

Στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου συμμετείχαν και τα 235 σχολεία της Α’ Αθηνών (134 Δημοτικά, 50 Γυμνάσια και 51 Λύκεια, γενικής και ειδικής αγωγής), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το κάθε ένα, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι.

Δείτε επίσης

28η Οκτωβρίου-Μήνυμα Νίκης Κεραμέως, Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων 

28η Οκτωβρίου-Μήνυμα Ζέττας Μακρή, Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων 

Νόμιμη η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων σύμφωνα με το ΣτΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση