Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παρέμβαση ETUCE για τον νόμο ιδιωτικής εκπαίδευσης ανακοινώνει η ΟΙΕΛΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρέμβαση ETUCE – Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκπαιδευτικών συνδικάτων – για τον νόμο ιδιωτικής εκπαίδευσης σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.

Παρέμβαση ETUCE

Σύμφωνα με Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), άμεση ήταν η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των εκπαιδευτικών συνδικάτων (ETUCE), στην επιστολή που απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα η ΓΣΕΕ προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς σχετικά με τον νόμο 4713/2020-ΦΕΚ A 147/29.07.2020: Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις.

Η ΟΙΕΛΕ μετά από αυτή την εξέλιξη θα ζητήσει την ερχόμενη εβδομάδα την πραγματοποίηση συνάντησης με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα εναντίον του νόμου αυτού.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Στην επιστολή, αφού χαρακτηρίζει ως «ιδιαίτερα σημαντικό» το ζήτημα της ισονομίας ανάμεσα στους μαθητές των ελληνικών και των ευρωπαϊκών σχολείων και της αξιοπιστίας και νομιμότητας των τίτλων σπουδών που θα εκδίδουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μετά την απορρύθμιση που επέφερε ο Νόμος Κεραμέως-σχολαρχών, ενημερώνει ότι θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε διαβούλευση με τα ελληνικά εκπαιδευτικά συνδικάτα για να αποφασιστούν ενέργειες κατά του κατάπτυστου αυτού νομοθετήματος.

Η ΟΙΕΛΕ,

μετά από την καταλυτική αυτή παρέμβαση της ETUCE, θα ζητήσει την ερχόμενη εβδομάδα την πραγματοποίηση συνάντησης με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα εναντίον του νόμου αυτού που, μετατρέποντας την ιδιωτική εκπαίδευση σε υπεραγορά τίτλων σπουδών και τα ιδιωτικά σχολεία σε αμιγείς επιχειρήσεις με ανεξέλεγκτες εργασιακές σχέσεις, με ελεύθερες απολύσεις και με εκπαιδευτικούς όχι πλέον λειτουργούς αλλά αναλώσιμους υπαλλήλους, πρώτα και κύρια πλήττει τους μαθητές των δημόσιων σχολείων, τα παιδιά των εργαζόμενων, των ανέργων, των μη προνομιούχων.

Δείτε σχετικά

Στήριξη ΔΟΕ στην ΟΙΕΛΕ και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
Νόμος 4713/2020-ΦΕΚ A 147/29.07.2020: Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις

Πριν φύγετε

28η Οκτωβρίου: Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις με απόφαση Πρωθυπουργού
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση