Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων – Ζητά άμεση έρευνα με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη κατά σειρά, εχθές και σήμερα, κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων για τις προαγωγικές και ενδοσχολικές εξετάσεις των Λυκείων της χώρας, εξαιτίας κυβερνοεπιθέσεων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ πριν από λίγο, ο κος Ντογιάκος διαβίβασε την παραγγελία  για τη διενέργεια άμεσης εισαγγελικής έρευνας στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κο Αντώνη Ελευθεριανο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Τι έγινε σήμερα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και της Ελίνας Κολύβα και μετά από πληροφόρηση από το ΥΠΑΙΘ, οι υποδομές του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), ο φορέας που παρέχει δικτυακές και υπολογιστικές υπηρεσίες στην εκπαίδευση και κατ επέκταση και στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, δέχθηκαν νωρίς το πρωί κυβερνοεπίθεση, η οποία και αποκαταστάθηκε. Η σημερινή επίθεση έχει να κάνει με όλο το δίκτυο υποδομών της ΕΔΥΤΕ και όχι μόνο με την πλατφόρμα Τράπεζας Θεμάτων όπως εχθές.

Τι είπε ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτσης

Πριν από λίγη ώρα για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων,με τη σημερινή νέα κυβερνοεπίθεση στις υποδομές του ΕΔΥΤΕ , μίλησε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας και ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘ κος Αλέξανδρος Κόπτσης.

Δείτε αναλυτικά τι είπε για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και την περίπτωση κυβερνοεπίθεσης και αν υπάρχει plan b εδώ

Δείτε σχετικά

Νέα προβλήματα στην Τράπεζα Θεμάτων και σήμερα λόγω κυβερνοεπίθεσης 

Ενημέρωση για τις εξετάσεις στα Λύκεια και την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων από τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφ. Διακ/σης 

Τράπεζα θεμάτων-εξετάσεις: Διεξήχθησαν στην Γ Λυκείου-Αναβλήθηκαν στην Α και Β Λυκείου-Αντιδράσεις κoμμάτων 

Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ζητά η ΟΛΜΕ 

Δείτε επίσης

 ΔΟΕ για ταινία από την πλατφόρμα Cinedu: Η παιδαγωγική ελευθερία στην πυρά

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση