Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΑΣΑΔ: Πίνακες, νέοι και παλιοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΑΣΑΔ: Πίνακες, νέοι και παλιοί – “Τι κάνουν λοιπόν σήμερα όλοι αυτοί που βολικά σιωπούσαν; Γράφουν, φωνάζουν, απειλούν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον των διαδικασιών ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ!”

ΠΑΣΑΔ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) σχετικά με τις επικείμενες προσλήψεις αναπληρωτών, κάνοντας μια αναδρομή στα λεχθέντα κατά το παρελθόν, επισημαίνοντας πως ότι συμβαίνει σήμερα είχε ειπωθεί από τον ΠΑΣΑΔ πολύ καιρό πριν.

Η Ανακοίνωση

ΠΑΣΑΔ 18/08/2019 : Πίνακες, νέοι και παλιοί

Συνάδελφοι, έφτασαν οι μέρες που οι προσλήψεις αναπληρωτών θα ξεκινήσουν κι ελάχιστοι πλέον απέμειναν που να μην έχουν κατανοήσει με ποιο τρόπο θα γίνουν αυτές.

Πριν σχολιάσουμε τα απίστευτα όσα ακούγονται για τους πίνακες από διάφορους, σας παραθέτουμε τα όσα γράφονταν από εμάς 26/3, που είναι αναγκαίο να διαβαστούν για να γίνει κατανοητό πως τίποτε από τα όσα συμβαίνουν σήμερα δεν ήταν άγνωστο σε κανέναν! Σημαντικό γι’ αυτό είναι να διαβάσετε και τα όσα είπε ο πρώην Υπουργός Παιδείας, επίσημα, στη Βουλή!

……………………………………………………………..

ΠΑΣΑΔ 26/3/19 : Μια προκήρυξη που ακόμη δε βγήκε, μόνιμοι, πίνακες αναπληρωτών που δε θα είναι έτοιμοι τον Σεπτέμβρη, Εκλογές του Συλλόγου

Μετά και την παρέλευση δύο μηνών από την 28η/2/19, χρονικό σημείο που σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο έπρεπε να βγει η προκήρυξη για τους μόνους προϋπολογισμένους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, επαληθεύονται τα όσα στις 5/2 γράφαμε :

“… Συνάδελφοι είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ο νόμος δύσκολα θα εφαρμοστεί. Αφενός μεν κινείται στα όρια της νομιμότητας (και το ίδιο θα κάνει κι η προκήρυξη) κι αυτό τον καθιστά ευάλωτο, αφετέρου δε ακόμη κι αν προχωρήσει το ΑΣΕΠ στην προκήρυξη των θέσεων της Ειδικής είναι αμφίβολο πως θα προλάβει να βγάλει τελικούς πίνακες εμπρόθεσμα. Το Υπουργείο το γνωρίζει (το γνωρίζουμε όλοι πλέον) και…..”

Η τελευταία γραπτή απάντηση του Υπουργού πριν λίγες μέρες στη Βουλή άλλωστε μας επιβεβαίωσε γι ακόμη μια φορά :

“….Τέλος, ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι να εκδοθεί η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ και να έχουμε ΕΩΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ του 2019 (Σ.Σ. όχι μέσα στον Ιούλιο όπως λέει ο νόμος ) έτοιμους τους ενιαίους πίνακες για να προχωρήσουμε καταρχάς στους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στις προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2019-20 και στη συνέχεια μέσω του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης στους υπόλοιπους 10.500 μόνιμους διορισμούς (5.250 το 2020 και 5.250 το 2021). Να σημειώσουμε ότι είναι οι πρώτοι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί που γίνονται τα τελευταία 10 χρόνια….”

……………………………………………………………..

Μετά την ανάγνωση λοιπόν γίνεται ορατό πως από τον μήνα Φλεβάρη και Μάρτιο παραθέτουμε, βασιζόμενοι στην ενημέρωσή μας και την απλή λογική, τα γεγονότα ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΤΥΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!

Οι μόνοι!

Αυτοί που δεν είχαν κανένα συμφέρον να κρύψουν την αλήθεια, κανένα συμφέρον να στηρίξουν τον οποιονδήποτε, αυτοί που δεν εξοφλούσαν παραταξιακά γραμμάτια και κομματικές εντολές.

Αυτοί που απέναντί τους έχουν μόνο τον συνάδελφο και που μόνο σ’ αυτόν απολογούνται!

Το περίεργο είναι πως ενώ μέχρι τις 26/3 μας είχε επιβεβαιώσει κι ο Γαβρόγλου (όπως φαίνεται κι από την ομιλία του στη Βουλή) τότε κάποιοι ένοχα σιώπησαν αλλά παραδόξως συνέχισαν να ειρωνεύονται τα γραφόμενά μας προκειμένου πρόθυμα να στηρίξουν νόμο και διαδικασίες, ηθικά και πολιτικά!

Τι κάνουν λοιπόν σήμερα όλοι αυτοί που βολικά σιωπούσαν; Γράφουν, φωνάζουν, απειλούν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον των διαδικασιών ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ!

Σημαία τους ο “αποκλεισμός των νέων συναδέλφων” που δε μπορούν να κάνουν αίτηση κλπ κλπ, που προβάλλεται επιλεκτικά και που όμως ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ που ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ!!!
Και το απίστευτο θράσος κι η υποκρισία τους είναι τέτοια που “ποιούν την νήσσαν” για την πρόβλεψη τριετούς αποκλεισμού των νέων συναδέλφων από τους πίνακες! Ο μονοετής αποκλεισμός πειράζει, ο τριετής όχι, είναι καλός!

Και φυσικά, από τους παραπάνω, κουβέντα δε γίνεται για την ΑΠΟΛΥΣΗ των συναδέλφων αναπληρωτών που δεν είχαν κάνει εξομοίωση!

Χωρίς καμία προειδοποίηση 11 χρόνια προϋπηρεσίας και το πτυχίο μηδενίζονται! Ζωή και προοπτική χωρίς ελπίδα!

Αυτοί για όλους τους…φωνασκούντες ανύπαρκτοι!

Σας καλούμε συνάδελφοι να δείτε τα πραγματικά κίνητρα όλων αυτών των διαμαρτυρόμενων εναντίον των ίδιων επιλογών τους, των θλιβερών απολογητών της στήριξης του 4589 με την απίστευτη εφεύρεση της νίκης επί του…φαντάσματος του 3848 (νομός Διαμαντοπούλου), ενός νόμου που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ και να τους αγνοήσετε επιδεικτικά.

Απ’ τον Ιούνιο έχουμε θέσει τα παραπάνω (κι ακόμη περισσότερα) θέματα στην αρμόδια Διεύθυνση και στην Υφυπουργό (στην πρόσφατη συνάντησή μας) και πιέζουμε για λύσεις που να είναι νομικά κατοχυρωμένες για τους συναδέλφους.

Είμαστε σε διαδικασία διερεύνησης και θα κοινοποιήσουμε τ’ αποτελέσματα αμέσως μόλις τα έχουμε γιατί έτσι έχουμε μάθει να δουλεύουμε και γιατί εντολοδόχοι και φερέφωνα των κομμάτων και των παρατάξεων, το επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά, δε ήμασταν ποτέ κι ούτε πρόκειται να γίνουμε.

ΠΑΣΑΔ

Δείτε επίσης

Πίνακες αναπληρωτών: Ερώτηση και Αναφορά στη Βουλή

Υφυπουργός Παιδείας – ΠΑΣΑΔ – ΠΕΑΝ: Τι ειπώθηκε

ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ: Τι ζητά από την Υπ. Παιδείας για τα παιδιά – μαθητές με αναπηρίες

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση