Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΑΣΑΔ προς Υπουργό: Ποινές επιβάλλονται κι από τον κόσμο της εκπαίδευσης στην τετραετία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΑΣΑΔ προς Υπουργό: Στην τριετία ή τετραετία επιβάλλονται ποινές κι από τον κόσμο της εκπαίδευσης όπως έμαθαν κι οι προηγούμενοι Υπουργοί Παιδείας.

ΠΑΣΑΔ προς Υπουργό

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), στην οποία αναφέρεται στο θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών για Τ.Υ και της καθυστέρησής τους, αλλά και στα περί αφερεγγυότητας των αναπληρωτών και στις διατάξεις ποινών και αποκλεισμών.

Περί αφερεγγυότητας

Ο Σύλλογος σχολιάζει την γνωστή φράση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Κεραμέως περί αφερέγγυων αναπληρωτών όταν δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται και την διάταξη περί κυρώσεων που περιλαμβάνεται στον δημοσιευθέντα σε ΦΕΚ, σε χρόνο ρεκόρ, νόμο 4653/2020.

Ποινές και αποκλεισμοί

Ο ΠΑΣΑΔ μάλιστα θεωρεί πως νόμιμα καμία ποινή και κανένας αποκλεισμός απ’ τους πίνακες δε μπορεί να επιβληθεί σε αναπληρωτή που δεν αναλαμβάνει υπηρεσία ή που παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Εν αναμονή Γνωμοδότησης

Επ αυτού αναμένεται η απάντηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, στην οποία ο Σύλλογος έχει στείλει το αίτημα της μελέτης κι έκδοσης της αντίστοιχης γνωμοδότησης.

Ο ΠΑΣΑΔ καλεί την Υπουργό:
  • Να ολοκληρώσει τη διαδικασία των προσλήψεων σε Τ.Υ  την ερχόμενη Δευτέρα.
  • Να μην χαρακτηρίζει κατά τέτοιο τρόπο τους αναπληρωτές και να μην επιβάλλει ποινές, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “στην τριετία ή τετραετία επιβάλλονται ποινές κι από τον κόσμο της εκπαίδευσης όπως έμαθαν κι οι προηγούμενοι Υπουργοί Παιδείας”.

Δείτε την Ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ

ΠΑΣΑΔ προς Υπουργό

ΠΑΣΑΔ 25/01/2020 : Περί προσλήψεων σε ΖΕΠ, ποινών και… αφερεγγυότητας!

Χτες, γι άλλη μια φορά, με την μετάθεση των προσλήψεων αναπληρωτών για τη Δευτέρα, γίναμε θεατές της επαναλαμβανόμενης (για τουλάχιστον ένα δίμηνο) κακοπαιγμένης παράστασης με τίτλο

“Πώς να αγνοήσετε επιδεικτικά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους που ακόμη περιμένουν τις Τ.Υ.”

Η παιδαγωγική ανάγκη να ενταχθούν οι ξενόγλωσσοι μαθητές ομαλά στην σχολική ζωή φαίνεται πως δεν αγγίζει την κα Κεραμέως και την κα Ζαχαράκη και δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Αλλιώς πώς να εξηγηθεί ότι αν και ο προγραμματισμός των υπολοίπων προσλήψεων στις ΖΕΠ ήταν για τον Οκτώβριο φτάσαμε…Φλεβάρη;

Αναμονή για το συμπληρωματικό ΦΕΚ με τις νέες ΤΥ, αργοπορία για την κατανομή των πιστώσεων, καθυστέρηση της εντολής για την ίδρυση των τμημάτων απ’ τις περιφέρειες και…τελείωσε κι ο Γενάρης!

Μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία όμως, κα Υπουργέ και κα Υφυπουργέ, περιμένουν κι οι συνάδελφοι αναπληρωτές οι οποίοι κάνοντας το λάθος να πάρουν στα σοβαρά τον προγραμματισμό του Υπουργείου για τις προσλήψεις σε ΖΕΠ καταλήγουν στο να χάνουν τουλάχιστον 4 μήνες προϋπηρεσίας και να καλούνται, 660 απ’ αυτούς, μαζί και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους που θα προσληφθούν(;;;) την επόμενη εβδομάδα να ταξιδέψουν στους τοπους πρόσληψης τους και σε δυο μέρες να έχουν βρει σπίτι, προκειμένου ν αναλάβουν υπηρεσία.

Με τούτο δεδομένο όμως θα θέλαμε να ρωτήσουμε, γνωρίζει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πολλούς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων (απ’ την Αθήνα αρχίζοντας πρώτα και σ’ ολη την Ελλαδα επεκτεινόμενοι μετά) που να τα νοικιάζουν για ένα πεντάμηνο;

Αν γνωρίζει, προτείνουμε σοβαρά, να δημιουργήσει στο site του Υπουργείου ειδική σελίδα όπου οι ιδιοκτήτες θα προσφέρουν αυτές τις οικίες προς ενοικίαση, στους αναπληρωτές. Κι αυτό, ακόμα καλύτερα, ας γίνει και για όλο τον χρόνο!

Κι όλοι αυτοί τώρα, που δε θ’ αναλάβουν υπηρεσία, λόγω αντικειμενικών πλέον προβλημάτων όπως της στέγασης τους, πιθανόν θα χαρακτηριστούν “αφερέγγυοι” και θ’ ακολουθήσει ειδική πρόσκληση η οποία θα έχει την απειλή της ποινής αποκλεισμού από τους πίνακες που επέβαλε ο κος Γαβρόγλου, σ’ έναν νόμο που το κόμμα στο οποίο ανήκετε ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ αλλά που… φερέγγυα και συνεπέστατα εφαρμόζετε!

Αλήθεια όμως, από ποιους πίνακες απειλούνται ν’ αποκλειστούν οι συνάδελφοι;

Α) Από τους σημερινούς; Μα γνωρίζετε πως είναι καταχρηστικοί και δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε τίποτε πάνω σ’ αυτούς! Καμία αλλαγή! Ή τους χρησιμοποιείτε όπως ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ή καθόλου! Σε κάθε άλλη περίπτωση θα εξωθήσετε συναδέλφους, συλλόγους κι ομοσπονδίες σ’ ασφαλιστικά μέτρα που θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις προσλήψεις του Σεπτεμβρίου.

Β) Από αυτούς της προκήρυξης του ΑΣΕΠ; Μα αν και όταν βγουν αυτοί οι πίνακες θα είναι διαφορετικοί απ’ αυτούς που αναφέρεται ο 4589 και η ποινή δεν μπορεί να μεταφερθεί!

Όπως γίνεται κατανοητό, νόμιμα καμία ποινή, κανένας αποκλεισμός απ’ τους πίνακες δε μπορει να επιβληθεί στον συνάδελφο που δεν αναλαμβάνει υπηρεσία ή που παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Περιμένουμε προς επιβεβαίωση αυτού και την απάντησή της συμβούλου της ΔΟΕ, στην οποία έχουμε στείλει το αίτημα της μελέτης κι έκδοσης της αντίστοιχης γνωμοδότησης και της νομικής κάλυψης των συναδέλφων μας.

Στην κατακλείδα όλων των παραπάνω λοιπόν προτρέπουμε Υπουργό και Υφυπουργό να κάνουν τ’ απαραίτητα ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις τη Δευτέρα, ν αφήσουν τους χαρακτηρισμούς γιατί ενίοτε αυτοί γυρίζουν πίσω (είναι και θέμα ευγένειας αν μη τι άλλο) και τις ποινές και να έχουν ανοιχτά και ευήκοα ώτα γιατί στην τριετία ή τετραετία επιβάλλονται ποινές κι από τον κόσμο της εκπαίδευσης όπως έμαθαν κι οι προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας.

ΠΑΣΑΔ

 Δείτε σχετικά

Νόμος 4653/2020: ΕΑΑΕ-Πανεπιστήμια-Κολέγια-Κυρώσεις και τοποθετήσεις διορισμών, κ.α | ΦΕΚ
Αλέξης Τσίπρας: Mέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η αριστεία αλλά η πελατεία των Κολεγίων
Υπουργός ΠΑΙΘ Νίκη Κεραμέως: Η αλήθεια για τα «Κολέγια» κύριε Τσίπρα
Βουλή-συζήτηση: Τι είπαν Κυρ. Μητσοτάκης-Κεραμέως-Διγαλάκης-Τζούφη-Φίλης-Κεφαλίδου-Δελής
Διάταξη κυρώσεων διορισμών: Ενστάσεις και προβληματισμοί από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής

Πριν φύγετε

Τα τελευταία νέα για τους μόνιμους διορισμούς
ΦΕΚ Τροποποίησης 1ΓΕ/2019 από το ΑΣΕΠ
Πίνακες Γενικής: Απαντήσεις-video-Υπολογισμός προϋπηρεσίας-Επισημάνσεις ΑΣΕΠ & ΥΠΑΙΘ
Ανακοίνωση ΟΠΣΥΔ: Τροποποίηση/απενεργοποίηση αίτησης-δήλωσης ΕΕΠ-ΕΒΠ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση