Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΑΣΑΝ-Προσλήψεις Β Φάσης: 10.000 για Γενική και ΕAE, οι 7.500 για Ειδική-Εως 03.10 θα “τρέξει” το σύστημα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΑΣΑΝ-Προσλήψεις Β Φάσης: 10.000 για Γενική και Ειδική Αγωγή, οι 7.500 για την Ειδική-Εως 03.10.2023 θα “τρέξει” το σύστημα προσλήψεων.

ΠΑΣΑΝ-Προσλήψεις Β Φάσης

Ανακοίνωση για το θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών στα πλαίσια της Β Φάσης εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΑΣΑΝ).

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση και με κάθε επιφύλαξη όπως επισημαίνεται, την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα έως την Τρίτη 03.10 θα “τρέξει” η Β Φάση προσλήψεων με σύνολο 10.000 προσλήψεις Γενικής και Ειδικής Αγωγής, οι 7.500 για την Ειδική Αγωγή.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΠΑΣΑΝ

Επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο και διατηρώντας κάθε επιφύλαξη για όσα θα μεταφέρουμε- καθώς διανύουμε μια πρωτόγνωρη περίοδο όπου κάθε νέα πληροφορία ανατρέπεται από την επόμενη- ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1) Η β φάση προσλήψεων θα τρέξει την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα έως την Τρίτη 3/10, με 10000 προσλήψεις, γενικής και ειδικής αγωγής για όλους (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια)

2) Οι σχεδόν 7500 προσλήψεις στην ειδική έχουν ήδη αποφασιστεί και το περίσσευμα από τις 10000 θα κατανεμηθεί στην Γενική όλων.

3) Η κατανομή δεν έχει κλειδώσει ακόμη, αλλά θεωρούν πως το νούμερο στην ειδική μας θα είναι αρκετά ικανοποιητικό.

4) Υποθέτουμε πως το νούμερο στην γενική, θα είναι ένα μικρό νούμερο καθώς μας τονίστηκε επανειλημμένα πως θα ακολουθήσει γ φάση για την κάλυψη των οποίων κενών γενικής.

Τονίσαμε την ανάγκη κάλυψης σε αυτήν την φάση και της Γενικής καθώς υπάρχουν Νηπιαγωγεία που λειτουργούν χωρίς ολοήμερα τμήματα ενώ εκκρεμούν περίπου 42 προσλήψεις για ΔΥΕΠ. Μας απάντησαν και πάλι πως σύντομα θα ακολουθήσει γ φάση για την κάλυψη.

Συνάδελφοι, η κατάσταση που επικρατεί είναι απερίγραπτη, πρωτόγνωρη και απογοητευτική. Ειλικρινά, ευχόμαστε οι πληροφορίες μας για την Γενική Αγωγή να διαψευστούν την τελευταία στιγμή και να βρεθούν πιστώσεις, τις οποίες μας τόνισαν ότι αναζητούν. Εμείς θεωρούμε, ωστόσο, πως καμία πίστωση δεν αναζητάτε αλλά για ευνόητους λόγους κερδίζεται απλώς χρόνος, σκέψη που μεταφέραμε και στο Υπουργείο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις με μια ηγεσία που πραγματικά μας οδηγεί στον πλήρη εξευτελισμό της προσφοράς μας.

ΠΑΣΑΝ

Δείτε σχετικά

Ανακοίνωση προσληφθέντων Β Φάσης την επόμενη εβδομάδα, πιθανά Τρίτη 3.10-Μπορεί να τροποποιηθεί η αίτηση 

Ενημέρωση-προσλήψεις Β Φάσης: Ποια νούμερα δίνει ο Αιρετός ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος-προσλήψεις Παράλληλης: 7.300 στη Β Φάση και 2.700 στη Γ Φάση 

Δείτε ακόμη

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων

Μισθοδοσία μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις 

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Οδηγός νέου αναπληρωτή: Γενικές οδηγίες-Πριν και μετά την πρόσληψη-Προς την απόλυση 

Νεοδιόριστοι 2023-24: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι διορίζονται-Της Γ. Μπουλμέτη και του Β. Βούγια 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση