Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Patreas: 10.000 οι διορισμοί-Δεν οριστικοποιήθηκε η κατανομή-Διορισμοί γενικής Β/θμιας πέραν κάθε προσδοκίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Patreas: 10.000 οι διορισμοί-Δεν οριστικοποιήθηκε η κατανομή-Διορισμοί γενικής Β/θμιας πέραν κάθε προσδοκίας – Κάποιοι κλάδοι θα δυσαρεστηθούν από την κατανομή.

Patreas – Ενημέρωση

Το νούμερο 10.000 θεωρεί ως επικρατέστερο να ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘΑ, αναφορικά με τους μόνιμους διορισμούς το 2024 ο χρήστης  “Πατρέας” στο forum pde, αναλύοντας τα δεδομένα της φετινής απόφασης του Υπουργείου.

Ο Patreas μιλάει για μετατροπή πιστώσεων εθνικών πόρων για Αναπληρωτές σε πιστώσεις για διορισμούς Μονίμων, οι οποίες θα προστεθούν στις 4.050 αποχωρήσεις του 2024 για να έχουμε το νούμερο 10.000,  “επικοινωνιακή κανονιά” όπως χαρακτηριστικά το αναφέρει.

Τέλος ο Patreas επισημαίνει ότι:

  • Η κατανομή των διορισμών δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.
  • Θα αφήσει κάποιους κλάδους δυσαρεστημένους
  • Οι διορισμοί στη Γενική Δευτεροβάθμιας θα είναι πέραν πάσης προσδοκίας

Ακολουθεί η πλήρης αναφορά του Patreas στους μόνιμους διορισμούς 2024

“Παρά τα όσα νούμερα έχουν ακουστεί, δεν “έπαιξε” ποτέ κάποιο άλλο νούμερο πλην:

α) των αποχωρήσεων του 2024 (4050), στις οποίες προστέθηκε (σωστά) κάποια στιγμή και η διεκδίκηση κάλυψης των αποχωρήσεων εκπαιδευτικών για άλλους λόγους (μέσω ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ, θάνατοι, μετατάξεις κτλ.), εκ των οποίων οι μετατάξεις δεν έγιναν δεκτές (κάποιος εκπαιδευτικός που μετατάσσεται εκτός Εκπαίδευσης, πάλι από το Δημόσιο πληρώνεται, οπότε τα συναρμόδια Υπουργεία δεν δέχονται ότι αυτοί υπάγονται στο συνολικό 1 προς 1).

β) του 10.000 ως ένα μεγάλο στρογγυλό νούμερο – επικοινωνιακή κανονιά (δηλ. στο νούμερο α) να προστεθεί και ό,τι χρειάζεται για να προκύψει το 10.000), με τη μετατροπή πιστώσεων εθνικών πόρων (κατά βάση ΠΔΕ, του άρθρου 19 του Νόμου 4283/2014) για Αναπληρωτές σε πιστώσεις για διορισμούς Μονίμων.

Τελικά, όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα, θα γίνει το β).

Είναι δεδομένο, από το πώς προέκυψε το β), ότι οι διορισμοί στη Γενική Δευτεροβάθμιας θα είναι υπερ-πέραν πάσης προσδοκίας (ας είναι καλά ο “κουβάς” της Δευτεροβάθμιας, γιατί από την εγκύκλιο των μετατάξεων δεν βγαίνει ο λογαριασμός).

Θεωρώ ότι, παρά τον μεγάλο αριθμό διορισμών, η κατανομή τους, η οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, θα αφήσει κάποιους κλάδους δυσαρεστημένους, καθώς το πώς προέκυψε το β) δεν είναι κάτι που θα κάτσει να το μελετήσει ο καθένας (Σ.Σ. τελικά οι προηγούμενοι που δεν το έκαναν, επειδή το εγχείρημα αυτό έχει διαφόρων ειδών δυσκολίες, θα βγουν και “σοφότεροι”)”.

Δείτε σχετικά

Ιδρυση οργανικών θέσεων και Μεταθέσεις: Προδιαγραφόμενη αδικία με μακροχρόνιες συνέπειες 

Νέες οργανικές-διορισμοί: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Ακαδημία στη Βουλή-Εν αναμονή Τροπολογίας 

Η διάταξη με τις 1.555 νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ και την κατανομή ανά κλάδο 

Πριν φύγετε

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων 

Επιστροφή εισφορών υπέρ ΤΠΔΥ που παρακρατήθηκαν πέραν της 25.11.2022 – Εγγραφο με Υποδείγματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση