Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΔΕ Αττικής για καταγγελίες: Eτσι έχει η αλήθεια-καμία σχέση με όσα ανακριβή αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΔΕ Αττικής για καταγγελίες: Eτσι έχει η αλήθεια των γεγονότων – καμία σχέση με όσα ανακριβή και ψευδή αναρτήθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες – Ανακοίνωση.

ΠΔΕ Αττικής για καταγγελίες

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Επειδή σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες του διαδικτύου  χθες και σήμερα 20/21 Μαΐου 2020 αναρτήθηκαν καταγγελίες κατά της ΠΔΕ και προσωπικά κατά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, προς αποκατάσταση της αληθείας, θέλουμε να εκθέσουμε τα αληθή γεγονότα.

Την 19η Μαΐου 2020 τηλεφώνησε στη Γραμματεία της ΠΔΕ,   εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Αριστοτέλης» και γνωστοποίησε ότι την επαύριο 20 Μαΐου 2020 ο Σύλλογος θα προσέλθει για παράσταση διαμαρτυρίας στην υπηρεσία μας, για το θέμα της μετακίνησης του ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Κ.Ε.Σ.Υ.

Στην γνωστοποίηση αυτή απάντησε η Γραμματεία ότι η ΠΔΕ λόγω των μέτρων προστασίας ένεκα της πανδημίας, δεν δέχεται το κοινό για λόγους ασφαλείας. Παρά ταύτα γνωστοποίησε η Γραμματεία στην εκπρόσωπο του Συλλόγου, την πρόθεση του Περιφερειακού Διευθυντή να συνομιλήσει με εκπρόσωπο του Συλλόγου κατά την παράσταση της επόμενης ημέρας, για τα ζητήματα αυτά.

Αντί απαντήσεως απέστειλε η εκπρόσωπος email  περί της παράστασης διαμαρτυρίας του ως άνω συλλόγου.

Την 20η Μαΐου 2020 στα γραφεία της ΠΔΕ Αττικής, πράγματι προσήλθαν πλέον των δέκα ατόμων, που όμως όπως είπαν δεν ήταν μέλη του Συλλόγου «Ο Αριστοτέλης» μόνο, αλλά και άλλων διαφόρων σωματείων, μαζί με εκπρόσωπο του Σωματείου «ο Αριστοτέλης», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για θέματα που αφορούν τον κλάδο των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή εκπαιδευτικών.

Οι συγκεντρωθέντες  δήλωσαν ότι είναι και αυτοί εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής, εκπρόσωποι άλλων σωματείων, για τα οποία όμως ούτε ενημέρωση είχε η Υπηρεσία για την παρουσία τους, ούτε πολλώ μάλλον συνάντηση μαζί τους είχε προγραμματισθεί.

Προσήλθαν δηλαδή απρόσκλητα και χωρίς ενημέρωση  πλέον των δέκα ατόμων, δηλώνοντας εκπρόσωποι εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και απαιτώντας και αυτά συνάντηση με τον Διευθυντή της ΠΔΕ.

Τα άτομα αυτά, απαιτώντας να εισέλθουν στο χώρο της υποδοχής, μη τηρώντας κανένα από τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της υγείας –που είναι επιβεβλημένα λόγω της πανδημίας-  όπως χρήση μάσκας, γαντιών, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας και άνευ καμιάς πρόκλησης εκ μέρους των υπαλλήλων ή άλλου προσωπικού της ΠΔΕ, δημιούργησαν ακραία επεισόδια, όπως προπηλακισμούς υπαλλήλων, χρησιμοποιώντας  αναξιοπρεπείς εκφράσεις, δημιούργησαν άνευ προηγουμένου ένταση και κλίμα εκφοβισμού, έφθασαν  σε καταστροφή της κεντρικής θύρας της υπηρεσίας,  άσκησαν βία και έντονες σωματικές πιέσεις απέναντι σε υπαλλήλους της.

Για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης αναγκάσθηκε η Υπηρεσία να καλέσει –για την προστασία των υπαλλήλων– την Αστυνομία, η οποία προσελθούσα διεπίστωσε την εις βάρος της δημιουργηθείσα εκ μέρους των εκπαιδευτικών ένταση και τα ακραία επεισόδια, συνέστησε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και υπέδειξε την αποχώρηση των βιαίως αποπειραθέντων να εισέλθουν ομαδόν στο χώρο υποδοχής της υπηρεσίας,  ατόμων.

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής, ρητά δηλώνει ότι  επιφυλάσσεται των νομίμων δικαιωμάτων της,   εφ’ όσον το κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο.

Έτσι έχει η αλήθεια των γεγονότων και δεν έχουν σχέση με τα αληθή γεγονότα όσα ανακριβή και ψευδή αναρτήθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο.

Δείτε επίσης

Επαναλειτουργία ΚΔΑΠ & ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ-Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών | Ενημέρωση Σ. Πέτσα
Ενημέρωση για Μετατάξεις-ειδικές άδειες-επαναλειτουργία σχολείων-εξ αποστάσεως εκπαίδευση
ΣΕΠΕ ο Αριστοτέλης: Παράσταση διαμαρτυρίας Τετάρτη 20.05 στην ΠΔΕ Αττικής για τα ΚΕΣΥ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση