Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΔΕ Κρήτης-Επιμορφωτικό εργαστήριο: “Supporting Multilingual Classrooms”-Από 15 έως 16.12.2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΔΕ Κρήτης-Επιμορφωτικό εργαστήριο: “Supporting Multilingual Classrooms” – Από 15/12/2022 έως τις 16/12-2022 – Στο Ibis Styles Central Hotel στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΠΔΕ Κρήτης-Επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο “Supporting Multilingual Classrooms”

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Κρήτης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων – Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ΕΚΣΓ/ECML), του Συμβουλίου της Ευρώπης διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο διήμερης διάρκειας με τίτλο: “Supporting Multilingual Classrooms”.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση:

To σεμινάριο θα περιλαμβάνει επιμέρους βιωματικές δράσεις και εργαστήρια  και θα διεξαχθεί από τις 15/12/2022 έως τις 16/12-2022, στο Ibis Styles Central Hotel στο Ηράκλειο Κρήτης από τις συνεργάτιδες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών κ.κ. Catherine Carré Karlinger και Katja Schnitzer.

Σκοπός του σεμιναρίου

Πρωταρχικός σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση και η ενδυνάμωση όλων των εκπαιδευτικών που διδάσκουν γλωσσικά μαθήματα σε πολύγλωσσα περιβάλλοντα και απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Ξένων Γλωσσών, Φιλολόγους και Δασκάλους που διδάσκουν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και σε Συντονιστές/Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου που έχουν την επιστημονική ευθύνη για ζητήματα γλωσσικής εκπαίδευσης στα σχολεία αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Επιπλέον, η επιμόρφωση εστιάζει στον εμπλουτισμό τεχνικών διδασκαλίας και στην αξιοποίηση εργαλείων για την ανάπτυξη πολυγλωσσικών και διαπολιτισμικών ικανοτήτων για όλους τους μαθητές.

Απώτερος σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κλίμα στα σχολεία, να κατανοηθεί καλύτερα η ποικιλομορφία, να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος ο οποίος θα θέτει στο επίκεντρο την αντιμετώπιση των σύγχρονων ζητημάτων με κριτική σκέψη. Επιπρόσθετα, το σεμινάριο θα συμβάλει στην ενίσχυση της επίγνωσης των εκπαιδευτικών για την αξία της πολυγλωσσίας και τη συμβολή της στην καλλιέργεια θετικών στάσεων, που θα διευκολύνουν τη συμπερίληψη μαθητών από μεταναστευτικό υπόβαθρο δημιουργώντας μια μάθηση χωρίς αποκλεισμούς.

Φιλοδοξία των διοργανωτών, είναι το επιμορφωτικό αυτό σεμινάριο να αποτελέσει το έναυσμα για τη χάραξη μιας εκπαιδευτικής πολιτικής που να προωθεί τη συμπερίληψη, την πρόοδο, τη δημιουργικότητα και τη δικτύωση σύγχρονων πολύγλωσσων περιβαλλόντων μάθησης.

Πρόταση δράσεων από την ΠΔΕ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, αξιοποιώντας αυτή την εμπειρία και εμπλουτίζοντάς την με τα αποτελέσματα από σχετικά ερευνητικά κι ευρωπαϊκά προγράμματα, θα προτείνει δράσεις δικτύωσης για εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με θέματα πολυγλωσσίας, συμπερίληψης και πολυπολιτισμικότητας.

Δείτε επίσης

Κεραμέως για ειδικότητες Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής, Πληροφορικής, Φυσικής αγωγής, Εικαστικών, Ξένων γλωσσών 

Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ και ΕΣΚ: Θα λειτουργεί έως 19.12 για νέες αιτήσεις και επικαιροποίηση στοιχείων παλαιών 

Καλλιτεχνικά μαθήματα: Μη συμμόρφωση Υπ. Παιδείας με απόφαση του ΣτΕ-Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση