Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΕΑΔ για Προκήρυξη 2Γ/2019: Σημαντική εξέλιξη που περιμέναμε χρόνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
ΠΕΑΔ για Προκήρυξη 2Γ/2019: Σημαντική εξέλιξη που ο ταλαιπωρημένος κόσμος της αναπλήρωσης περίμενε εδώ και πολλά χρόνια. – Ανακοίνωση.

ΠΕΑΔ για Προκήρυξη 2Γ/2019

Ανακοίνωση αναφορικά με την έκδοση της προκήρυξης 2Γ/2019/24-12-2019 του ΑΣΕΠ, που αφορά στους μόνιμους διορισμούς στη Δευτεροβάθμια Γενική Αγωγή και Εκπαίδευση, εξέδωσε η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ).
Η ΠΕΑΔ χαιρετίζει την έκδοση της προκήρυξης και όπως αναφέρει θα επιδιώξει συναντήσεις με το ΥΠΑΙΘ και το ΑΣΕΠ  για να διευκρινιστούν όλες εκείνες οι παράμετροι που θα διευκολύνουν τους ενδιαφερόμενους στην διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

Δείτε την Ανακοίνωση της ΠΕΑΔ

Η Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπ/ση χαιρετίζει την έκδοση της προκήρυξης 2Γ/2019/24-12-2019 του Α.Σ.Ε.Π., σε εφαρμογή του ν.4589/2019, που αφορά μόνιμους διορισμούς στη Δευτεροβάθμια Γενική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Πρόκειται προφανώς για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που ο ταλαιπωρημένος κόσμος της αναπλήρωσης περίμενε εδώ και πολλά χρόνια.
Αποτελεί μια πρώτη οργανωμένη προσπάθεια της Πολιτείας για την επαναφορά της ομαλότητας σε μια μακρά περίοδο «ανωμαλίας» κατά την οποία ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της παιδαγωγικής διαδικασίας, αυτό των σταθερών εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, είχε παραβιαστεί σε βάρος των τελικών δικαιούχων, των μαθητών και των μαθητριών της χώρας!
Αποτελεί επίσης μια πολύτιμη, αλλά όχι αυτονόητη δυστυχώς στη χώρα μας, συμβολή στη συνέχεια του Κράτους, αφού η κάλυψη των ελάχιστων έστω αναγκών σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που ξεκίνησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, υλοποιείται από τη σημερινή.
Η Π.Ε.Α.Δ. το επόμενο χρονικό διάστημα, με την υπευθυνότητα, την εγκυρότητα και τη σοβαρότητα που τη χαρακτηρίζει όλα τα χρόνια της θεσμικής λειτουργίας της, θα επιδιώξει συναντήσεις τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου, όσο και του Α.Σ.Ε.Π. προκειμένου να διευκρινιστούν όλες εκείνες οι παράμετροι που θα διευκολύνουν τους ενδιαφερόμενους στην διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων σε εφαρμογή της προκήρυξης.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τους αναγκαίους μόνιμους διορισμούς έως ότου καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση