Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΕΒ-διορισμοί: Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ενωσης Βιοεπιστημόνων σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΕΒ-διορισμοί: Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Βιοεπιστημόνων σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών-“Η στελέχωση της εκπαίδευσης να γίνεται βάσει των πραγματικών αναγκών και με βάση τις ώρες Α ανάθεσης κάθε ειδικότητας και όχι με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο”.

ΠΕΒ-διορισμοί

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ενωσης Βιοεπιστημόνων σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Α.Π.: Β 1374 – Αθήνα, 22/07/2022

Σε συνέχεια των διορισμών του 2021, ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘ η πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και για το 2022.

Οι διορισμοί αυτοί πραγματοποιούνται μετά από 12 χρόνια απουσίας μόνιμων διορισμών, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των υπαρχόντων κενών και αποτελούσαν ένα διαχρονικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων θεωρεί ότι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνονται σε ετήσια βάση, ώστε να καλύπτονται οι αποχωρήσεις και να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων.

Στην ειδικότητα των Βιολόγων (ΠΕ04.04), ο αριθμός των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν είναι σημαντικός, θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του μαθήματος της Βιολογίας, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας ότι ήταν ένας κλάδος μονίμως υποστελεχωμένος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι πέρυσι, οι μόνιμοι Βιολόγοι που υπηρετούσαν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν περίπου 950 στο σύνολο των 3.000 περίπου σχολείων της χώρας.

Ταυτόχρονα, πρέπει να επισημάνουμε ότι, τόσο πέρυσι όσο και φέτος, αν και στη συντριπτική πλειονότητα των κλάδων οι διορισμοί κάλυψαν σχεδόν το 100% των οργανικών κενών, για τους Βιολόγους δεν ίσχυσε αυτό.

Συγκεκριμένα,το 2021 καλύφθηκε μόνο το 54% και το 2022 μόνο το 74% των κενών που προέκυψαν μετά τις μεταθέσεις, με αποτέλεσμα να παραμένουν περισσότερα από 100 οργανικά κενά Βιολόγων. Θεωρούμε απαραίτητο την επόμενη σχολική χρονιά να αποκατασταθεί αυτή η άδικη αντιμετώπιση.

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων θεωρεί αυτονόητο η στελέχωση της εκπαίδευσης να γίνεται βάσει των πραγματικών αναγκών και με βάση τις ώρες Α ανάθεσης κάθε ειδικότητας και όχι με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο.

Για το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων

Ο Πρόεδρος Απόστολος Βανταράκης – Καθηγητής Τμ. Ιατρικής Παν. Πατρών

Ο Γεν. Γραμματέας  Γεώργιος Βέρροιος – Εκπαιδευτικός Β/μιας Εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Αιτήσεις για διορισμό εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ: Τι περιμένουμε μετά από τα ΦΕΚ ΑΣΕΠ-Πότε ανοίγει το ΟΠΣΥΔ 

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2022: Η Πρόσκληση για αιτήσεις στο ΦΕΚ ΑΣΕΠ 

Διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η Πρόσκληση για αιτήσεις στο ΦΕΚ ΑΣΕΠ 

Κατανομή μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022 κατά κλάδo, ειδικότητα ή ειδίκευση 

Δείτε επίσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Στοιχεία μόνιμων και αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22 όπως δόθηκαν από το ΥΠΑΙΘ 

Οργανικά κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022-23 σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΑΣΥ-ΣΔΕΥ/ΚΕΔΑΣΥ ανά κλάδο | Πίνακες 

Οργανικά κενά σχολείων-ΚΕΔΑΣΥ εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ πριν τους διορισμούς 

Τοποθέτηση Διευθυντών Εκπαίδευσης: Η Απόφαση με τα ονόματα 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση