Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΕΕΚΠΕ: Σεβασμός στο Περιβάλλον–Αναδιαμόρφωση του υπό ψήφιση Περιβαλλοντικού Σχεδίου Νόμου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΕΕΚΠΕ: Σεβασμός στο Περιβάλλον–Αναδιαμόρφωση του υπό ψήφιση Περιβαλλοντικού Σχεδίου Νόμου- Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ενωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

ΠΕΕΚΠΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

(ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1992)

Αργοναυτών 34, Αργυρούπολη 16452

Τηλέφωνα:6977816373- 6945854549

Email: d.s.peekpe@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.: Σεβασμός στο Περιβάλλον –Αναδιαμόρφωση του υπό ψήφιση Περιβαλλοντικού Σχεδίου Νόμου»

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), αναφορικά με το κατατεθέν προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.)  με τίτλο:

«Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας» και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες δημιουργίας περιβαλλοντικής συνείδησης για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος στην εποχή της κλιματικής κρίσης συντάσσεται με τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας, των περιβαλλοντικών οργανώσεων, φορέων και συλλογικοτήτων και διαπιστώνει ότι το εν λόγω Σχέδιο Νόμου δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. εκφράζει την ανησυχία της για την υποβάθμιση και την αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης στην χώρα μας και θεωρώντας  ότι η αξία του περιβάλλοντος για τη διατήρηση της υγείας των έμβιων όντων στον πλανήτη είναι αναντικατάστατη,προτείνει:

  • την αξιοποίηση των σχολίων και αναλυτικών προτάσεων που κατατέθηκαν στη διαβούλευση από πολίτες, περιβαλλοντικές οργανώσεις,  δίκτυα φορέων, επιστημονικές εταιρείες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και συλλογικότητες και
  • την αναδιαμόρφωση του Σχεδίου Νόμου μετά από στενή συνεργασία και διάλογο με τους εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, συνθήκες και Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Αθήνα 4-5-2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

Δείτε ακόμη

Ενωση Σχολικών Ψυχολόγων Ελλάδας: Σύγχυση ρόλων δημιουργεί ο “εκπαιδευτικός εμπιστοσύνης”
Υπόμνημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το νομοσχέδιο: Zητά την απόσυρση του και την πρόσκληση της Oμοσπονδίας σε διάλογο
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για λειτουργία σχολείων και δομών της εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας-ΔΟΕ: Προσλήψεις Γενικής με προσωρινούς Πίνακες-Εγγραφές μαθητών από ηλεκτρονική πλατφόρμα
Κάλεσμα φορέων Κοινωνικών Επιστημών: Από την ΠΕΕΚΕ για το νομοσχέδιο
Στάση εργασίας ΟΛΜΕ και Πρόγραμμα δράσης για την επαναλειτουργία των σχολείων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση