Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΕΚΕΣ Κρήτης: “Εσύ δεν είσαι για τα άρματα, είσαι για τα γράμματα” Καζαντζάκης – Εκπαιδευτική Ημερίδα 200 χρόνια μετά”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΕΚΕΣ Κρήτης: “Εσύ δεν είσαι για τα άρματα, είσαι για τα γράμματα” Καζαντζάκης – Εκπαιδευτική Ημερίδα 200 χρόνια μετά”-Η Ημερίδα είναι διαθέσιμη για προβολή στο κανάλι του ΠΕΚΕΣ Κρήτης στο Youtube. 

Η εκπαιδευτική Ημερίδα οργανώθηκε

από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) της Π.Δ.Ε. Κρήτης με σκοπό την παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιήθηκαν με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το σχολικό έτος 2020-2021.

Ανακοίνωση
“Στην ΚΡΗΤΗ οι άνθρωποι πάντα ήταν για τα Άρματα και για τα Γράμματα – Τί συμβαίνει 200 χρόνια μετά;

“Κρίμα μεγάλο που δεν είσαι εσύ για τ’ άρματα, είσαι για τα γράμματα” είχε πει στον γιο του, ο Νίκος Καζαντζάκης.

Σήμερα, μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη,

από την Κίσσαμο έως τη Σητεία, “συνομίλησαν” με ενθουσιασμό με τους αγωνιστές και τους διανοούμενους της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη. Όμως αυτήν τη φορά οι μαθητές, ως απόγονοι αυτών των αγωνιστών, είχαν ως μόνα “όπλα” τα “γράμματα” και τα ψηφιακά εργαλεία επικοινωνία και τηλεκπαίδευσης.

Έτσι χωρίς πια τα “άρματα” εκείνης της εποχής,

οι μαθητές της Κρήτης μίλησαν διαδικτυακά σε Εκπαιδευτική Ημερίδα στις 12 Ιανουαρίου 2022 για τον αγώνα των τότε επαναστατών του 1821 ενάντια στου Τούρκους κατακτητές. “Μίλησαν”  όμως και για τον αγώνα τον δικό τους, 200 χρόνια μετά, σε αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο που βιώνουν ενάντια στον σύγχρονο εχθρό, τον SARS-CoV-2.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί

παρουσίασαν εικαστικές, μουσικές, οπτικοακουστικές και λογοτεχνικές-ποιητικές εργασίες τις οποίες δημιούργησαν εμπνεόμενοι από τον απελευθερωτικό αγώνα των ελλήνων στην διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η εκπαιδευτική αυτή Ημερίδα οργανώθηκε από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης

(Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) της Π.Δ.Ε. Κρήτης με σκοπό την παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιήθηκαν με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το σχολικό έτος 2020-2021.

Την επιμέλεια της Ημερίδας είχε

η Οργανωτική Συντονίστρια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης κ. Βιδάκη Ειρήνη, ενώ τον οργανωτικό συντονισμό είχε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Φιλιππάκη Αμαλία. Την Τεχνική Υποστήριξη είχαν οι: Λαγός Σταύρος, Ρονιώτης Αλέξανδρος και Ορφανάκης Βασίλειος).

Στην Ημερίδα παρευρέθηκε

και χαιρέτησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Καρτσωνάκης Μανώλης.

Η Ημερίδα είναι διαθέσιμη για προβολή στο κανάλι του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης στο Youtube στον σύνδεσμο: https://youtu.be/z0UO4mZHnh4

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση