Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πελώνη: Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου, μόνον στρατιωτική, ένα ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πελώνη: Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου, μόνον στρατιωτική, ένα ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου

Κατά τη σημερινή 11.03.2021ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, ετέθη η ερώτηση για το αν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η απάντηση της κας Πελώνη ήταν πως δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου και θα υπάρξει μόνον η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Η Ερώτηση

Μπορείτε να μας ενημερώσετε αν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου υπό το βάρος του αυξημένου ιικού φορτίου

Η Απάντηση

“Οπως όλοι γνωρίζουμε είμαστε σε μια δύσκολη φάση τη δύσκολη τελευταία φάση αυτής της πρωτόγνωρης περιπέτειας.

Νομίζω είναι προφανές πως θα έχουμε πίεση για τουλάχιστον τις επόμενες δέκα ημέρες.

Τούτων δοθέντων δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου, θα υπάρξει μόνον η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική μας επέτειο με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και αυτό που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι θα είναι ένα ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα”.

Κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφορικά με την πανδημία κορονοϊού είπε:
“Είναι προφανές

ότι η πανδημία στη χώρα μας παραμένει σε έξαρση.

Διαπιστώνεται, ταυτόχρονα,

ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών, γεγονός που αποδίδεται στην αυξημένη κινητικότητα των συμπολιτών μας αυτών.

Γενικότερα,

η μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού κατά το τελευταίο διάστημα αποδίδεται στον καιρό, στις μεταλλάξεις και στους συνωστισμούς. Και αυτό είναι καλά γνωστό σε όλους αφού οι ειδικοί επίμονα επισημαίνουν ότι βασικοί λόγοι μετάδοσης είναι η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός.

Εξίσου βέβαιο είναι

ότι ανεβαίνουμε την τελευταία ανηφόρα και οφείλουμε όλοι να είμαστε στην ίδια πλευρά του μετώπου. Απέναντι στον ιό.

Εξαιτίας της δυσμενούς αυτής εξέλιξης

το Εθνικό Σύστημα Υγείας -κυρίως στην Αττική- δέχεται εξαιρετικά μεγάλη πίεση που προβλέπεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Από την περασμένη εβδομάδα

εφαρμόζεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που από την αρχή είχε σχεδιαστεί και το Ε.Σ.Υ. ενισχύεται με την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα.

Οι κλίνες Μ.Ε.Θ. από 565 που ήταν το 2019, έφτασαν στις 1.404, ενώ στην Αττική οι Μ.Ε.Θ. Covid από τις 229 πριν από ένα μήνα, έφτασαν τις 362.

Από χθες μπήκε στην εφημερία

το ιδιωτικό θεραπευτήριο Ερρίκος Ντυνάν ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non-covid, ενώ το Σισμανόγλειο θα δέχεται αποκλειστικά πλέον covid περιστατικά.

Από σήμερα το Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώνονται στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια αντίστοιχα ως covid θεραπευτήρια.

Σε αυτά θα προστεθεί ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες.

Στο μεταξύ,

το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς των ειδικοτήτων που είναι συναφείς με την αντιμετώπιση του κορονοϊού να ενσωματωθούν για κάποιο διάστημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται.

Δίνουμε

την τελευταία μάχη πριν τη λήξη του πολέμου. Και στη μάχη αυτή οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες”.

Δείτε επίσης

Δημοτικά σχολεία: Ρυθμίσεις βαθμολογίας Β’ τριμήνου για το σχολικό έτος 2021-22
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Συνομιλία με μαθητές, της Ν. Κεραμέως και Ζ. Μακρή
Υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπ/κές ανάγκες: Υποβολή δικαιολογητικών για Πανελλαδικές
 Αιτήσεις απόσπασης σε σχολεία του εξωτερικού και Ευρωπαϊκά σχολεία: Από Τετάρτη 10 μέχρι Τρίτη 23.03.2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση