Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πελώνη: Προτεραιότητα το άνοιγμα του λιανεμπορίου-Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πελώνη: Προτεραιότητα το άνοιγμα του λιανεμπορίου-Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά – Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι βρισκόμαστε σε φάση έξαρσης.

Πελώνη

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιο θα επαναλειτουργήσει πρώτο, το λιανεμπόριο ή τα σχολεία, απάντησε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Αριστοτελία Πελώνη στην εκπομπή  MEGA Σαββατοκύριακο, στον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα .

“Προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Συμφωνεί σε αυτό και η επιτροπή ότι αυτή είναι η προτεραιότητα όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Εχουμε δυο δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας,

ανάλογα με τις εξελίξεις, πάντως θα είναι το πρώτο που θα επαναλειτουργήσει, διότι είναι μια ασφαλής λειτουργία, μία ασφαλής εκτόνωση και για ψυχολογικούς και για οικονομικούς λόγους.

Το λιανεμπόριο είναι προτεραιότητα ,

τα σχολεία ούτως ή άλλως η όποια επαναλειτουργία θα γίνει σταδιακά. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι βρισκόμαστε σε φάση έξαρσης”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Πελώνη.

“Δεν θέλω να πω ημερομηνίες,

θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ελπίζω ότι θα μπορέσει να γίνει νωρίτερα από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, επειδή είναι ασφαλές και λειτουργεί με κανόνες”, απάντησε η κα Πελώνη σε ερώτηση περί πιθανής επαναλειτουργία του λιανεμπορίου το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Αναφορικά με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου η κα Πελώνη είπε:

“Η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα μεταδοθεί από την τηλεόραση. Θα είναι ένα ωραίο θέαμα που θα γεμίσει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες. Δεν θέλουμε συγχρωτισμό.

Η παρέλαση θα μεταδοθεί, δε θα είναι κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί εκεί. Αυτό επιβάλλεται από τους περιορισμούς της πανδημίας”.

Δείτε επίσης

Νέο ΦΕΚ μέτρων κορονοϊού: Εως 22.03.2021-Κλειστά σχολεία-νέες περιοχές στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου
Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα πλην ειδικών-Νέες περιοχές στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου | Ανακοινώσεις
Οι λόγοι που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα για 2 εβδομάδες
Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: Kάθε μέρα που γίνεται μια διαδήλωση απομακρύνεται η επιστροφή στην κανονικότητα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση