Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πέντε προπτυχιακές υποτροφίες από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πέντε προπτυχιακές υποτροφίες: Οι υποτροφίες απευθύνονται σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητρόπολις Μεσσηνίας.

Πέντε προπτυχιακές υποτροφίες

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας προκηρύσσει πέντε (5) υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες και οι οποίοι διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητρόπολις Μεσσηνίας.

Ποιοι δικαιούνται

1. Χορηγούνται τέσσερις (4) υποτροφίες ετησίως σε. προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικός δυσκολίες, που φοιτούν σε ελληνικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (πλην τιον Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

2. Χορηγείται εις «μνήμην του ιατρού Ιωάννου Μίχου» μία (1) υποτροφία, από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος σε προπτυχιακό φοιτητή με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτά σε Ιατρική Σχολή των ελληνικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο οποίος κατάγεται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεος Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή του σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμένει εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις κατατίθενται αυτοπροσώπως τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες στην Γραμματεία του Ταμείου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, Μητροπολίτου Μελετίου 13, ΤΚ 24.100, Καλαμάτα.

Ημερομηνίες και ώρες κατάθεσης Δικαιολογητικών:

  • Παρασκευή 9-10-2020 και ώρα: 17:00-19:00
  • Σάββατο 10-10-2020 και ώρα: 10:00-12:00

Εκτός των συγκεκριμένων ημερομηνιών και ωρών καμία αίτηση δε θα γίνεται
δεκτή, η δε 10η Οκτωβρίου 2020 είναι η καταληκτική ημερομηνία και πέραν αυτής δε θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.

Δικαιολογητικά

1. Αίτηση.

2. Απολυτήριο Λυκείου.

3. Βεβαίωση Συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

4 . Βεβαίωση εγγραφής στο ΑΕΙ εισαγωγής.

5. α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Εφορείας του προηγουμένου οικονομικού έτους, που να φαίνεται το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα του αιτούντος.

β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε9) οικογενειακή και ατομική η οποία θα συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι είναι η τελευταία υποβληθείσα εις την οικεία Δ.Ο.Υ.

6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο θα προκύπτει: α) Η Ελληνική ιθαγένεια, β) η ηλικία (όχι μεγαλύτερη των τριάντα (30) ετών) και γ) Καταγωγή και μόνιμη κατοικία.

7. Υπεύθυνη Δήλωση του/της υποψηφίου ότι δε λαμβάνει ή δεν πρόκειται να λάβει άλλη υποτροφία από άλλη πηγή.

8. Βεβαίωση από τον εφημέριο της ενορίας ότι ο/η αιτών/ουσα είναι κάτοικος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας κατά την ημερομηνία εισαγωγής του στην Ανωτάτη Εκπαίδευση.

9. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητος.

10. Κάθε άλλο δικαιολογητικό το οποίο κατά την κρίση του/της αιτούντος θα βοηθούσε στην καλύτερη αξιολόγηση, καθώς και κάθε άλλο δικαιολογητικό ήθελε ζητηθεί από τη Γραμματεία του Ιδρύματος.

  • Τηλ. επικοινωνίας 6937482151
  • Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: taamfimm@yahoo.gr

Βρείτε εδώ ολόκληρη την αίτηση για περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε επίσης

Βάσεις Πανελλαδικών 2020: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα-Μήνυμα Υπουργού Ν. Κεραμέως 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ανακοίνωση για τη δωρεάν διαμονή και σίτιση πρωτοετών φοιτητών

Σύγκλητος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Επικαιροποίηση απόφασης για τη μετέπειτα λειτουργία του Πανεπιστημίου

Ανακοίνωση ΑΠΘ για την έναρξη υποβολής αιτήσεων εισδοχής στις Φοιτητικές Εστίες για το 2020-21

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση