Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πεπραγμένα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής: Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 26-2-2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πεπραγμένα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής: Eτήσια Τακτική Γενική Συνέλευση για το έτος 2019-20 την Τετάρτη 26-2-2020, από τις 8:30 π.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινουπολιτών, Δ. Σούτσου 46, Αθήνα.

Πεπραγμένα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και Τακτική Γ.Σ.

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής

Πανεπιστημίου 59 Ομόνοια 10564, 4ος όροφος, γρ.408- 409,  Αθήνα

email: seepeaa.@yahoo.gr

Ιδρυτικό μέλος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση για το έτος 2019-20, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26-2-2020, από τις 8:30 π.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινουπολιτών, Δ. Σούτσου 46, Αθήνα 115 21 (ΜΕΤΡΟ: Αμπελόκηποι)

Πρόγραμμα Γενικής Συνέλευσης:

8:30-9:30: Εγγραφές-οικονομική τακτοποίηση

9:30 π.μ. : Έναρξη Γενικής Συνέλευσης

Τα θέματα της Ημερήσια Διάταξης είναι:

1. Απολογισμός Δράσης Δ.Σ.
2. Οικονομικός Απολογισμός Δ.Σ.
3. Ανάγνωση και έγκριση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του Διοικητικού Συμβουλίου
4. Απολογισμός αιρετών ΠΥΣΕΕΠ
5. Ενημέρωση αιρετών ΚΥΣΕΕΠ
6. Έγκριση Πεπραγμένων

7. Προγραμματισμός Δράσεων 2020

Υπενθυμίζουμε ότι με την Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής (Αρ. Πρωτ.: Φ.12/583/16.01.2020), «χορηγείται άδεια απουσίας μίας (01) ημέρας από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στα μέλη του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής που εργάζονται ως Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής- Γενικής Αγωγής και σε ΚΕΣΥ της Αττικής, προκειμένου να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.

Όσοι παρευρεθούν οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση στην υπηρεσία τους. Όσοι δεν είναι μέλη του Συλλόγου ή δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση οφείλουν να βρίσκονται στην υπηρεσία τους».

Διευκρινίζουμε ότι στη Γενική Συνέλευση μπορούν να συμμετέχουν και να λάβουν βεβαίωση τα μέλη του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, δηλαδή όσοι συνάδελφοι έχουν τακτοποιήσει ή θα τακτοποιήσουν άμεσα τις οικονομικές τους οφειλές για το 2019.

_______________

Πεπραγμένα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΪΟΣ 2019 – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020
 • 20-05-2019:Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα για τη διετία 2019-2021το Δ.Σ. του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής,που προέκυψε ύστερα από την εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου 2019.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποτελείται από τους:

Γεωργία Μπουλμέτη: Πρόεδρος

Βαρβάρα Κανονίδου: Αντιπρόεδρος

Ευγενία Τραγάκη: Γενική Γραμματέας

Μερόπη Κοπανάκη: Ειδική Γραμματέας

Χρήστος Διαμάντης-Παπουτσής: Ταμίας

ΓεωργιάνναΓιαννοπούλου: Μέλος

Θηρεσία Φρέιχα: Μέλος

 Αναπληρωματικά μέλη:Γεώργιος Δεληγιάννης, Δέσποινα Χατζηδρόσου, Μιχαήλ Βολκίδης,Νεκτάριος- Θεοχάρης Τσαρούχας, Σοφία Χριστοφόρου.

 

 • 27/05/2019:Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕΕΑ Αττικής ζητά μέσω της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) την επείγουσα κατάθεση αιτήματος προς τον Υπουργό Παιδείας για παράταση της ημερομηνίας έκδοσης τελικών αξιολογικών πινάκων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, προκειμένου να μην αποκλειστούν για το διδακτικό έτος 2019-2020 όσοι συνάδελφοι απορρίφθηκαν από τους πίνακες του 2018-2019, καθώς και οι νέοι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία.

 

 • 16-06-2019:Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, απαντώντας θετικά στην επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για πρόσκληση των περιφερειακών συλλόγων στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή της, απέστειλε τις προτάσεις του για την ημερήσια διάταξή της. Συγκεκριμένα οι προτάσεις ήταν οι ακόλουθες:

1.Προκήρυξη ΑΣΕΠ 1ΕA/2019 (ΦΕΚ 13/ τ. προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) και 2ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 14/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) για ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πορεία προκήρυξης και προβλήματα επί της διαδικασίας. Πιο συγκεκριμένα: α) ζητήματα σχετικά με το κλείδωμα των Πινάκων και τον αποκλεισμό συναδέλφων και β) μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο

 1. Κατανομή των 4500 θέσεων της Προκήρυξης: Ενέργειες για την άσκηση πίεσης για ισότιμη κατανομή των 4500 θέσεων
 2. Καθορισμός οργανικών κενών: προτάσεις για ένα σταθερό και δίκαιο τρόπο υπολογισμού των οργανικών κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΣΥ.
 3. Ενημέρωση εκ μέρους του ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για τις συσταθείσες ομάδες εργασίας ανά κλάδο: πορίσματα και προτάσεις.
 4. Διεκδίκηση θεσμοθέτησης οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε όλες τις βαθμίδες της Γενικής Εκπαίδευσης
 5. Δικαστική διεκδίκηση του αιτήματος για αναβάθμιση του ΕΒΠ από ΔΕ σε ΤΕ
 6. Δικαστική διεκδίκηση ανθυγιεινού επιδόματος για ΕΒΠ

 

 • 1/7/2019: Συμμετοχή των Αντιπροσώπων του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των συλλογών-μελών της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Αθηνών στο Θησείο. Να σημειωθεί ότι οι προτάσεις του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προς τη Γενική Συνέλευση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ έγιναν δεκτές από το σώμα των αντιπροσώπων.

 

 • 02/07/2019:Πραγματοποίηση συνάντησης γνωριμίας των μελών του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και των αιρετών του ΠΥΣΕΕΠ Δημήτρη Αρβανίτη και Μαρίας Μαργαρίτη με τονέο Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γ. Κόσυβα και τηνΠροϊσταμένη Διεύθυνσης Υπηρεσίας Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης κα Αικ. Αντωνογεώργου. Στην εν λόγω συνάντηση τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής κατέθεσαν υπόμνημα (02/07/2019. Αρ. Πρωτ.: 661) στον κ. Κόσυβα σχετικά με θέματα που αφορούσαν το ΕΕΠ και το ΕΒΠ. Τα θέματα αυτά αφορούσαν:
  • Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία διόρθωσης από την ΠΔΕ κατά την καταγραφή των στοιχείων των υποψηφίων των Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ για ΕΕΠ-ΕΒΠ
  • Αναγκαιότητα για διόρθωση λαθών στις καταχωρήσεις των κωδικών ειδικότητας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, κατά την πρόσληψη και απόλυση των αναπληρωτών συναδέλφων
  • Διαμαρτυρία για την κατανομή των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ στην Αττική, η οποία έγινε χωρίς ενημέρωση και έκφραση άποψης από το ΠΥΣΕΕΠ και την ΠΔΕ
  • Παροχή χρόνου για διόρθωση των καταχωρήσεων στον ΟΠΣΥΔ, όταν αυτές ολοκληρωθούν, με επίσημη ανακοίνωση της ΠΔΕ, που θα δίνει την δυνατότητα στους συναδέλφους να ελέγξουν τον λογαριασμό τους και να ενημερώσουν με mail την ΠΔΕ.
  • Δυνατότητα διάθεσης όλων μαζί των πιστώσεων αναπληρωτών
  • Συνδρομή της ΠΔΕ Αττικής στην υλοποίηση της επιμόρφωσης ΕΕΠ-ΕΒΠ, ειδικά για τις ειδικότητες που εργάζονται στη Γενική Εκπαίδευση

Πεπραγμένα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Επίσης, αναφορικά με το ΠΥΣΕΕΠ τέθηκαν τα εξής θέματα:
 1. Βελτίωση της άκρως γραφειοκρατικής διαδικασίας εξέτασης αιτήσεων μισθολογικής εξέλιξης των συναδέλφων αναπληρωτών.
 2. Δυνατότητα εξέτασης αιτήσεων βελτίωσης θέσης σε περιπτώσεις ανάγκης.
 3. Αιτιολογημένη εισήγηση αρμόδιου στελέχους και έκφραση άποψης του συναδέλφου για την δυνατότητα κάλυψης των αναγκών, όταν συζητείται η επέκταση καθηκόντων ΕΒΠ ή Σχολικού Νοσηλευτή σε μαθητές του ίδιου ή συστεγαζόμενου σχολείου.
 4. Πριν τις τοποθετήσεις να γίνεται από το ΠΥΣΕΕΠ επικύρωση και ανακοίνωση των λειτουργικών κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ που αποστέλλουν οι ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΣΥ. Επίσης να αιτιολογείται από τις διευθύνσεις ή τους διευθυντές και προϊσταμένους ΚΕΣΥ, η μη δήλωση κενών σε κάποιες ειδικότητες όταν αυτό συμβαίνει.
 5. Να ζητηθεί από το υπουργείο να καλύπτονται εφ άπαξ όλες οι εγκρίσεις για ΕΒΠ ή Σχολικό Νοσηλευτή με τις αντίστοιχες πιστώσεις.

 

 • 25/07/2019:Υποβολή προτάσεων του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και των αιρετών ΠΥΣΕΕΠ (κ. Δημήτρη Αρβανίτη) στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ, σχετικά με τα θέματα ΕΕΠ-ΕΒΠ:
 • Άμεσα να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας διορισμών με στόχο την 1η Σεπτέμβρη όλα τα σχολεία και οι δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης να είναι πλήρως στελεχωμένες
 • Να γίνει άμεσα και με δίκαιο τρόπο η κατανομή των 4500 θέσεων βάσει των προσλήψεων των τελευταίων ετών
 • Να διατυπωθεί η ανάγκη για, σταδιακή έστω, αντιστροφή/μείωση του ποσοστού των αναπληρωτών στην ειδική εκπαίδευση σε σχέση με τους μόνιμους
 • Να συμβάλλει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ μέσω του ΙΜΕΓΕΕ για τη δημιουργία «Παρατηρητηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης» (πρόταση του αιρετού του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, Δ. Αρβανίτη).
 • Για τον καθορισμό των λειτουργικών αναγκών σε ΕΕΠ-ΕΒΠ προτείνουμε τον καθορισμό αριθμητικών κριτηρίων–αναλογίας όλων των ειδικοτήτων ΕΕΠ και ΕΒΠ με αριθμό μαθητών που υποστηρίζουν.
 • Η πρόσφατη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ μετά από αρκετά χρόνια και η κατανομή τους, δεν έγινε με βάση τις πραγματικές ανάγκες που είναι πολύ μεγαλύτερες. Άρα, τίθεται ζήτημα διεκδίκησης της κάλυψης όλων των πραγματικών κενών με οργανικές θέσεις.
 • Ειδικότερα, σχετικά με τα κενά–εγκρίσεις υποστήριξης με ΕΒΠ ή Σχ. Νοσηλευτή στη Γενική, στα πλαίσια του προγράμματος της «εξειδικευμένης», είναι απαραίτητο όλες οι εγκρίσεις να συνοδεύονται κατά την αποστολή τους στις ΠΔΕ από τις αντίστοιχες πιστώσεις.
 • Είναι ανάγκη το πρόγραμμα των ΕΔΕΑΥ να εφαρμοστεί πλέον σε όλες τις σχολικές μονάδες και να μη παραμείνει επ’ αόριστον «πιλοτικό».
 • Επίσης να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα ΚΕΣΥ, ως πρότυπες και απαραίτητες υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης και να καλυφθούν με όλες τις ειδικότητες που είναι αναγκαίες και προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.
 • Να προβλεφθεί η άμεση επιμόρφωση όλων των συναδέλφων και να διεκδικηθεί άμεσα η θεσμοθέτηση και εκλογή Συντονιστών ΕΕΠ-ΕΒΠ που θα αναλάβουν, στα πλαίσια των ΠΕΚΕΣ, να συντονίσουν την σχετική διαδικασία.
 • Αναφορικά με τις εξαγγελίες για επικείμενη αξιολόγηση, θα πρέπει η Ομοσπονδία να λάβει σαφή, δυναμική και ξεκάθαρη θέση σε οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη πολιτική στοχεύει στη σύνδεση της αξιολόγησης με αυθαίρετα κριτήρια αποδοτικότητας και κατηγοριοποίησης εργαζομένων, που πιθανόν σχετίζονται με επισφάλεια εργασίας.
 • Σχετικά με τα ιδιαίτερα θέματα του ΕΒΠ χρειάζεται άμεσα: α) να δοθεί η δυνατότητα για παιδαγωγική επιμόρφωση και β) να λυθεί το θέμα της κατάταξης στους κλάδους ΤΕ με βάση την πρόταση του ΣΕΕΠΕΑΑ.
 • Τέλος, θεωρούμε επιβεβλημένο να τεθεί από της συνδικαλιστικούς εκπροσώπους με πειστικό τρόπο το θέμα της αποκατάστασης των μισθολογικών απωλειών στη διάρκεια των τελευταίων ετών (δώρα, επιδόματα άδειας και ειδικής αγωγής, αναστολή μισθολογικής εξέλιξης 2016-2017, κ.ά.) και το θέμα της αύξησης του ποσοστού των δαπανών του Προϋπολογισμού για την Παιδεία.

Πεπραγμένα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

 • 28-08-2019: Συνάντηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής με την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υπηρεσίας Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξηςκα Αικ.Αντωνογεώργου, από την οποία ενημερωθήκαμε σχετικά με τη διαδικασία των προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2019-2020.

 

 • 02-09-2019: Ανασυγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Μετά την παραίτηση της προέδρου Γεωργίας Μπουλμέτη στη συνεδρίαση του ΔΣ της 10ης Ιουλίου 2019, συγκλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με θέμα την ανασυγκρότησή του. Με ομόφωνη απόφαση απάντων των μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ανασυγκροτήθηκε ως εξής:

Ευγενία Τραγάκη: Πρόεδρος

Βαρβάρα Κανονίδου: Αντιπρόεδρος

Μερόπη Κοπανάκη: Γενική Γραμματέας

ΓεωργιάνναΓιαννοπούλου: Ειδική Γραμματέας

Χρήστος Διαμάντης-Παπουτσής: Ταμίας

Γεωργία Μπουλμέτη: Μέλος

Θηρεσία Φρέιχα: Μέλος

Πεπραγμένα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

 • 09/09/2019: Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής απέστειλε διαμαρτυρία στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Γεώργιο Κόσυβα για τις μειωμένες πιστώσεις στους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ.Ζητήθηκε από τον κ. Κόσυβα να αναδείξει το πρόβλημα προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και να καταδείξει την αναγκαιότητα κάλυψης των κενών στις ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ της Αττικής.

 

 • 24-09-2019:Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής,ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, συμμετείχε στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019.Τα μέλη του ΔΣ πήραν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την πορεία που έγινε στην Αθήνα, με σημείο συγκέντρωσης την Πλατεία Κλαυθμώνοςμαζί με τα Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ.

 

 • 26-09-2019: Δημοσιεύθηκε ανακοίνωση-κάλεσμα στην οποία καλούνταν οι συνάδελφοι που εργάζονται σε ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ να ενημερώσουν εγγράφωςτο Σύλλογο για τις συνθήκες εργασίας τους, τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις σε προσωπικό προκειμένου να συνταχθεί υπόμνημα με όλα τα προβλήματα στις δομές Ειδικής Εκπαίδευσης της Αττικής.Στόχος ήταν να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων κατά τη Β΄ Φάση και να δώσουμε δημοσιότητα στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που βιώνουμε καθημερινά όσοι εργαζόμαστε με παιδιά με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το υπόμνημα θα προωθείτο στους αρμόδιους με σκοπό να ενημερωθούν για τις πραγματικές ελλείψεις και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

 

 • 13-10-2019:Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στην προσπάθεια να υποστηρίξει τις καθημερινές μετακινήσεις των μελών του,που υπηρετούν σεΣΜΕΑΕ/ΚΕΣΥ σε περιοχές που εξυπηρετούν τα ΚΤΕΛ, ζήτησε και έλαβε έκπτωση στα εισιτήριά τους της τάξεως του 25%. Παράλληλα, η γ.γραμματέας του ΣΕΕΠΕΑΑ ανέλαβε να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά των συναδέλφων και να φροντίσει για την έκδοση της εκπτωτικής κάρτας.

 

 • 20-10-2019:Επιστολή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προς την Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, κα Χ.Χατζηχρήστουκαι τον Πρόεδροτου Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΠΑΔΑ, Αν. Καθηγητή Χ. Ασημόπουλο, σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πυρόπληκτων μαθητών της Αττικής, που διακόπηκε κατά τη φετινή σχολική χρονιά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας.Με την επιστολή καλούσαμε τους Προέδρους των Τμημάτων, ως εποπτεύουσες αρχές των συναδέλφων που εργάστηκαν στην υποστήριξη των πυρόπληκτων, να συστρατευθούν με το ΣΕΕΠΕΑ στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του Προγράμματος και να αναλάβουμε από κοινού δράση για το σκοπό αυτό.

 

 • 22-10-2019:Συνάντηση των συναδέλφων ΠΕ29 Εργοθεραπευτών που υπηρετούν στα ΚΕΣΥ στης Αττικής, με πρωτοβουλία της συναδέλφου Εργοθεραπεύτριας του 1ου ΚΕΣΥ Α΄ΑΘΗΝΑΣ, κυρίας Κωνσταντίνας Τσάλλα και με τη συμμετοχή του νέου προέδρου του ΙΜΕΓΕΕ Εργοθεραπευτή κυρίου Δημήτρη Αρβανίτη. Από πλευράς ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συντόνισε η γ.γραμματέαςκυρία Μερόπη Κοπανάκη, Εργοθεραπεύτρια. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Δρ Μαίρη Στυλίδη, η μόνη εργοθεραπεύτρια με μόνιμη οργανική θέση στα ΚΕΣΥ Αττικής.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων, ανατροφοδότηση και αλληλοϋποστήριξη των συναδέλφων εργοθεραπευτών των ΚΕΣΥ, όπως επίσης και η ανάδειξη του ρόλου και του έργου τους.Αποφασίσθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας που θα περιλαμβάνει όλους τους συναδέλφους ΠΕ29 των ΚΕΣΥ και η οποία θα συναντιέται τακτικά, υπό την αιγίδα και το συντονισμό του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.

Πεπραγμένα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

 • 7/11/2019: Συμμετοχή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, δια της προέδρου του, στη συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΙΜΕΓΕΕ με στελέχη της ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑμεΑ, μετά από αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ενημέρωσε και κατέθεσε υπόμνημαόπου αναφέρονται λεπτομερώς τα κτηριακά προβλήματα ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ, τα οποία καθιστούν δύσκολη την καθημερινότητα της σχολικής ζωής των μαθητών με αναπηρία και την εργασία του ΕΕΠ-ΕΒΠ. Επίσης τονίστηκαν  ζητήματα καθυστέρησης ως προς τα δρομολόγια των ΣΜΕΑΕ, που καθιστούν αδύνατη τη φοίτηση μαθητών με αναπηρία.

 

 • 08-11-2019: Υπόμνημα του ΣΕΕΠΕΑ προς ΠΔΕ, Υπ. Παιδείας και Περιφέρεια Αττικής,στο οποίο καταγράφονται αναλυτικάτα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας που βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής.

 

 • 21-11-2019: Πραγματοποίησηπρογραμματισμένης συνάντησης των μελών του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και των αιρετών του ΠΥΣΕΕΠ (Δημήτρη Αρβανίτη και Μαρίας Μαργαρίτη) με τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Γ. Κόσυβα.

Κατά τη συνάντηση, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής κατέθεσε: α) Υπόμνημα αναφορικά με την κατάσταση στην Ειδική Εκπαίδευση στην Αττική, β) Υπόμνημα σχετικά με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες κατά τη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών και γ) το υπόμνημα προτάσεων της Ομάδας Εργασίας των ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών.

Πεπραγμένα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

 • 23-11-2019: Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών,που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια. Αιτήματα αυτής της διαμαρτυρίας ήταν:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό με την κάλυψη όλων των κενών
  • Την έκδοση σε άμεσο χρόνο της  δίκαιης και ισόποσης κατανομής των 4.500 θέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και  διορισμό αυτών μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.
  • Την άμεση ρύθμιση, ώστε να πραγματοποιηθούν απευθείας διορισμοί στα ΚΕΣΥ και να σταματήσει η υπονόμευση των υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης.
  • Την εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠκαι την προσφορά μέτρων στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από το τόπο τους (μεταφορά, στέγαση, σίτιση κ.α.).
  • Την κατάργηση των σχεδιών για αξιολόγηση–ισοπέδωση εργαζομένων και σχολικών δομών.
  • Την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους, παιδαγωγικές προϋποθέσεις και υποστήριξη των μαθητών.
  • Την άμεση δημιουργία προϋποθέσεων προσβασιμότητας σε όλες τις σχολικές δομές των ατόμων με αναπηρία.
  • Τη σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ – ΕΒΠ στις ΕΔΕΑΥ και τη γενική εκπαίδευση.
  • Τησυνέχιση και ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του μαθητικού πληθυσμού των ολοήμερων σχολείων, των τάξεων υποδοχής προσφύγων στο πρόγραμμα: «Σχολεία για όλους: Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία», των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής με την επαναλειτουργία του εξαιρετικά πετυχημένου προγράμματος στήριξης που εφαμόστηκε πέρυσι.

Πεπραγμένα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

 • 25-11-2019: Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στηρίζοντας την απόφαση της ΠΟΣΕΕΠΕΑκήρυξετρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας την Πέμπτη, 28/11/2019 και Παρασκευή 29/11/2019 και κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετέχουν τόσο στις στάσεις όσο και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιούνταν την Παρασκευή 29/11/2019 στο Υπουργείο Παιδείας. Οι διεκδικήσεις μας ήταν οι εξής:
 • Να υπολογιστεί στις 4.500 θέσεις διορισμών της Ειδικής Εκπαίδευσης το σύνολο των 1733 ορθώς καταγεγραμμένων οργανικών θέσεων ΕΕΠ ΕΒΠσε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ
 • Να δοθούν στους διορισμούς της ειδικής Εκπαίδευσης οι 396 οργανικές θέσεις ΕΕΠ των ΚΕΣΥ και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση μέσω τροπολογίας του  άρθρου 9 του Ν. 4547/12-6-2018
 • Να υπολογιστούν οι προσλήψεις αναπληρωτών στις ΕΔΕΑΥ, δεδομένου ότι αφορούν σε τοποθετήσεις με κέντρο τις ΣΜΕΑΕ και εργασία στα Τμήματα Ένταξης

 

 • 30-11-2019:Ραδιοφωνική συνέντευξη της προέδρου του ΣΕΕΠΕΑΑ, Ε.Τραγάκη, στο TOC.RADIO μαζί με τον πρωταγωνιστή της θεατρικής παράστασης «ΕΡΥΘΡΟ» Ευθύμη Γεωργόπουλο, σχετικά με την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3-12-2019.

 

 • 03-12-2019: Συνδιοργάνωσημαζί με το ΙΜΕΓΕΕεκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που περιελάμβανε παρακολούθηση τηςθεατρικής παράστασης «Ερυθρό»του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη, στο θέατρο ΠΚ (στο Νέο Κόσμο) και συζήτηση με το κοινόπάνω στα θέματα του έργου που αφορούσαν την ενδοοικογενειακή βία, το βίωμα της Αναπηρίας μέσα στην οικογένεια και την ισότιμη πρόσβαση των ανθρώπων με Αναπηρία σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, όπως είναι πρωτίστως η Εκπαίδευση. Την παράσταση προλόγισαν ο πρόεδρος του ΙΜΕΓΕΕ Δ. Αρβανίτης και ο συγγραφέας του έργου Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, εργοθεραπευτής και μέλος του συλλόγου μας, ενώ μετά την παράσταση ακολούθησε συζήτηση όλων των συντελεστών με το κοινό, υπό το συντονισμό της προέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, Ε. Τραγάκη.

 

 • 28-12-2019: Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως και την Υφυπουργό κα Σ. Ζαχαράκη σχετικά με την κατανομή των οργανικών κενών στην Αττική για τους διορισμούς ΕΕΠ-ΕΒΠ».Στην επιστολή επισημάνθηκε ότι η κατανομήτων 1041 πιστώσεων για τις οργανικές θέσεις στους μόνιμους διορισμούς ΕΕΠ-ΕΒΠ κατά διεύθυνση εκπαίδευσης και ειδικότητα πραγματοποιήθηκε χωρίς ορθολογικά και διαφανή κριτήρια, με αποτέλεσμα το ποσοστό κάλυψης των κενών στην Περιφέρεια Αττικής να είναι δυσανάλογο των αναγκών της.

 

 • 13/01/2020:Ψήφισμα Συμπαράστασης στους Διωκόμενους Συναδέλφους Εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ. Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής κήρυξε για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 3ωρη στάση εργασίας 8.00 έως 11.00 στο πρωινό πρόγραμμα και ζήτησε και από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ να κηρύξει στάση εργασίας από τις 11.00 έως 14.00 του πρωινού προγράμματος και 13.15 έως 16.00 στο απογευματινό για να διευκολυνθούν τα μέλη του συλλόγου μας να παραστούν στη δίκη των συναδέλφων. Οι συνάδελφοί μας κατηγορούνται αδίκως από μητέρα μαθητή ότι άσκησαν κατ’ εξακολούθηση λεκτική βία σε βάρος του παιδιού της. (Η στάση εργασίας αναστάλθηκε λόγω αναβολής της δίκης).

 

 • 18/01/2020:Συμμετοχή της προέδρου του ΣΕΕΠΕΑΑ στην Ολομέλεια των Προέδρων των Περιφερειακών Συλλόγων που συγκάλεσε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, όπου κατατέθηκαν οι ολοκληρωμένες προτάσεις του Συλλόγου μας για την οργανική ένταξη όλων των κλάδων ΕΕΠ-ΕΒΠ στη Γενική Εκπαίδευση.

 

 • 13-2-2020:Καταγγελία για την έλλειψη υπηρεσιών καθαριότητας στα ΚΕΣΥ Αττικής προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ.Πατούλη, στην οποία διαμαρτυρόμασταν για την απαράδεκτη και τριτοκοσμική κατάσταση της έλλειψης στοιχειωδών συνθηκών καθαριότητας και κατ΄ επέκταση ασφάλειας και δημόσιας υγείας, που επικρατεί σε εκπαιδευτικές δομές της Αττικής

 

 • 18-02-2020: Τρίωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

 

 • 19-2-2020:Συμμετοχή του ΣΕΕΠΕΑΑ δια της προέδρου του στηνπρο ημερησίας διάταξης συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με πρωτοβουλία και αίτημα της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αττική» και του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης κύριου Κώστα Τουλγαρίδη, για το ζήτημα της καθαριότητας στο κτίριο που στεγάζονται: το 1ο ΚΕΣΥ Α΄ΑΘΗΝΑΣ, οι Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και το ΠΕΚΕΣ Α΄ΑΘΗΝΑΣ. Η πρόεδρος Ευγενία Τραγάκη μίλησε στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, για την τραγική κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι και εξυπηρετούμενοι στο κτίριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της Α΄ΑΘΗΝΑΣ, λόγω έλλειψης υπηρεσίας καθαριότητας.

Πεπραγμένα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Σημαντικές δράσεις:
 • Συνεντεύξεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την προβολή των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ
 • Συνέχιση της λειτουργίας των ομάδων εργασίας που συγκροτήθηκαν από το προηγούμενο ΔΣ το 2018-2019, με στόχο την αξιοποίηση των πορισμάτων τους και τη σύνταξη προτάσεων για την ένταξη των κλάδων μας στη Γενική Εκπαίδευση
 • Όλο αυτό το διάστημα απαντήσαμε σε πολλά ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με θέματα ωραρίου και καθηκοντολογίου. Υποστηρίξαμε αιτήματα συναδέλφων σχετικά με αδικίες που παρουσιάστηκαν κατά τις προσλήψεις αναπληρωτών από την ΠΔΕ,έγιναν παρεμβάσεις σε σχολεία που υπήρχαν θέματα καθηκοντολογίων με τους συναδέλφους, τους διευθυντές ή και με γονείς. Παρακολουθήσαμε από κοντά όλη τη διαδικασία των προσλήψεων αναπληρωτών, επισημαίνοντας, όσο ήταν δυνατόν, παραλείψεις, επικοινωνώντας διαρκώς με τους υπεύθυνους της ΠΔΕ και ενημερώνοντας συνεχώς τους συναδέλφους του ΕΕΠ-ΕΒΠ.
 • Υποστηρίξαμε τους διωκόμενους συναδέλφους μας από το Ειδικό Δημοτικό Κερατσινίου κηρύσσοντας στάση εργασίας για την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, προσφέροντας οικονομική κάλυψη για νομικά έξοδα, ενώ η πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και μέλος του ΔΣ, κυρία Γ. Μπουλμέτη παρέστη και θα συνεχίσει να παρίσταται στο δικαστήριο.
 • Τέλος, παρακολουθήσαμε τη διαδικασία των αιτήσεων ΑΣΕΠ, παρεμβήκαμε με ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες σε περιπτώσεις που κρίναμε ότι υπήρξαν αδικίες και προωθήσαμε αιτήματα προς την Ομοσπονδία.

Πεπραγμένα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Τι πετύχαμε:
 • Πίεση στην Περιφέρεια για να τελεσφορούν πιο γρήγορα και χωρίς παραλήψεις οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών για τη σχολική χρονιά 2019-2020.
 • Τακτική επικοινωνία με τον Διευθυντή της ΠΔΕκαι ενημέρωσή του για τα όλα τα τρέχοντα και χρόνια προβλήματα στις ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ της Αττικής
 • Έκδοση της κάρτας μέλους του Συλλόγου, για ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε εκδηλώσεις, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, χώρους πολιτισμού και βιβλιοπωλεία.
 • Έκδοση υλικού από την ομάδα εργασίας των Σχολικών Νοσηλευτών(η οποία συγκροτήθηκε κατά την προηγούμενη διοίκηση),υπό το συντονισμό της κυρίας Γ. Μπουλμέτη. Το υλικό αυτό δημοσιεύθηκε και γίνεται προσπάθεια να εγκριθεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας για τη διευκόλυνση των Σχολικών Νοσηλευτών.
 • Συνεχής και στενή συνεργασία και συμπόρευση με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ για όλα τα θέματα που αφορούν τους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ.
 • Συνεχής και αγαστή συνεργασία με το ΙΜΕΓΕΕγια όλα τα επιστημονικά θέματα όπως η διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2020.

Δείτε επίσης

Διαδικασία διορισμών ΕΕΠ και ΕΒΠ – Θέματα αναπληρωτών και μονίμων | Αναλυτική Ενημέρωση
Δικαιολογητικά διορισμών | Κατάλογος
Μισθοδοσία νεοδιόριστων: Τα έγγραφα που απαιτούνται
Διατάξεις νομοσχεδίου ΥΠΑΙΘ: Τι θα περιλαμβάνει-Τι θα γίνει με τις Δομές Εκπαίδευσης-Πότε ψηφίζεται
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση