“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Περιφερειακός Κεντρικής Μακεδονίας: Ψυχολόγος και Κοιν. Λειτουργός στο σχολείο της επίθεσης μαθητή σε καθηγήτρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Περιφερειακός Κεντρικής Μακεδονίας: Περσινό το περιστατικό της επίθεσης του μαθητή σε καθηγήτρια – Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε ένα σχολείο που νοσεί, από την πρώτη ώρα στείλαμε Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό.

Περιφερειακός Κεντρικής Μακεδονίας

Τοποθετήθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κος Αλέξανδρος Κόπτσης αναφορικά με το το βίντεο το οποίο βγήκε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες και το οποίο παρουσιάζει μαθητή σχολικής μονάδας της Θεσσαλονίκης να επιτίθεται φραστικά στην καθηγήτριά του.

Ο κος Περιφερειακός Διευθυντής μίλησε για το περιστατικό αναφέροντας πως αν και συνέβη πέρυσι τον μήνα Ιανουάριο, τώρα το βίντεο δημοσιοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το κο Κόπτση, οι Περιφερειακοί Διευθυντές πληροφορήθηκαν για το περιστατικό από ιστοσελίδα.

Επεσήμανε πως τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Ωστόσο σύμφωνα με το skai.gr ο κος Κόπτσης δήλωσε «παρά το ότι έγινε πέρσι, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ένα σχολείο που νοσεί, από την πρώτη ώρα στείλαμε ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς» και πρόσθεσε «όπου μπορούμε να παρέμβουμε θα παρέμβουμε».

Η δήλωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως επί του θέματος

Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας.

Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του.

Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου.

Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει.

Δείτε το video με την τοποθέτηση του Περιφερεαικού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κου Αλέξανδρου Κόπτση

Δείτε το επίμαχο video

Δείτε επίσης

Μαρτυρίες κακοποίησης εκπαιδευτικών: Οι δύσκολες συνθήκες, η σκληρή καθημερινότητα
Ψυχοκοινωνική υπηρεσία στην Εκπαίδευση: Ανάγκη θεσμοθέτησης | Επιστολή
Ιδρυση Σχολικής Κοινωνικής Υπηρεσίας σε σχολεία | Ψήφισμα
Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας: Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση