Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και κλιματική κρίση: Πάνω από 3.000 οι συμμετέχοντες στο 1ο Σεμινάριο της ΠΕΕΚΠΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και κλιματική κρίση: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και πάνω από 3.000 συμμετέχοντες το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο της ΠΕΕΚΠΕ.

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και κλιματική κρίση

Με μεγάλη επιτυχία, με πάνω από 3000 συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο του κύκλου τεσσάρων επιμορφωτικών Διαδικτυακών Σεμιναρίων με θέμα “Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για τις φυσικές καταστροφές και την Κλιματική Κρίση: Αναλαμβάνουμε δράση …“, της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ).

Το 2ο σεμινάριο του κύκλου με τίτλο “Κλιματική Κρίση και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση”, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2023, ενώ τα επόμενα δυο με τίτλους “Ακραία καιρικά φαινόμενα και κλιματική κρίση” και “Κλιματική αλλαγή και πολιτικές αντιμετώπισής της: ο ρόλος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης”, είναι προγραμματισμένα για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα του νέου έτους.

Ακολουθεί η σχετική Ανακοίνωση

Επιμορφωτική εκδήλωση της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για τις φυσικές καταστροφές και την Κλιματική Κρίση: Αναλαμβάνουμε δράση …»

Πάνω από 3000 οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί

Την Πέμπτη 23/11/2023, και ώρες 6.00-9.00 μμ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τις πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων Zoom και YouTube,  το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: ‘‘Εκπαίδευση για τις πλημμύρες’’, στο πλαίσιο του κύκλου τεσσάρων επιμορφωτικών Διαδικτυακών Σεμιναρίων με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για τις φυσικές καταστροφές και την Κλιματική Κρίση: Αναλαμβάνουμε δράση …», που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.).

Την επιμορφωτική συνάντηση  παρακολούθησαν 3024 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα με αυξημένο ενδιαφέρον.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.  η  Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία κ. Σταυρούλα-Μόνικα Καραμαλάκου-Λάππα  και ο Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου.

 Το πρόγραμμα της επιμορφωτικής εκδήλωσης περιελάμβανε:

– Εισήγηση του Καθηγητή του Γεωλογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών / Τομέα Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών κ. Ευθύμιου Λέκκα με αντικείμενο «Τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία»

Παρουσίαση του Εκπαιδευτικού υλικού «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ: Εκπαίδευση για τις πλημμύρες» απο τον κ. Αντώνιο Ντάνη, Προϊστάμενου του ΚΕΠΕΑ/ ΚΠΕ Μουζακίου

Παρουσίαση Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τις πλημμύρες’’ από μέλη της ομάδας συγγραφής του εκπαιδευτικού υλικού «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ: Εκπαίδευση για τις πλημμύρες».

 Οι 3024  εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν ενεργητικά  καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και με τα ερωτήματά τους ανέδειξαν την ανάγκη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την Αειφορία  και της εμπλοκής της σχολικής κοινότητας σε δράσεις πρόληψης, μετριασμού  και προσαρμογής έναντι των κλιματικών κινδύνων και φυσικών καταστροφών. Η κοινότητα των εκπαιδευτικών εκδήλωσε έντονα την επιθυμία για τη συνέχεια των επιμορφωτικών αυτών πρωτοβουλιών εθνικής εμβέλειας και διερεύνησης μιας κοινής διοργάνωσης ανάλογων δράσεων στο μέλλον

 Το 2ο σεμινάριο του κύκλου με τίτλο «Κλιματική Κρίση και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2023, ενώ τα επόμενα δυο με τίτλους «Ακραία καιρικά φαινόμενα και κλιματική κρίση» και «Κλιματική αλλαγή και πολιτικές αντιμετώπισής της: ο ρόλος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», είναι προγραμματισμένα για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα του νέου έτους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο δωρεάν κύκλο σεμιναρίων της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε., συνεργάζονται και συμμετέχουν 120 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη χώρα, στο πλαίσιο  της ενδοσχολικής επιμόρφωσης.

 Το Δ.Σ της ΠΕΕΚΠΕ

Δείτε επίσης

Εκδήλωση για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ από το ΙΕΠ: “Ένα Σχολείο για Όλους-Μια Κοινωνία για Oλους” 

Παιδιά Πρόσφυγες στο Ελληνικό Σχολείο: Εκδήλωση διασύνδεσης Φορέων για την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας 

Πιερρακάκης για νομοσχέδια Επαγγελματικής Εκπ/σης και μη κρατικών Παν/μίων και για την ψηφιοποίηση της εκπ/σης 

Μιχαηλίδου-Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα σχολεία: Τι είπε για τη μονιμότητα και τη συναίνεση του γονέα 

Αλλαγές στα σχολεία: Ο σχεδιασμός του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση