Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πέτσας για κάμερες στην τάξη: Γραπτή η έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πέτσας για κάμερες στην τάξη: Γραπτή η έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Εχουν δοθεί οι κατευθύνσεις πως θα γίνεται η μετάδοση των μαθημάτων.

Πέτσας για κάμερες στην τάξη

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Στυλιανό Πέτσα ετέθησαν από Δημοσιογράφους και ερωτήσεις αναφορικά  με τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος στα σχολεία, τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και τον πιθανό κίνδυνο που υπάρχει.

Ο κος Πέτσας απάντησε ως εξής:
  • Η απάντηση είναι σχετικά απλή όσον αφορά στις νομικές ή άλλες διαστάσεις.
  • Ολοι έχουμε ευαισθησία στα προσωπικά δεδομένα. Εχει αποδείξει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Ελλάδα ότι είναι μια πολύ αυστηρή ανεξάρτητη αρχή.
  • Με την αρχή αυτή έχει υπάρξει διαβούλευση, έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη διαδικασία η οποία έχει προκριθεί, επομένως δεν υπάρχει ζήτημα καμίας παραβίασης προσωπικών δεδομένων των παιδιών.
  • Εχουν δοθεί οι κατευθύνσεις πως θα γίνεται η μετάδοση των μαθημάτων.
  • Αυτό που έχει σημασία είναι όχι μόνον ο εξοπλισμός όπως ανέφερε ο ερωτών δημοσιογράφος, αλλά και η διάθεση από όλους να συνδράμουμε στο νέο έργο που έχουμε να φέρουμε εις πέρας, που είναι να ενσωματώσουμε όλες τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία των μαθημάτων, εν μέσω μιας πανδημίας που μας υποχρεώνει να τηρούμε αποστάσεις, κι αυτό θα κάνουμε.

Σε άλλη ερώτηση Δημοσιογράφου για το αν διαθέτει έγγραφη έγκριση από την Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο κος Πέτσας απάντησε πως υπήρξε Διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και έχει γίνει και γραπτώς.

Δείτε από το 19:26 λεπτό στο σχετικό video

Δείτε

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Τετάρτη 13.05: Στα Προπύλαια – Ανακοίνωση ΟΛΜΕ
Ενωση Διευθυντών για κάμερες στην τάξη: Αμεση κατάργηση της διάταξης
Ζωντανή μετάδοση μαθημάτων: Παράθεση νομικού πλαισίου
Υπουργείο για ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες, καίτοι εν μέσω πανδημίας, έπεσαν
Η Απάντηση ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ στο Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ για τις κάμερες: Δεν πρόκειται για “καινοτομία”, αλλά για ένα βαθιά αντιπαιδαγωγικό μέτρο
ΔΑΚΕ για κάμερες στην τάξη: Live streaming στα σχολεία… “Δεν θα πάρουμε”

 Δείτε σχετικά

Τροπολογία για εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε πραγματικό χρόνο ταυτόχρονα με τη φυσική τάξη και άδεια ειδικού σκοπού
Απόσυρση τροπολογίας “μπιγκ μπραδερ στην τάξη” ζητούν οι Τομεάρχες Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση