Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πέτσας για κλείσιμο Δημοτικών: Είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πέτσας για κλείσιμο Δημοτικών: Είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα – Αν κλείσουν θα είναι για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία.

Πέτσας για κλείσιμο Δημοτικών

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κλείσουν και τα Δημοτικά σχολεία στα πλαίσια της αντιμετώπισης του ισχυρού δεύτερου κύματος της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα μας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Στυλ. Πέτσας είπε πως “Είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα”.

Μιλώντας στον Alpha ο κος Πέτσας ανέφερε πως το ενδεχόμενο να κλείσουν τα Δημοτικά σχολεία  εξετάζεται “για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία”.

__________________________

Κικίλιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα Δημοτικά αν τις επόμενες μέρες δεν μειωθούν τα κρούσματα

Εχθές, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη για την έξαρση της πανδημίας κορονοϊού και την προσπάθεια που καταβάλλεται να στηριχθεί το το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να αποσυμφορηθούν οι ΜΕΘ για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περιστατικά κορονοϊού-Covid19.

Εκεί ανέφερε πως ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τα Δημοτικά σχολεία αν τις επόμενες μέρες δεν μειωθούν τα κρούσματα.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

__________________________

Τι θα γίνει αν κλείσουν λόγω κορονοϊού τα Δημοτικά
Στην εκπομπή “Αταίριαστοι” μίλησε την Πέμπτη 12.11.2020 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για την πιθανότητα να κλείσουν και τα Δημοτικά σχολεία εξαιτίας πανδημίας κορονοϊού, για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσουν και για τη διαδικασία της Τηλεκπαίδευσης.
Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Τεστ κορονοϊού σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων: Το ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός
Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Νέες οδηγίες ΕΟΔΥ για Δημοτικά για λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19)
Ειδικά Σχολεία-Αναστολή Λειτουργίας 12.11: Πίνακας-Ενημέρωση για τις συνθήκες λειτουργίας

Πριν φύγετε

Αδεια ειδικού σκοπού-Διευκόλυνση γονέων: Εφαρμοστική Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση