Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πέτσας για lockdown: Σχολεία και λιανεμπόριο τα πρώτα που θα ανοίξουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πέτσας για lockdown: Σχολεία και λιανεμπόριο τα πρώτα που θα ανοίξουν-Αναμένεται κάθετη πτώση στα κρούσματα μετά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πέτσας για lockdown

Στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, μίλησε σήμερα Τετάρτη 18.11.2020 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Στέλιος Πέτσας.

Ο κος Πέτσας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που υπάρχει από πλευράς Κυβέρνησης για τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα από το υπάρχον επιβεβλημένο καθολικό lockdown της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων είπε:
  • Τα σχολεία έχουν ένα χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και θα είναι στο πρώτο κύμα των δραστηριοτήτων που θα ανοίξουν.
Αναφορικά με το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς είπε:
  • Στο πρώτο κύμα των δραστηριοτήτων που θα ανοίξουν θα είναι και το λιανεμπόριο που δεν έχει δείξει να σχετίζεται πολύ με αυξημένη υπερμετάδοση, ενώ η εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι προς το τέλος.
Γενικώς ανέφερε πως:
  • Αν αυτό είναι σταδιακό και πόσο θα μεσολαβεί από τη μια φάση στην άλλη, θα το δούμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα.
  • Χθες ήταν η πρώτη μέρα που φάνηκε μια επιπέδωση της καμπύλης κι ελπίζουμε να συνεχιστεί και σήμερα και αύριο, κι αν αυτό συμβεί περιμένουμε μια γρήγορη πτώση των κρουσμάτων, γιατί στην αρχή του lockdown είχαμε το βάρος του επιδημιολογικού φορτίου των περασμένων εβδομάδων
  • Μετά το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια κάθετη πτώση στα κρούσματα από τα επίπεδα που βρισκόμαστε σήμερα και στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα αξιολογήσει σύντομα την κατάσταση ώστε να αναπτύξει το σχέδιο άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί.

Δείτε επίσης

Χρήση μάσκας μαθητών/τριών ειδικών σχολείων: Διευκρινιστικές οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ
ΦΕΚ αναστολής λειτουργίας σχολείων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Λειτουργία Δημοσίου 13.11.2020: Αδειες Ειδικού Σκοπού-Αλλαγή ωραρίου γονέων με τέκνα κλειστών σχολείων-Τηλεργασία
Αναστολή λειτουργίας ειδικών σχολείων ή τμημάτων αυτών | Λίστα ΠΟΣΕΕΠΕΑ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Ειδικά σχολεία: Ψήφισμα για την μη αναστολή λειτουργίας τους
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση