Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πέτσας για σχολεία: Ανοίγουν σταδιακά και με χρονική απόσταση οι βαθμίδες-Αύριο η ανακοίνωση σχεδίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πέτσας για σχολεία: Θα ανοίξουν σταδιακά και με απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες εκπαίδευσης-Μεταφέρεται ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς-Τρίτη 28.04 το απόγευμα η ανακοίνωση του σχεδίου από τον Πρωθυπουργό.

Πέτσας για σχολεία

Αύριο Τρίτη 28 Απριλίου 2020 στις έξι το απόγευμα θα εξαγγείλει το Διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός με το σχέδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού, σύμφωνα με ενημέρωση του Κυβερνητικού εκπρόσωπου κου Στυλιανού Πέτσα.

Ο κος Πέτσας αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε πως

Θα ανοίξουν σταδιακά και με απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, μετά το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και των επιχειρήσεων υγιεινής.

Σε επόμενη φάση

Θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εστίασης. Βεβαίως πάντα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.

Για το άνοιγμα των εκκλησιών είπε

Για ατομική λατρεία ανοικτές θα είναι και οι εκκλησίες από τα πρώτα στάδια. Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους.

Για το αν θα συνεχίσει η αποστολή sms για μετακινήσεις είπε

Από τις πρώτες ημέρες αποκλιμάκωσης των μέτρων θα έχουμε και κατάργηση της αποστολής sms για μετακινήσεις.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Θα προβλεφθεί σταδιακή άρση της απαγόρευσης μετακίνησης προς την Περιφέρεια της χώρας.

Εορτασμός Πρωτομαγιάς

Οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς μεταφέρονται το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Για την επιστροφή στην κανονικότητα εν γένει δήλωσε πως

Η πορεία μετάβασης στην κανονικότητα θα γίνει με σχέδιο, το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε φάσεις που θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάϊο και Ιούνιο και η οποία θα αξιολογείται.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Σοφία Ζαχαράκη στο ΟΠΕΝ: Με οδηγίες η επιστροφή στο σχολείο-Σεπτέμβριο οι εξετάσεις για όσους νοσήσουν
Πρόεδρος ΔΟΕ για άνοιγμα σχολείων: 3 βάρδιες θα χρειαστούν-Λακασάς: 1η ή 9η Ιουνίου η επιστροφή στα Δημοτικά
ΟΛΜΕ για άνοιγμα σχολείων: Επαναλειτουργία Γυμνασίου & Α και Β Λυκείου δεν είναι παιδαγωγικά και λειτουργικά αποτελεσματική
Παράταση περιορισμού κυκλοφορίας έως 4 Μαΐου 2020 | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση