Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πέτσας για σχολεία-εμβόλιο: Ποια είναι τα δεδομένα σήμερα-“Στις 7.01 θα έχουμε 2 μήνες κλειστά σχολεία”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πέτσας για σχολεία-εμβόλιο: Ποια είναι τα δεδομένα σήμερα – “Στις 7 Ιανουαρίου θα έχουμε 2 μήνες τα σχολεία μας κλειστά και πως αυτό έχει επιπτώσεις στην ψυχική ισορροπία των παιδιών”.

Πέτσας για σχολεία-εμβόλιο

Στην εκπομπή “Τώρα…ό,τι συμβαίνει” στο κανάλι OPEN μίλησε σήμερα το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Στέλιος Πέτσας, για την επαναλειτουργία των σχολείων και το θέμα του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Επαναλειτουργία σχολείων

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι γονείς πρέπει να ξέρουν αν στις 8 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία ο κος Πέτσας απάντησε πως:

“Το βασικό

που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας είναι πως όσο έρχεται το εμβόλιο δεν αφήνουμε τα μέτρα προστασίας, άρα θα πηγαίνουμε σταδιακά και βήμα-βήμα σ ένα επίπεδο που δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο το σύστημα υγείας και την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στην κοινότητα”.

“Αυτή τη στιγμή

τα στοιχεία δείχνουν ότι κάθε εβδομάδα έχουμε μια μείωση 20 με 25% των κρουσμάτων σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη, παρακολουθούμε προσεκτικά τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών, βλέπουμε όμως ότι στο σύστημα υγεία δεν πέφτει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε ο αριθμός των διασωληνωμένων ή ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ”.

“Προσδοκούμε να δούμε και εκεί μείωση σε 10 ημέρες και περιμένουμε να δούμε πως θα πάμε μέχρι τις αρχές τις χρονιάς.

Μέχρι τότε

μένουμε στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε ορίσει. Σίγουρα τα σχολεία είναι προτεραιότητα να ανοίξουν”.

Σε ερώτηση

αν μπορεί να ανοίξουν και στις 8 του μηνός Ιανουαρίου απάντησε πως αυτό είναι πιθανό και πως αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε βήμα-βήμα και προτεραιότητα μας είναι ν ανοίξουν τα σχολεία.

Και Δημοτικό, Γυμνάσιο κι Λύκειο ή συζητάτε μόνον για το Δημοτικό;

ρώτησε η Δημοσιογράφος και ο κος Πέτσας απάντησε πως αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε κάποια διαφοροποίηση στις βαθμίδες της εκπαίδευσης και θύμισε πως στις 7 Ιανουαρίου θα έχουμε 2 μήνες τα σχολεία μας κλειστά και πως αυτό έχει επιπτώσεις στην ψυχική ισορροπία των παιδιών εκτός από τη διαδικασία μάθησης.

___________________________

Εμβόλια

Ο κος Πέτσας μίλησε και για το θέμα των εμβολίων όπου ανέφερε πως:

  • Αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας  και κατόπιν τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.
  • Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι πολύ σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο.
  • Πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο ανά 5 – 10 χρόνια όπως θα μας πει η Επιτροπή των ειδικών.
  • Μέχρι τέλος Μαρτίου θα το έχουν κάνει οι ευπαθείς ομάδες και μέχρι τέλος Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
  • Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Δείτε επίσης

Σαρηγιάννης-σχολεία: Πρέπει να ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου
Επίθεση σε πρύτανη ΟΠΑ: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση-Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους 8 άτομα
Κεραμέως-Υπουργικό Συμβούλιο: Βάση & διαδικασία εισαγωγής στην Τριτ/θμια-Οριο φοίτησης-Μέτρα ασφάλειας ΑΕΙ

Δείτε ακόμη

 Χριστούγεννα στα Αναγνωστικά από το 1920 έως το 1980
 Απολογισμός Κεραμέως 2020: Χρόνια Πολλά από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση