Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πέτσας-τεστ κορονοϊού σε μαθητές: Για ποιο λόγο θα γίνουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πέτσας-τεστ κορονοϊού σε μαθητές: Για ποιο λόγο θα γίνουν σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων – “Τα σχολεία μας έχουν δείξει πως έχουν ένα πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, δεν υπάρχει μετάδοση ή υπερμετάδοση μεταξύ των μαθητών”.

Πέτσας-τεστ κορονοϊού σε μαθητές

Στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Στέλιο Πέτσα, είχαμε και αναφορά εκ μέρους του για τα προαναγγελθέντα τεστ σε μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων.

Ερώτηση δημοσιογράφου

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιος είναι ο προγραμματισμός για τα προληπτικά τεστ που έχουν προαναγγελθεί σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, πότε και με ποιο τρόπο θα γίνουν, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε:

  • Είναι ένα ζήτημα αυτό που μας απασχολεί σε σχέση με το άνοιγμα των συγκεκριμένων τομέων της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.
  • Τα σχολεία έχουμε πει πως πιθανότατα θα είναι από τα πρώτα τα οποία θα ανοίξουν, επομένως θα πληροφορηθείτε άμεσα τις επόμενες ημέρες ποιος είναι αυτός ο σχεδιασμός.
Ακολούθως, λίγο μετά, ο κος Πέτσας επανήλθε επί του θέματος και τόνισε:
  • Αυτή η ανησυχία που υπάρχει πολλές φορές από γονείς ή από τους εκπαιδευτικούς μας έχει να κάνει γενικότερα με το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα που είναι υψηλό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν έχει να κάνει με τα σχολεία μας.
  • Τα σχολεία μας έχουν δείξει πως έχουν ένα πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, δεν υπάρχει μετάδοση ή υπερμετάδοση μεταξύ των μαθητών, αλλά κυρίως έρχεται ο ιός από έξω προς το σχολείο στις λίγες περιπτώσεις που είδαμε να υπάρχουν στο προηγούμενο διάστημα.
  • Αρα αυτό που θέλουμε να δούμε είναι ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στους μαθητές μας, αυτό θα κληθούμε να εξετάσουμε με τα τεστ τα οποία θα κάνουμε πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Δείτε επίσης

Σύψας στον ΑΝΤ1: Κυλιόμενα lockdown μέχρι την Ανοιξη-Καλά Χριστούγεννα το 2021
Νίκη Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων-καταγγελίες διανομής tablet-μαθητές στο καφενείο Πεύκης Ηλείας
ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Ειδικά σχολεία και τμήματα που αναστέλλεται η λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων covid-19
ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Ειδικά σχολεία: Ψήφισμα για την μη αναστολή λειτουργίας τους

Πριν φύγετε

Κλείστε τώρα τα ειδικά σχολεία: Του Σεραφείμ Λάππα, Σχολικού Νοσηλευτή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση