Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πιερρακάκης-εκπαίδευση: Αλλαγές που έρχονται-Ανοικτό σχολείο-καταπολέμηση σχολ. εκφοβισμού-ψηφιακά εργαλεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πιερρακάκης-εκπαίδευση: Αλλαγές που έρχονται-Ανοικτό σχολείο-καταπολέμηση σχολικού εκφοβισμού-ψηφιακά εργαλεία-αλλαγή σχολικών βιβλίων-Ομιλία στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας.

Πιερρακάκης-εκπαίδευση

Στις αλλαγές που έχουν γίνει αλλά και σ αυτές που δρομολογούνται στο χώρο της Παιδείας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης, με αιχμή την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα και σχετικά με το τι αναμένεται στο χώρο της εκπαίδευσης από εδώ και πέρα, ο Υπουργός ΠΑΙΘΑ κος Πιερρακάκης αναφέρθηκε σε πολύ μεγάλες αλλαγές που αφορούν στο ανοιχτό σχολείο, στην καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού, μια σειρά ψηφιακά εργαλεία που θα ενταχθούν μέσα στην εκπαίδευση, στην αλλαγή των σχολικών βιβλίων και σε “αλλαγές γενικά που πρέπει να φέρουν το σχολείο στο σήμερα”. 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Υπουργού για τις αλλαγές στην εκπαίδευση

“Υπάρχουν μια σειρά από αλλαγές που έχουν γίνει και δρομολογούνται και στο χώρο της Παιδείας. Ηδη κάναμε και ξεκινήσαμε μια πολύ σημαντική αλλαγή στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και ήδη έχουμε ψηφίσει ένα νόμο με ιστορικά χαρακτηριστικά για τις σημαντικές αλλαγές που πρέπει να δρομολογηθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση, νόμος ο οποίος συμπεριλαμβάνει και τη δυνατότητα εγκατάστασης παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων στη χώρα μας. Θα συνεχίσουμε με μια σειρά από πολύ μεγάλες αλλαγές που αφορούν στο ανοιχτό σχολείο, την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και μια σειρά ψηφιακά εργαλεία που θα ενταχθούν μέσα στην εκπαίδευση, την αλλαγή των σχολικών βιβλίων και αλλαγές γενικά που πρέπει να φέρουν το σχολείο στο σήμερα. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να σφυρηλατήσουμε ακόμη μεγαλύτερες κατακτήσεις συναίνεσης σε αυτήν τη συζήτηση για να μπορέσουμε να ξεχάσουμε τα εύκολα συνθήματα και να φέρουμε με σηκωμένα μανίκια τη χώρα εκεί που της αξίζει στο χώρο της παιδείας”.

Δείτε επίσης

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας 2024 Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής | Τα ονόματα 

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας 2024 Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής | Τα ονόματα 

Πως υπολογίζονται τα κενά και πλεονάσματα εκπ/κών-Τι ισχύει για τον αριθμό μαθητών ανά Τμήμα 

Διευκρινίσεις για μετάφραση πρωτοτύπων εγγράφων από μεταφραστή δικηγόρο της Ελλάδας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση