Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πιερρακάκης για διορισμούς: Θα έχουμε και τα επόμενα χρόνια όπου θα δοθεί έμφαση στην Πρωτοβάθμια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πιερρακάκης για διορισμούς: Θα έχουμε και τα επόμενα χρόνια όπου θα δοθεί έμφαση στην Πρωτοβάθμια – Φέτος δόθηκε έμφαση στην Ειδική Αγωγή και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πιερρακάκης για διορισμούς

Για αξιοποίηση των πόρων για πρόσληψη αναπληρωτών για μόνιμους διορισμούς μίλησε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ “ΣΗΜΕΡΑ”, αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση 10.000 νέων μόνιμων διορισμών όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025.

Ο αριθμός των 10.000 μόνιμων διορισμών για το 2024, το οποίο δεν περίμενε κανένας, αναγνωρίζει την επιθυμία του ΥΠΑΙΘΑ για μείωση του αριθμού αναπληρωτών σταδιακά, επεσήμανε ο κος Πιερρακάκης.

Οπως δήλωσε ο Υπουργός οι μόνιμοι διορισμοί θα καλύψουν τα κενά των συνταξιοδοτήσεων, περί τις 4.500 και για τις υπόλοιπες 5.500 θα αξιοποιηθούν πόροι που δίνονται για πρόσληψη αναπληρωτών.

Από αυτές τις 5.500, τόνισε ο κος Πιερρακάκης, ένα μεγάλο ποσοστό σε πρώτη φάση με την μετατροπή αυτή – πόροι αναπληρωτών από τον τακτικό προϋπολογισμό πάνε σε μόνιμους –  θα κατευθυνθεί σε διορισμούς στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Οταν πήγε να αιτιολογήσει την αναφορά αυτή ο Υπουργός, τον διέκοψε ο δημοσιογράφος, ρωτώντας ως συνήθως κάτι άσχετο, αλλά εικάζουμε ότι ο λόγος είναι ότι στη Δευτεροβάθμια έχουμε πολλές προσλήψεις αναπληρωτών από τον τακτικό προϋπολογισμό), προσθέτοντας ότι στους διορισμούς αυτούς δόθηκε έμφαση στην Ειδική Αγωγή και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αυτός ο αριθμός μόνιμων διορισμών έρχεται πρώτα να αναγνωρίσει ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών σταδιακά. Σε πρώτη φάση η μεγαλύτερη διαδικασία μετατροπής θα γίνει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε ό,τι αφορά τους 5.500 διορισμούς. Γιατί μιλάμε για τα κονδύλια, για τα οποία δίναμε υπό κανονικές συνθήκες για κάλυψη θέσεων αναπληρωτών σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών και είδαμε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα, έχοντας πλέον διαγνώσει συγκεκριμένες οργανικές ανάγκες για να πάμε να κάνουμε μόνιμους διορισμούς».

Για τους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια ανέφερε ότι «Τα επόμενα χρόνια που θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική, αξιοποιώντας του πόρους που πήγαιναν στους αναπληρωτές, ο κόσμος θα δει ότι θα κάνουμε το ίδιο και σε άλλες βαθμίδες περισσότερο»

Η φιλοσοφία αυτή θα είναι και για τα επόμενα χρόνια, πρόσθεσε ο Υπουργός Παιδείας, κάτι για το οποίο υπάρχει και η έγκριση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να έχουμε δηλαδή μόνιμους διορισμούς για να μειώνουμε τον αριθμό των αναπληρωτών.

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών 2024: 10.000 σε όλες τις ειδικότητες, σε όλες τις βαθμίδες 

Ενημέρωση για τον αριθμό μόνιμων διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024-25 

Ιδρυση οργανικών θέσεων και Μεταθέσεις: Προδιαγραφόμενη αδικία με μακροχρόνιες συνέπειες 

Νέες οργανικές-διορισμοί: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Ακαδημία στη Βουλή-Εν αναμονή Τροπολογίας 

Η διάταξη με τις 1.555 νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ και την κατανομή ανά κλάδο 

Πριν φύγετε

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων 

Επιστροφή εισφορών υπέρ ΤΠΔΥ που παρακρατήθηκαν πέραν της 25.11.2022 – Εγγραφο με Υποδείγματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση